Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Lamellendaken zijn een vaste waarde geworden
Bij de B720 wordt een vast dakdeel in glas of sandwichpanelen gecombineerd met een dakdeel met kantelbare lamellen.

Lamellendaken zijn een vaste waarde geworden

Voor elke klant een geschikte overkapping

Toen Brustor het eerste lamellendak introduceerde, waren er in de markt toch wel twijfels of dat een succes zou worden. Outdoor living was toen een hype, waarvan men dacht dat die na verloop van tijd wel weer zou verdwijnen. Meer dan tien jaar later zijn er terrasoverkappingen in alle vormen en afmetingen. Het komt er als zonweringspecialist op aan steeds de juiste overkapping voor elke klant te kunnen aanbieden. Met het Choose-Your-Sky-concept ondersteunt Brustor zijn dealers bij deze vaak niet te onderschatten opdracht. De West-Vlaamse fabrikant biedt immers een breed gamma aan systemen, elk met hun eigen kenmerken én personalisatiemogelijkheden volgens de wens van de consument.

De B800 is een kubistisch vormgegeven aluminium terrasoverkapping met een vast dak in glas.

“Elk project begint met een gesprek, waarbij de zonweringspecialist via gerichte vragen moeten bepalen welke overkapping het best bij de toepassing past”, vertelt salesmanager Maxim Devos van Brustor. “Het is onze taak als fabrikant om hen daarbij te helpen, door de verschillende systemen duidelijk met hun pro’s en contra’s én USP’s voor te stellen en een platform te bieden, waarmee ze snel en nauwkeurig de wensen en behoeften van een klant kunnen bepalen. De mogelijkheden en het aantal spelers zijn door de jaren heen alleen maar toegenomen. Ons gamma bestaat uit overkappingen met een dak uit doek, glas of lamellen die kunnen kantelen en zelfs openschuiven. Ze zijn beschikbaar in een breed kleurenpallet en kunnen aan de gevel worden aangebouwd of vrijstaand worden gemonteerd. Ze kunnen ook worden uitgebreid met geïntegreerde zipscreens of schuifwanden in glas of hout, functionele en/of sfeerverlichting, terrasverwarming, bluetooth-luidsprekers enzovoort. Alles om er een gezellige buitenkamer van de maken.” 

Lamellen, doek of glas

Bij Brustor gaan ze er prat op dat ze het meest complete gamma aan terrasoverkappingen in de markt hebben. Ze waren meer dan tien jaar geleden een van de eerste fabrikanten die met een lamellendak op de markt kwam. De B200 XL met kantelbare lamellen van 21 cm is vandaag nog steeds een publiekslieveling binnen het Brustor-assortiment en de basis voor veel andere producten. “De profielen van dit systeem hebben immers voor montageteams geen geheimen meer. Deze terrasoverkapping is bovendien beschikbaar in grote afmetingen en kan worden geplaatst in de meest uiteenlopende combinaties: vrijstaand, aangebouwd, met dubbel dak, als inbouwdak, gekoppeld, in ster- of L-vorm met oversteek of deurpaal”, gaat Devos verder. 

Het lamellendak B200 XL met kantelbare lamellen is nog steeds de publiekslieveling binnen het Brustor-gamma.

“Wel kregen we vanuit de markt nogal eens de opmerking dat eindklanten schrik hadden dat bij een lamellendak mogelijk veel licht in woning of horecazaak verloren zou gaan. Daarom werd het gamma uitgebreid met oplossingen die doorlopend of naar wens meer open zijn, waaronder de B128 en de B128 XL pergola’s met elektrisch oprolbaar dakdoek en het B600 S lamellendak met compacte s-vormige lamellen, die niet alleen kunnen kantelen maar ook nog eens openschuiven. En we gaan nog verder, want onze nieuwe B720 combineert een vast dakgedeelte in glas of sandwichpanelen met een dakdeel dat bestaat uit kantelbare lamellen. Zo krijg je een aangenaam buitenterras én een droge ruimte om bijvoorbeeld meubilair, een bar, een buitenkeuken of gewoon tuinmateriaal te plaatsen. Via de lichtstraat blijft ook nog daglicht binnenvallen als de lamellen van de overkapping dichtgedraaid zijn. De recent gelanceerde B800 met compleet glasdak maakt het gamma compleet”, besluit Devos.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details