Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Door de optimale mix van look and feel en functionaliteit:
Een particuliere woning in Wassenaar.

Door de optimale mix van look and feel en functionaliteit:

‘Markiezen veranderen wonen in resideren!’

Over smaak valt niet te twisten. Of toch wel? Als deze vraag wordt voorgelegd aan Johan Hol, directeur-eigenaar van Markiezen Nederland in Culemborg, moet hij hartelijk lachen. “Natuurlijk vinden wij de markiezen die wij leveren de mooiste van Nederland. Dat is een feit, wat mij betreft.” En dan weer serieus: “Het geheim van een passende markies zit hem in veel verschillende factoren, zoals het gebruik van kwaliteitsmaterialen, vakmanschap bij het bouwen en monteren, design en esthetiek, functionaliteit én vanzelfsprekend het onderhoud.” Een heel rijtje factoren dus dat hier nader onder de loep wordt genomen. 

Het moge in ieder geval duidelijk zijn dat Johan Hol en zijn compagnon Aart van den Berg verstand van zaken hebben. Niet voor niets hebben ze in de afgelopen jaren een goede positie opgebouwd in Nederland-zonweringland en een schat aan ervaring opgedaan bij de vele projecten die ze hebben mogen realiseren. 

Het pand van Markiezen Nederland in Culemborg.

Materialen

“Het gebruik van hoogwaardige materialen is essentieel voor het bouwen van een goede markies. Overigens kijken eindgebruikers tegenwoordig ook steeds vaker naar duurzaamheid”, begint Van den Berg. “Natuurlijk kiezen we voor doek dat bestand is tegen uiteenlopende weersinvloeden. Daarnaast is het van belang om de overwegingen van een kopende consument te kennen en of er voor hout wordt gekozen of voor aluminium. De houten markies is nog steeds een klassieker. Je hebt het dan over pure nostalgie, die een stijlvolle uitstraling oplevert. Onze houten kappen zijn van meranti hardhout. De kap kan worden uitgevoerd in een recht model, of met een sierlijst. De zijkappen kunnen in een rechte, gegolfde of moderne variant worden uitgevoerd.” 

“De aluminium markies combineert de klassieke uitstraling van een traditionele markies met het comfort van moderne materialen: aluminium is immers nagenoeg onderhoudsvrij. Daar hebben veel consumenten oren naar. Het gemak dient immers de mens. We hebben bovendien het meest uitgebreide assortiment van Nederland qua modellen en kleurstelling, in combinatie met diverse uitvulmaterialen om alles passend te maken. En meteen dan nog een leuk weetje over ons bedrijf: wij zijn de enige leverancier in Nederland die ook de aluminium zijschotten met twee siergroeven levert. Ze zijn in een rechte en een gegolfde uitvoering leverbaar.”

Restaurant Bridot in Elst

Vakmanschap

“Vanzelfsprekend is vakmanschap bij het bouwen én monteren van een markies van groot belang”, vervolgt Van den Berg. “Niet alleen is het inmeten is een cruciale factor, maar er moet ook veel aandacht worden besteed aan de detailafwerking.”   

Design en bediening

“Uiteraard speelt het design van de markies een grote rol voor de uitstraling ervan. Het oog wil immers ook wat!”, springt Johan Hol in. “Een ontwerp moet passen bij de stijl van een woning of gebouw. Dat geldt vanzelfsprekend ook voor de kleur en het dessin van het doek, waardoor het een geheel wordt met het gebouw en de omgeving. Het type en de kleur van de kap, in combinatie met de kleur van dat doek, zijn bepalend voor de markies.” 

“Naast de esthetiek is uiteraard ook de functionaliteit belangrijk. Een goede markies moet gemakkelijk kunnen worden bediend, ongeacht of het om handmatige of motorbediening gaat. De consument kiest welke variant de voorkeur heeft. Vergeet daarbij niet de groeiende populariteit van een motor op zonne-energie. Maar de klant mag het zeggen; die heeft altijd het laatste woord.” 

Een historisch pand in Heemstede is verbouwd tot appartementencomplex en voorzien van markiezen.

Onderhoud

“Om een markies lange tijd mooi te houden, is onderhoud natuurlijk van groot belang”, gaat Hol verder. “Het is de taak van de vakhandel – natuurlijk in samenspraak met ons – om de consument, die natuurlijk hartstikke trots is op zijn markiezen en er graag mee wil pronken, goed te informeren over hoe de zonwering te reinigen. We hebben een uitgebreide handleiding gemaakt om klanten zo lang mogelijk van hun markiezen te laten genieten. Daarin adviezen om vlekken tijdig te verwijderen en om ze altijd goed te drogen voordat ze naar binnen worden gedraaid.” 

Bar Bea in Den Haag.

Goed advies

Volgens Johan Hol en Aart van den Berg zijn het goed adviseren van klanten en het delen van essentiële kennis belangrijk voor de manier waarop zij hun bedrijf voeren. “Ons bestaansrecht bestaat erin dat wij in staat zijn om de look and feel en de functionaliteit van markiezen optimaal te combineren. De vakhandel weet dat en de eindgebruiker profiteert daarvan!”

Carmen Keukenstudio in Schimmert (Limburg).

Het einddoel?

“Een gevel moet stralen! Zo simpel is het eigenlijk”, besluit Johan Hol. “Een klantwens mag nooit te gek zijn, of het nu gaat om grootte, breedte, vorm of kleur. Veel zonweringspecialisten weten dat en sluiten zich daarom graag aan bij onze filosofie.” 

“Al onze producten zijn ‘Made In Holland’, geproduceerd in onze eigen fabriek in Culemborg”, vult Aart van den Berg aan. “Dat betekent ook voor onze dealers een groot gemak. We zijn gemakkelijk bereikbaar en zo hoort het ook. De eindgebruiker is immers waar we het allemaal voor doen. Die wil een eyecatcher aan z’n gevel, niets meer, niets minder. Markiezen veranderen wonen in resideren!”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details