Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Jaarboek

Het jaar was goed, feestelijk en… duurzaam!

Lux-(5)
Het prijswinnende zonnescherm LUX.

Tekst | Jerry Helmers

Beeld | Harol

6 januari 2023 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

2022, de grote omslag

Met tevredenheid wordt bij het Belgische Harol teruggekeken op het jaar 2022. Om meerdere redenen. In de eerste plaats werden er twee mooie prijzen in de wacht gesleept. Én, dit jaar kan worden gezien als het jaar waarin ‘de grote omslag’ werd gemaakt op het gebied van duurzaamheid en circulariteit.

Om te beginnen met het laatste. “We hebben effectief veel stappen gezet in 2022 om niet alleen onze organisatie maar ook onze producten duurzamer te maken”, zegt marketingmanager Isabelle Wintmolders. “Zo hebben we een eigen windturbine in gebruik genomen die 100% groene stroom opwekt. Daarnaast hebben we elektrische laadpalen voor onze medewerkers geïnstalleerd. Maar ook zijn we op de markt gekomen met nog meer producten die gekoppeld zijn aan solar. Kortom, het gamma op zonne-energie is flink uitgebreid en daar zijn we heel erg trots op.” 

De Harol Dina.

Over het winnen van de awards heerst vanzelfsprekend ook grote tevredenheid. Zo sleepte het zonnescherm Lux de prestigieuze Red Dot Award voor innovatief design in de wacht. “We werden door de jury gelauwerd om de minimalistische vormgeving en het maximale comfort”, vertelt Isabelle Wintmolders. “Ook het vernieuwende concept van dit high end knikarmscherm met de exclusieve Invisibly Wired-armen met staalkabels die niet langer zichtbaar zijn, kreeg volop complimenten.” 

Daarnaast won het bedrijf een belangrijke Vlaams-Brabantse award. Harol is nu off­icieel Klimaat­ambassadeur. De verkiezing is een initiatief van het milieu-infopunt voor de kmo (miK), een samenwerking van Voka (Kamer van Koophandel en de provincie Vlaams-Brabant) en beloont duurzame bedrijven. Het juryrapport was lovend: ‘Met zijn producten draagt Harol bij aan klimaatadaptieve en energie-efficiënte renovaties, en dus aan een duurzamere wereld.’  

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Erik Imming

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details