Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
markilux: ‘Onze pergola cubic met kubistisch design wordt goed ontvangen’

markilux: ‘Onze pergola cubic met kubistisch design wordt goed ontvangen’

Hoewel de pergola cubic van markilux pas vanaf de zomer van 2022 in de verkoop is gegaan, heeft het model met zijn nieuwe, vierkante doekcassette snel aan populariteit gewonnen, constateert Michael Gerling, Directeur Productie en Techniek van markilux. “Want zakelijke en eenvoudige kubusvormen zijn populair, omdat ze stilistisch goed bij de hedendaagse architectuur passen. Als kubistische variant van de pergola classic heeft het model dus al na korte tijd een vaste plek in onze pergola-productfamilie ingenomen.” 

De pergola cubic van markilux is pas in de zomer van het afgelopen jaar in de verkoop gegaan. “Kort daarna konden we al een groot aantal bestellingen boeken”, aldus Michael Gerling. “Het pergolamodel met de kubische doekcassette heeft al snel mensen voor zich gewonnen!”

“De pergola classic is al vele jaren succesvol aanwezig op de markt”, vervolgt Gerling. “Medio 2022 hebben we met de pergola cubic een nieuw model geïntroduceerd dat op de classic is gebaseerd. Naast de eersteklas, beproefde techniek van de classic, heeft het scherm extra verlichtingsopties. Daarnaast hebben we met de markilux 7800 ook een bovenliggende zonwering voor terrasdaken en serres met vierkante doekcassette.”

Grote vraag ondanks late introductie

“We bieden de pergola cubic sinds de zomer van vorig jaar aan. We waren meteen al erg blij met het grote aantal bestellingen dat we er vanaf het begin voor mochten noteren, want normaal gesproken hebben de meeste producten een opstartfase nodig om een plaats op de markt te verwerven. Doorgaans starten we aan het begin van het seizoen met nieuwe producten, maar bij de pergola cubic was dit om technische redenen en op grond van vertragingen in de toelevering niet mogelijk. Inmiddels is het sowieso steeds moeilijker geworden om ontwikkelingscicli te plannen. Daarom waren we des te blijer met de grote vraag naar de pergola cubic na de introductie in de zomer.” 

‘De markt in de gaten houden loont’

“De vierkante vorm van de doekcassette voegt weer een nieuw aspect toe aan het design van de pergola-productfamilie”, meent Gerling. “Bovendien zijn eenvoudige, kubische vormen populairder dan ooit, omdat ze aansluiten bij de geometrie van moderne gebouwen. Maar hiervoor moeten de vierkante onderdelen goed zichtbaar zijn en dat is het geval bij ons nieuwe pergolamodel. Daarom gaan we ervan uit dat de vierkante variant in de toekomst nog populairder zal worden dan de pergola classic met zijn ronde cassette.” 

De pergola cubic is voor Gerling opnieuw een bewijs dat het loont om de markt goed in de gaten te houden door in onderzoek naar trends te investeren en goed te luisteren naar wat klanten willen. “Zo hebben we opnieuw een scherm voor grote buitenruimtes ontwikkeld met een flexibele vormgeving en een grote diversiteit aan comfortabele technologische opties. Daarmee voldoet de pergola cubic precies aan de behoeften van veel hedendaagse consumenten.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details