Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Screendoeken zijn effectief als passieve koeling
“Onze producten worden steeds populairder bij het grote publiek, onder andere dankzij de groei van outdoor living.”

Screendoeken zijn effectief als passieve koeling

‘Een rooskleurige toekomst voor zonwering’

Al 65 jaar levert Copaco Screenweavers maatwerk op het gebied van zon- en insectenwering. “Voor ieder wat wils”, vertelt salesdirector Jonas Lefebvre. Het bedrijf begon ooit als weverij van insectenwering, waar ze nog steeds de grootste van Europa in zijn. Maar de populariteit van zonweringsystemen, met name screens, is de laatste jaren flink gestegen. Jonas vertelt hoe dat kan en wat voor toekomst er voor de sector in het verschiet ligt. 

Copaco Screenweavers maakt nog steeds de insectenweringen waar het bedrijf groot mee is geworden. De laatste jaren is Copaco echter erg gegroeid als weverij van screendoeken. Deze zonweringdoeken zijn gemaakt uit glasvezel, ommanteld met pvc. 

‘Ook architecten nemen zonwering steeds vaker mee in de ontwerpfase.’

Toenemende populariteit

“Onze producten worden steeds populairder bij het grote publiek, onder andere dankzij de groei van outdoor living. We merken het met name bij terrasoverkappingen”, vertelt Jonas. Dit is een belangrijke ontwikkeling voor Copaco, want verticale screens zijn vaak een passende toevoeging aan een terrasoverkapping. “Op het moment bieden wij screendoeken aan in 49 verschillende kleuren. Met de komst van een selectie RAL-kleuren, spelen we echt in op de groei van de overkappingensector. Op deze manier hebben wij voor ieder type terrasoverkapping een kleur screen die als verticale zonwering kan worden toegepast.” 

“Ook architecten nemen zonwering steeds vaker mee in de ontwerpfase”, constateert Jonas, want zowel in residentiële als zakelijke ontwerpen worden screens een ‘must’. “In de moderne manier van bouwen, komen ook steeds meer en steeds grotere raampartijen voor. Ook hier zijn screendoeken een ideale toepassing. Ze zijn namelijk gemakkelijk te installeren, zowel aan de binnenkant als aan de buitenkant van het raam.” 

Milieubewuste toepassing

Jonas kijkt positief naar de toekomst. “Screendoeken kunnen een positieve ontwikkeling zijn in de toekomst. Als we het hebben over milieubewust wonen, dan zijn screendoeken erg effectief. Het is een vorm van passieve koeling. Screens houden het huis koel, maar laten ook nog steeds voldoende zonlicht binnen, in tegenstelling tot rolluiken.” Mensen die nu nog niet overtuigd zijn, zullen dat binnenkort snel wel worden, is Jonas overtuigd. “Ik zie de toekomst voor Copaco en de gehele zonweringsector daarom erg rooskleurig in!” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details