Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Somfy Nederland introduceert rolluiken als isolatie

Somfy Nederland introduceert rolluiken als isolatie

Somfy Nederland wil rolluiken meer onder de aandacht brengen omdat volgens eigen onderzoek hiermee de stijgende energierekeningen van consumenten (en de ecologische voetafdruk) kunnen worden verminderd. De betreffende raamdecoratie verhoogt de isolatiewaarde in huis en bespaart minimaal tien procent op de energierekening, blijkt uit eigen onderzoek.

Nederlandse huishoudens zoeken massaal naar mogelijkheden om de forse hap uit hun maandelijkse koopkracht te beperken. Dit begint bij het reduceren van de hoeveelheid gas die zij maandelijks verbruiken. Somfy Nederland zet zich in om een nieuw licht te werpen op rolluiken. “Uit onderzoek is gebleken dat rolluiken de isolatiewaarde van een raampartij aanzienlijk verhogen. De besparing kan oplopen tot tien procent in energiekosten”, aldus Somfy. 

De besparing in bedragen 

Gemiddeld gebruikt een huishouden jaarlijks ongeveer 1254 kubieke meter gas, blijkt uit cijfers van Nibud. Met een gemiddeld tarief van 86,76 eurocent is de gemiddelde Nederlander dus ongeveer 1090 euro per jaar kwijt aan gaskosten. “Concreet betekent dit dat een huishouden bij een besparing van tien procent ongeveer 109 euro minder kwijt zal zijn aan energiekosten”, aldus Somfy. Volgens hen brengen rolluiken een hoge isolatiewaarde met zich mee, die de energierekening flink zou kunnen beperken. 

Rolluiken als luchtbuffer 

Meer dan ooit wordt er naar mogelijkheden gezocht om woningen eenvoudig te isoleren. Het zorgt ervoor dat er een hartig woordje gevoerd wordt met een isolatie in huis. Naast HR++ glas zet Somfy Nederland met dit onderzoek rolluiken in de markt als isolatie. “Rolluiken bieden een luchtbuffer tussen het glas en de buitenlucht. Het zorgt dus als het ware voor een extra isolatielaag van het glas, dat de rol van HR++ glas dus inneemt”, vertelt Somfy. Het beperkt de kans dat de warmte uit huis ontsnapt en de energie dus verloren gaat. Kortom, het begin van een tevreden portemonnee.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details