Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Italiaanse aanbieder wordt actiever in Nederland en België
Gibus Med Zenit vouwdak.

Italiaanse aanbieder wordt actiever in Nederland en België

Gibus, the sun Factory

Gibus is een van de toonaangevende spelers in de wereld in exclusieve zonweringen en outdoor-oplossingen voor zowel de particuliere als de projectmarkt (horeca). Het bedrijf is in 1982 opgericht door de families Bellin en Danieli en heeft zich sindsdien voortdurend verder ontwikkeld. Anno nu is het actief in meer dan 50 landen en heeft het een netwerk van 1000 retailers in de belangrijkste Europese landen. 

De bioklimatische terrasoverkapping Velvet Plus.

Aan de basis van het succes van het bedrijf ligt de constante inspanning om uitmuntende, technologisch innovatieve ontwerpen op maat te creëren met een vooruitstrevend design en aandacht voor comfort en duurzaamheid. Daarnaast is een strategisch bedrijfsmodel dat is gebaseerd op het Gibus Atelier van belang. In dat model worden met geautoriseerde retailers van het bedrijf doelen en visies gedeeld en worden aan deze bedrijven bijzondere initiatieven en trainings­activiteiten aangeboden. 

De solide expansie van het bedrijf is verder te danken aan het feit dat alle productiefasen in eigen beheer zijn. Dat garandeert oplossingen van topkwaliteit, 100% Made in Italy en aanzienlijke investeringen op het gebied van onderzoek en ontwikkeling. Gibus heeft daar meer dan 50 gepatenteerde technische oplossingen en 30 beschermde ontwerpmodellen aan te danken. 

Gibus draagt bij aan het creëren van moderne buitenruimtes, gastvrij en gebruiksvriendelijk, met respect voor het milieu, in harmonie met de natuur en in balans met de omliggende bebouwing. Onophoudelijke evolutie zit in het DNA van het bedrijf, net het vermogen om elke nieuwe uitdaging ten behoeve van een meer comfortabel buitenleven aan te gaan. De transparante en eerlijke dialoog met leveranciers, klanten en eindgebruikers is daar onderdeel van. 

De bioklimatische terrasoverkapping Twist met Glisse glazen deuren en geïntegreerde ledspots.

De oplossingen van Gibus

Gibus probeert de behoeften van klanten over de hele wereld te begrijpen en te interpreteren en daar technisch hoogwaardige, exclusief ontworpen en duurzame – in productie én gebruik – oplossingen voor aan te bieden. Alle producten zijn vooraf uitvoerig getest en kunnen worden uitgebreid met nuttige accessoires, zoals glaswanden, verlichting, verwarming en audiosystemen. 

Gibus-oplossingen kunnen worden aangepast in termen van ontwerp, grootte en kleur. Dat is niet alleen om aan te sluiten bij de smaak en behoeften van mensen, maar ook bij de architecturale en natuurlijke context, waarin ze worden gebruikt. 

Het Gibus-gamma

Vouwdaken – Een stevige constructie uit gepoedercoat aluminium met een vouwbaar pvc-dak voor de meest uiteenlopende situaties. 

Bioklimatische pergola’s – Solide terras­oplossingen met een dak met aluminium lamellen die van 0 tot 135° kunnen roteren en beschermen tegen zon en regen. Ze worden in meerdere modellen en afwerkingen aange­boden en zijn extreem veelzijdig. 

Zonneschermen – Robuust, betrouwbaar, gebruiksvriendelijk en bijzonder vormgegeven. Ze zijn verkrijgbaar als knikarmen- en uitvalschermen en dakzonweringen. 

Zipscreens – Verkrijgbaar in verschillende modellen, met of zonder cassette. Het gepatenteerde magnetische sluitsysteem Mag Lock zorgt bij een volledig neergelaten screen voor een optimale verticale doekspanning. 

Design

Gibus hecht het grootste belang aan design. Daarvoor verantwoordelijk is een eigen creatief team, maar ook de samenwerking met bekende ontwerpstudio’s. Het resultaat zijn een aantal internationale prijzen: opname in de ADI Design Index voor de Med Luce en de Duck, de Red Dot Design Award 2017 voor de Duck, de iF Design Award 2020 voor de Nodo, de Red Dot Design Award 2020 voor de Nodo en de TXT en de Red Dot: Best of the Best en de iF Design Award 2022 voor de Spazio. 

Duurzaamheid

Duurzaamheid gaat Gibus zeer aan het hart. Al vanaf 1982 – ruim voordat het thema duurzaam bouwen wereldwijd zijn intrede deed – produceert het bedrijf duurzame oplossingen die het milieu beschermen en welzijn genereren, waardoor energiebesparingen mogelijk zijn. 

Daarnaast heeft Gibus investeringen geïmplementeerd en ‘best practices’ geadopteerd, gericht op milieubescherming en sociale verantwoordelijkheid. Zo wordt ongeveer 60% van de gebruikte elektriciteit opgewekt met zonnepanelen, is er veel aandacht voor recycling en voor het gebruik van recyclebare verpakkingen uit onder andere karton en hout. 

Ten slotte heeft Gibus het Sustainability Project in het leven geroepen. Dat is een culturele en educatieve actie, gericht op het bevorderen van deugdzame zakelijke kansen op alle niveaus van de distributieketen.

Gibus knikarmscherm Duck.

Certificeringen

Het resultaat van de toewijding van Gibus om te voldoen aan de voorschriften en optimaal aandacht te besteden aan de veiligheid van zijn werknemers, klanten en het milieu, zijn de verschillende verkregen certificeringen. ISO 9001 bevestigt de naleving van de normen voor wat betreft het kwaliteitsmanagementsysteem van het bedrijf. OHSAS 18001 garandeert en communiceert dat het bedrijf zich met organisatorische, instrumentele en economische middelen inzet voor het actief beschermen van de gezondheid en veiligheid van zijn werknemers. ISO 14001 ten slotte, bevestigt de naleving van de normen voor milieubeheer.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details