Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Markilux bekent kleur met het knikarmscherm MX-2
De MX-2 van markilux is vanaf dit jaar ook in de variant colour beschikbaar. Tien nieuwe kleurencombinaties voor de kap van de cassette en het frame zorgen voor extra designmogelijkheden. Ze ondersteunen de vormgeving van het scherm en helpen de eindgebruiker bij de kleurkeuze.

Markilux bekent kleur met het knikarmscherm MX-2

Tien nieuwe kleurencombinaties

Het thema Knikarm- en Uitvalschermen is nog maar net verschenen, maar toch is er alweer ‘schermennieuws’. Het komt van markilux en betreft de MX-2. “Dit scherm kenmerkt zich door zijn subtiele vormgeving met mooie rondingen en een hoogwaardige techniek”, aldus Michael Gerling, directeur Productie en Techniek van markilux. “Door tien nieuwe kleurencombinaties voor de kap van de cassette en de rest van de hardware van het scherm wil markilux het moderne design van de MX-2 in de variant colour vanaf nu nog meer benadrukken.”

“Zoals een schilderij dat door fijne, rake penseelstreken de perfecte finishing touch krijgt, probeert markilux het design van zijn schermen door specifieke effecten te accentueren”, vervolgt Gerling. Dat is ook het geval bij het nog niet zo lang geleden gelanceerde cassettescherm MX-2. Dit scherm is namelijk vanaf dit jaar ook als MX-2 colour in tien nieuwe kleurencombinaties verkrijgbaar. 

De kap van de cassette met een andere kleur

Bij die nieuwe kleurencombinaties heeft de kap van de cassette een andere kleur dan de rest van de hardware van het scherm. De combinaties komen voort uit de zeven standaardkleuren voor schermen en drie aanvullende, speciale kleuren. Daarop afgestemd, adviseert markilux per kleurarrangement twee doeken uit zijn nieuwe doekcollectie collection one. 

Maar de consument kan de kleur en het dessin van het doek ook helemaal zelf bepalen, vertelt Gerling. “De kap van de cassette in een afwijkende kleur legt de nadruk op de ronde vorm van de cassette aan de zijkanten. Het is een karakteristiek accent van dit scherm dat nu meer in het oog springt. Daarmee willen we dus extra nadruk leggen op het design van de MX-2. Bovendien moet het met de verschillende opties gemakkelijker worden voor de consument om een goede kleurkeuze te maken.” 

Design als eigen stijlelement

“Het idee voor een tweekleurig frame kwam tijdens de ontwikkelingsfase van de MX-2 al op”, aldus Gerling. “Maar niet alles kan altijd direct in praktijk worden gebracht. Sommige dingen hebben wat meer tijd nodig, totdat ze functioneren op de manier die wij willen. Dat geldt ook voor de hoogwaardige gekleurde coatings.” 

Bij de MX-2 kon markilux zich op het design concentreren, omdat de ingebouwde techniek van het scherm zich al jarenlang bij een ander model had bewezen. “Zo hebben we na de marktintroductie doorgewerkt aan de kleurdetails van de vormgevende onderdelen. Met de duidelijke, licht ronde vorm moet dit scherm zowel een integraal onderdeel van de architectuur zijn als een eigen stijlelement. Alle aspecten van het scherm drukken kwaliteit uit en zijn op een levensstijl met hoge esthetische eisen afgestemd. Dat benadrukken we nu met het nieuwe kleurconcept. Daarnaast vinden we dat de consument de mogelijkheid moet hebben om zijn scherm een zo individueel mogelijke look te geven”, besluit Michael Gerling.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details