Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Schlappi Markiezen: ‘Horeca-markiezen zijn stijlvol, functioneel en tijdloos!’
Hotel de Draak in het centrum van Bergen op Zoom.

Schlappi Markiezen: ‘Horeca-markiezen zijn stijlvol, functioneel en tijdloos!’

“In een thema Horecaoverkappingen en -zonwering mag Schlappi Markiezen natuurlijk niet ontbreken!”, lacht Dennis Schoormans. Als iemand overtuigd is van de vele voordelen van de markies, dan is hij het wel. Schoormans is sinds 2018 eigenaar van markiezenfabriek Schlappi Markiezen in Tilburg. “In samenwerking met onze dealers hebben we de afgelopen jaren al heel wat fraaie markiezenprojecten mogen realiseren”, zegt hij. “Dat Schlappi een sterke naam is, wist ik al toen ik het bedrijf zes jaar geleden overnam, maar dat hij zó sterk is, dat had zelfs ik onderschat!”

“Als het moeilijk of complex wordt, dan moet je in Tilburg zijn. Die reputatie had Schlappi Markiezen altijd al en wij hebben de afgelopen jaren zwaar ingezet om ze verder uit te bouwen”, gaat Schoormans verder. “Onze slogan is niet voor niets ‘Dé kwaliteitsnorm voor markiezen sinds 1986’. Natuurlijk doen we ook volop en met veel plezier ‘gewone’ projecten, maar juist als het complex wordt, vinden wij het extra leuk!” 

Uitzetmarkiezen met ledverlichting bij Shinzo sushi lounge & grill in Tilburg.

Samenwerking en begeleiding van de dealers

Een mooi project dat Schlappi niet zo lang geleden heeft gerealiseerd, zijn markiezen voor hotel De Draak in het centrum van Bergen op Zoom. “Een heel oud monumentaal pand, gebouwd in 1397! Hotel de Draak is het oudste hotel van Nederland”, aldus Schoormans. De eigenaar wilde zonwering voor de ramen om het comfort voor de gasten in de hotelkamers te vergroten. In eerste instantie was zijn keuze op markisolettes of valarmschermen gevallen. Omdat het doek eerst verticaal naar beneden zakt en dan uitvalt, dacht hij dat het voor zijn hotel de meest geschikte zonweringoplossing zou zijn. 

“Toen ik het hotel zag wist ik meteen: hier moeten markiezen komen!”, zegt Schoormans. “Juist vanwege de uitstraling van het gebouw. Daarop hebben we een visualisatie gemaakt die een perfect beeld gaf van hoe het hotel er met markiezen uit zou zien. Je krijgt een duidelijk beeld van de schaduwlijnen en van de gevel vanuit verschillende hoeken.”

Wanneer een pand een monument is, zijn visualisaties voor gemeentes ook belangrijk omdat ze dan kunnen zien dat markiezen het gevelbeeld niet verstoren. Voor zijn Select Dealers maakt Schlappi Markiezen zo’n visualisatie kosteloos. Toen de eigenaar van De Draak de visualisatie zag, heeft hij zijn oorspronkelijke idee losgelaten en voor markiezen gekozen. “Visualisaties maken is iets wat we steeds vaker doen”, aldus Schoormans. “En dat tot tevredenheid van onze dealers én opdrachtgevers, want het werkt!” 

De eigenaar van hotel De Draak toonde zich uiteindelijk heel erg blij met de gemaakte keuze. Het is precies geworden zoals hij al op de visualisatie had gezien en het resultaat voldoet volledig aan zijn verwachtingen. Voor Schlappi Markiezen en zijn de dealer Van Beeck uit Bergen op Zoom is het een waardevol referentieproject geworden. 

De Draak is voor Dennis Schoormans ook een mooi voorbeeld van een project waar de intensieve samenwerking tussen Schlappi Markiezen en de dealer duidelijk wordt. “Wij bouwen de markiezen, maar het werk van de dealer voor wat betreft montage en klantbegeleiding is natuurlijk net zo belangrijk is en het is bijzonder prettig om het hele traject, van het binnenhalen van de order tot en met de realisatie, samen met de dealer te doorlopen.” 

De Bijzondere ‘patchwork-markiezen’ van restaurant Nannes in Hilversum.

Restaurant Nannes

Schlappi Markiezen heeft voor restaurant Nannes in Hilversum markiezen in een heel gewaagde uitvoering gemaakt. Het doek bestaat namelijk uit doeken met verschillende kleuren en dessins die als een soort patchwork aan elkaar zijn gezet. Het zal duidelijk zijn dat de complexiteit van dit werk het een en ander heeft gevraagd van het vakmanschap van de confectioneurs van Schlappi Markiezen. “Maar het is gelukt!”, constateert Dennis Schoormans niet zonder trots. “Met heel bijzondere markiezen als resultaat.” 

(Horeca)markiezen herbekleden

Markiesdoek blijft gemiddeld tien jaar goed, maar het frame van een markies heeft een levensduur van zeker twintig jaar. Het loont daarom om een markies te herbekleden. Schlappi Markiezen promoot herbekleden volop bij zijn dealers. De eindklant krijgt, zonder dat hij er omkijken naar heeft, een markies met een splinternieuw doek waar hij weer tien jaar mee vooruit kan. Voordelig voor de klant en goed voor het milieu omdat er wordt bespaard op hout en/of aluminium. 

Markies met verlichte volant in de showroom van Schlappi Markiezen in Tilburg.

Ledverlichting voor de Sfeer

Schlappi Markiezen produceert ook markiezen met geïntegreerde ledverlichting. Het is een innovatie die het bedrijf in eigen beheer heeft ontwikkeld. Deze verlichting stelt horecaondernemers in staat de terrastijd te verlengen en – mede doordat het licht dimbaar is – tegen minimale energiekosten sfeer op hun terrassen te creëren. 

Verlichte Volant

Ook de volant van een markies kan tegenwoordig door Schlappi Markiezen van ledverlichting worden voorzien, een innovatie waar twee jaar aan is gewerkt. Bijvoorbeeld een bedrijfsnaam, logo of slagzin wordt daardoor in het donker uitgelicht en dus beter zichtbaar. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details