Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Serge Ferrari is op zoek naar partnerschap in zonwering
De Loop-serie is de eerste generatie producten gemaakt van gerecyclede materialen.

Serge Ferrari is op zoek naar partnerschap in zonwering

Bij Serge Ferrari staan ontwikkeling en innovatie centraal. “We zijn altijd op zoek naar milieuvriendelijke mogelijkheden”, zegt Bartosz Krefft, Solar Protection Market Manager Benelux, CEE, Nordics, UK en Ierland bij het bedrijf. In 2024 zal Serge Ferrari zich nog meer gaan richten op het werken met gerecyclede materialen. Daarnaast wordt ingezet op de naamsbekendheid van het merk Soltis.

Soltis 86 screendoeken toegepast in een restaurant.

“Eigenlijk lopen onze klanten al voor”, zegt Krefft. “Vaak kennen zij Soltis beter dan Serge Ferrari. Wij willen echter dat de eindklant het merk ook direct gaat associëren met zonwering.” De website mysoltis.com draagt hier aan bij. Hier is voor particulieren en zakelijke klanten informatie en inspiratie te vinden. “Via de configurator kunnen zij vervolgens hun eigen product samenstellen. Voor pergola’s, zonneschermen, rolgordijnen, verticale jaloezieën of Japanse panelen kunnen zij de juiste zonwerende stof vinden. Uiteindelijk verwijzen wij hen dan voor een prijsopgave door naar een Serge Ferrari-partner.”

In 2023 is Serge Ferrari begonnen met het uitrollen van het Premium Partner-programma en gaat daar dit jaar op volle kracht mee door. “In Duitsland hebben de eerste leden zich aangemeld, in de Benelux richten wij ons echt op het Nederlandstalige deel en we zijn nu aan het peilen of bedrijven interesse hebben. De eerste tekenen zijn goed!” Meedoen aan het programma is volgens Krefft om diverse redenen aantrekkelijk. “Wij gaan met deze bedrijven een hechte samenwerking aan. We bieden nog meer advies, om voor elke situatie het juiste soort doek te vinden en zullen installateurs gaan trainen. Daarnaast brengen we de verschillende Premium Partners met elkaar in contact om informatie uit te wisselen en hun bedrijven zo verder te helpen.” Bij de deelnemers aan het programma wordt ook een beeldscherm geplaatst om de Soltis-configurator in de showroom te kunnen gebruiken. 

Bartosz Krefft.

Eerste generatie producten van gerecyclede materialen

In zijn bedrijfsvoering streeft Serge Ferrari ernaar om een zo laag mogelijke CO2-voetafdruk te bereiken. “We zoeken naar oplossingen om minder grondstoffen aan de aarde te onttrekken”, licht Krefft toe. “Een voorbeeld hiervan is onze Loop-productgroep, de eerste generatie producten gemaakt van gerecyclede materialen. Deze 100% gerecyclede polyester garens worden door ons zelf gesponnen in Zwitserland. In de toekomst willen we gerecyclede garens gebruiken voor alle producten!” In afwachting van deze noviteiten biedt Serge Ferrari natuurlijk al een uitgebreid assortiment aan zonweringproducten. 

“Onze Soltis 86 en 92 doeken bestaan al jarenlang. Zij zijn gefabriceerd, gebruikmakend van de gepatenteerde Précontraint®-technologie, die wij tijdens het coatingproces toepassen. Wij zijn de enige die deze voorspanning kunnen toepassen. Het doek is daardoor stabieler dan de meeste andere doeken, maar ook dunner en duurzamer. Deze stabiliteit geeft veel voordelen bij toepassing: het doek staat mooi strak en gaat langer mee.” 

Ondoorzichtige rolgordijnen met Soltis 92 doeken.

Een andere besteller van het bedrijf is Soltis Proof W88. “Dit doek is dun, maar toch 100% wind- en waterdicht. Hiermee kun je de zon op een aangename manier filteren. W88 is geschikt voor buitenconstructies, zoals pergola’s, oprolbare overkappingen met rits of zonnezeilen. Ook de horeca maakt er veel gebruik van. Tot slot moeten we ook de Soltis Veozip nog even noemen. In dit doek is hennepdraad verwerkt. Het heeft daardoor een mat en textiel uiterlijk. Verder onderscheidt het zich door zijn transparantie en het thermische comfort dat het biedt. Daarnaast heeft Veozip een ongeëvenaarde transparantie en optimale thermische eigenschappen.” 

De producten van Serge Ferrari (en partners) leren kennen kan dit jaar opnieuw tijdens de Soltis Tour. “In 2023 was dit een groot succes. Daarom trekken we tussen augustus en december opnieuw door Europa, ditmaal met twee vrachtwagens. Zo willen we zo dicht mogelijk bij onze klanten en de klanten van onze klanten komen.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details