Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
“MX-4“ van markilux met “Red Dot Design Award” bekroond
Zonweringspecialist markilux heeft de “Red Dot Design Award” 2023 gewonnen voor de geslaagde uitstraling van het nieuwe cassettescherm “MX-4“. De award is een van de grootste designwedstrijden ter wereld en bekroont eersteklas vormgevingsconcepten.

“MX-4“ van markilux met “Red Dot Design Award” bekroond

Designscherm met winnaarskwaliteit

De “MX-4“ is het nieuwste designmodel van markilux. Het mooi vormgegeven cassettescherm is nog maar net op de markt, maar is nu al onderscheiden met de “Red Dot Design Award” 2023. De prijs is een van de grootste internationale designwedstrijden. De zonweringspecialist kreeg deze onderscheiding, naast veel andere prijzen, in de discipline “Product Design” al voor de zoveelste keer.

De producten van markilux kunnen met de eigenschappen “mooi vormgegeven”, “intelligent” en “smart” worden beschreven. De zonweringspecialist wist de afgelopen jaren vooral met de stijlvolle MX-familie steeds weer te scoren. En niet alleen bij de consument, maar ook bij diverse prijzen op het gebied van design. Nu overtuigde het nieuwste model, het cassettescherm “MX-4“, de vakjury van de “Red Dot Design Award” in de discipline “Product Design” en kreeg het de prestigieuze prijs.

Prijs bevestigt creativiteit

“We waren dolblij met de onderscheiding. Deze award, met hoofdvestiging in Essen, is een van de grootste en meest gerenommeerde wedstrijden ter wereld. De prijs heeft een decennialange traditie en bekroont alleen het beste design”, zegt Michael Gerling, directeur Productie en Techniek. Het bedrijf kreeg de prijs al herhaaldelijk voor enkele schermen. Het is elke keer een geweldige prestatie voor het gehele team van ontwikkelaars en is een bevestiging van de vormgevingsconcepten. “Vooral gezien het feit dat er jaarlijks bij de wedstrijd in totaal ongeveer 20.000 concepten worden ingediend”, benadrukt Gerling. Zo namen er in 2023 alleen al in de discipline “Product Design” creatievelingen en bedrijven uit 60 landen in 51 categorieën deel.

Michael Gerling, directeur Productie en Techniek bij markilux, en Sven Kröner, hoofd van de afdeling Ontwikkeling en Constructie, zijn blij met de Red Dot Award 2023. Ze zullen de prijs op 19 juni bij de officiële huldiging in het Red Dot Design Museum in Essen in ontvangst nemen.

Kwaliteit van design overtuigde jury

“We wilden met de ‚MX-4‘ bij de award natuurlijk graag tot de top behoren”, zegt de directeur. Want het totaalpakket van eenvoudige en elegante vormen, afzonderlijke LED-lampen in het design van het scherm en de slimme verlichtingstechnologie met prachtige kleureffecten heeft winnaarskwaliteit. Dit heeft de prijs nu officieel bevestigd. Het product kon de internationale vakjury overtuigen op het gebied van de doorslaggevende criteria: functionaliteit, aantrekkingskracht, gebruikswaarde en verantwoordelijkheid voor mens en milieu. Michael Gerling is ervan overtuigd dat goed design een belangrijke uiting van de merkwaarde is en streeft ernaar deze succesvolle koers te blijven volgen. Nu wordt er uitgekeken naar de huldiging tijdens de “Designers Night” op 19 juni. Want dan zullen Michael Gerling en Sven Kröner, hoofd van de afdeling Ontwikkeling en Constructie, de prijs in het “Red Dot Design Museum” in Essen in ontvangst nemen. 2.706 tekens

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details