Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
heroal benadrukt designdiversiteit voor screenzonwering: Kleurmogelijkheden voor zowel doek als hardware
De heroal VS Z weert de zon zonder het daglicht volledig te blokkeren.

heroal benadrukt designdiversiteit voor screenzonwering: Kleurmogelijkheden voor zowel doek als hardware

De moderne woning- en projectbouw stelt bepaalde eisen aan efficiënte zonwering. De Duitse fabrikant heroal speelt daarop in door verschillende screensystemen aan te bieden. Daarmee kan op verschillende manieren aan die eisen worden voldaan.  

Screens zijn natuurlijk allereerst functioneel. Het screendoek zorgt er op warme dagen voor dat de binnentemperatuur wordt getemperd, terwijl er nog steeds daglicht binnen kan doordringen. De screens zorgen er daarnaast voor dat lichthinder binnen wordt voorkomen, wat bijvoorbeeld schitteringen in beeldschermen voorkomt. Screens met ritsgeleiding zorgen in de winter zorgen voor een isolerende luchtlaag voor de ramen, waardoor verwarmingskosten dalen. 

Het portfolio van heroal omvat verschillende screensystemen voor ramen en deuren, waarbij het screendoek door een de hiervoor genoemde rits, een fijne roestvaststalen kabel of onopvallend door de onderlijst wordt geleid. Ook is volledige integratie in de vliesgevels mogelijk. Daarnaast biedt heroal zijn horizontale en verticale zonweringen tevens voor gebruik bij terrasoverkappingen aan. 

Afhankelijk van de gekozen doeksoort bieden de screendoeken van heroal bescherming tegen opwarming, verblinding, inkijk en tot 100% uv-bescherming.

Screen met ziptechnologie

De heroal VS Z is het zipscreensysteem van heroal, dat ook geschikt is voor hoge gebouwen, uiteraard omdat het doek – lichtdoorlatend of verduisterend – windvast is omdat het middels de rits door de aluminium zijgeleiders wordt geleid. In tegenstelling tot screen met kabel- of onderrailgeleiding is er bij een zipscreen geen lichtspleet tussen het doek en het kozijn, zodat de heroal VS Z in combinatie met heroal blockout-textiel 100% verduistering mogelijk maakt. Afhankelijk van het gekozen doeksoort wordt uv-straling tot 100% gefilterd. 

De screendoeken van heroal zijn deels lichtdoorlatend en deels verduisterend.

Flexibele ontwerpvrijheid

Maar (zip)screens zijn natuurlijk niet alleen functioneel. Ze hebben ook invloed op het aanzien van een huis of gebouw. Daarom streeft heroal ernaar de voorwaarden te scheppen om zijn screens ook esthetisch bij de gebouwschil te laten aansluiten. 

Voor maximale vormgevingsvrijheid en/of om de screensystemen van heroal in kleur zo goed mogelijk aan de gebouwschil aan te passen, kunnen de aluminium geleiderails, de kast en de onderlijst van de heroal VS Z in de fabriek naar wens van de klant worden voorzien van poedercoating in alle RAL-kleuren, de exclusieve kleuren van Les Couleurs® Le Corbusier of de innovatieve heroal SD-oppervlakteafwerking. 

Overigens gebruikt heroal daarvoor de naar eigen zeggen bijzonder weerbestendige heroal hwr-poedercoating. Samen met de hoge materiaalstabiliteit van het aluminium moet ze bijdragen aan een langere levensduur van een heroal screensysteem. 

Behalve een grote kleurkeuze voor de hardware van een screensysteem heeft heroal ook ruim 250 verschillende textielsoorten in het leveringsprogramma, waardoor de eindgebruiker een groot aantal vormgevingsopties wordt geboden. Omdat de doeken, afhankelijk van de gekozen kwaliteit, zijn gemaakt van gecoat glasvezel of polyester met een hoge treksterkte, zijn ze water- en vuilafstotend, ademend, uv- en schimmelbestendig. Volgens heroal zorgt dat voor duurzaamheid en een grote mate van functionaliteit op de lange termijn. Heroal geeft aan dat alle doeksoorten uit voorraad leverbaar zijn, wat korte levertijden mogelijk maakt.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details