Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Harol: ‘Een terrasoverkapping upgraden met houten- of glazen schuifwanden’ 
Harol houten schuifwanden om de zijdes van een overkapping af te sluiten.

Harol: ‘Een terrasoverkapping upgraden met houten- of glazen schuifwanden’ 

Nederlanders en Belgen brengen graag zo veel mogelijk tijd buiten door. Ze genieten het liefst zo lang mogelijk van hun tuin of terras, óók in het najaar. Harol biedt twee soorten schuifwanden aan, waardoor de consument in de avond of tijdens de koudere maanden comfortabel kan genieten van een terrasoverkapping en het buitenleven. 

Stijlvol én duurzaam

Bescherming tegen weer en wind, een gezellige sfeer én extra privacy? “Dan is een houten schuifwand van Harol een perfecte uitbreiding van een terrasoverkapping om het hele jaar rond buiten te kunnen genieten”, constateert marketingmanager Isabelle Wintmolders. “De stijlvolle houten schuifwanden zijn weersbestendig en ideaal om de zijkanten van de terrasoverkapping af te sluiten, om zon en regen te weren en om een warme en gezellige uitstraling te creëren.” 

Harol terrasoverkapping met houten schuifwanden.

De houten schuifwanden zijn gemaakt van milieuvriendelijk thermo­wood, een duurzaam alternatief voor tropisch hardhout. Harol gebruikt hiervoor Europees naaldbomenhout en verhit dit langdurig in een oven, waardoor de structuur ervan verandert. Hierdoor heeft het dezelfde uitstraling, duurzame eigenschappen en functionaliteiten als hardhout, maar is de ecologische voetafdruk zeer gering. 

De houten schuifwand is opgebouwd uit lamellen. Standaard is het hout zichtbaar langs beide zijden, maar optioneel kan er aan de buitenzijde van het paneel gekozen worden voor zonwerend én insectenwerend doek. 

Maximale transparantie én bescherming

Een andere optie om in het najaar langer te genieten van het buitenleven is de toevoeging van glazen schuifwanden aan de terrasoverkapping. “De glazen schuifwanden van Harol beschermen tegen weer en wind”, zegt Isabelle Wintmolders. “De panelen overlappen elkaar wanneer ze gesloten zijn met zo’n 23 mm wat zorgt voor maximale transparantie, constante ventilatie en goede bescherming tegen slagregen. Verder kunnen de glazen schuifpanelen gemakkelijk worden verschoven en kunnen ze worden voorzien van een greep, slot of vergrendeling, zowel aan de binnen- als de buitenkant.” 

Harol glazen schuifwanden.

De glazen schuifwanden van Harol hebben een vlakke bodemrail (met een hoogte van maximaal 13 mm). Daardoor zijn deze schuifwanden niet alleen geschikt voor buitenoplossingen, maar kunnen ze ook binnenhuis worden gebruikt, bijvoorbeeld als afbakening van een ruimte om eenvoudig een kantoor of inloopkast te realiseren. 

Stille werking en eenvoudige installatie

Bij beide typen schuifwanden van Harol zijn de schuifpanelen individueel verschuifbaar. “Dat gaat gemakkelijk door de toepassing van gelagerde loopwielen en geluiddempende loopvlakken”, aldus Isabelle Wintmolders. “De loopwieltjes zijn instelbaar in hoogte, wat zorgt voor een eenvoudige en snelle installatie. Dankzij de staande constructie kunnen grote afmetingen worden gerealiseerd zonder dat extra verstevigingen nodig zijn.” 

Harol terrasoverkapping met verlichting en houten schuifwanden.

Extra upgrades

Naast houten en glazen schuifwanden biedt Harol extra upgrades aan om een terras nog comfortabeler te maken. Zo Heeft het bedrijf met windvaste screens, verwarming en dimbare ledverlichting extra oplossingen in het assortiment om langer buiten te kunnen verblijven en meer sfeer onder een overkapping te creëren. Opties als stopcontacten, al dan niet met usb-aansluiting, maken het plaatje compleet. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details