Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
DE LEEF- EN WOONTRENDS VOOR 2022
Mooi en energie-efficiënt: de combinatie van gordijnen en Duette Shades.

DE LEEF- EN WOONTRENDS VOOR 2022

MET LUXAFLEX BLIJFT IEDEREEN BIJ DE TIJD!

De tijden dat met het zilveren huwelijksfeest het eerste ameublement nog in de kamer stond te pronken, zijn al lang voorbij. Moderne mensen willen met hun tijd meegaan en de laatste trends volgen. Maar wat zijn die trends? Richelle den Hartog, interieurarchitect bij Luxaflex® Nederland, laat de belangrijkste woon- en leeftrends voor 2022 de revue passeren. Om ervoor te zorgen dat iedereen die dat wil bij de tijd kan blijven. 

Frisse kleuren

De Flexa Kleur van het jaar 2022 is Bright Skies™. Deze luchtige, lichtblauwe kleur zorgt voor een figuurlijke frisse wind in huis en is in elk seizoen toepasbaar. Ze kan gemakkelijk worden gecombineerd andere kleuren, zoals blijkt uit de vier kleurpaletten die Flexa heeft samengesteld. “Deze paletten laten zien dat Bright Skies™ in elke gewenste woonstijl kan worden toegepast”, vertelt Richelle den Hartog. “Deze kleur kan worden gecombineerd met zowel natuurlijke tinten als met lichte, pastelachtige tonen, die zorgen voor een rustgevend gevoel. Maar een combinatie met neutrale, frisse tinten voor een gebalanceerde look and feel kan ook. Toch liever een eyecatcher? Bright Skies™ kan ook perfect worden gecombineerd met vrolijke, heldere kleuren.” 

Insectenwering is een belangrijke specialiteit van Luxaflex®.

Verantwoorde grondstoffen

Samen proberen we allemaal wat duurzamer te leven. Het is goed om te weten dat Luxaflex® zoveel als mogelijk gebruik maakt van grondstoffen die zijn gerecycled of op een andere manier rekening houdt met het milieu. 

“Onze aluminium jaloezieën zijn een duurzame optie voor in huis”, vindt Richelle den Hartog. “De lamellen zijn namelijk gemaakt van 98 procent gerecycled aluminium. Daarnaast wordt in het productieproces energie bespaard, waardoor er 95 procent minder CO2-uitstoot is. Jaloezieën passen bovendien bij vrijwel iedere woonstijl!” 

“Voor onze rolgordijnen kiezen we eveneens voor duurzaam. We hebben doeken van Sea-Tex™, ’s werelds eerste zonweringweefsel dat is gemaakt van gerecycled oceaanplastic. Het plastic dat het zeeleven zo bedreigt en beschadigt wordt voor dit materiaal – dat pvc-vrij en zelf ook recyclebaar is – uit de oceaan gehouden.” 

“Tegenwoordig wordt er steeds vaker voor hout gekozen, onder andere vanwege de warme en natuurlijke uitstraling. Ook hout is een prachtige en natuurlijke grondstof, waar we echter heel erg verantwoord mee om moeten gaan. Luxaflex® heeft zich daarom aangesloten bij de Forest Stewardship Council® – de bekende FSC® – en veel producten in de collectie Houten Jaloezieën dragen het FSC®-label. Een FSC®-gecertificeerd bos blijft bos. Het wordt niet omgezet in bijvoorbeeld soja- of oliepalmplantages of mijnbouw.” 

“In de houtcollectie van Luxaflex® is ook het materiaal Bamboe beschikbaar. Het ecologisch meest verantwoorde ‘hout’, want eigenlijk is bamboe een grassoort. De bamboe die wij gebruiken is afkomstig van speciale plantages. Bamboe lamellen kunnen dunner worden uitgevoerd, waardoor de jaloezieën uit dit materiaal een strakkere uitstraling én een lagere pakkethoogte hebben.” 

Zuinig met energie

Milieu Centraal, dé vereniging voor milieubewuste consumenten, is er duidelijk over: sommige soorten raambekleding isoleren beter dan andere. Dat is natuurlijk een perfect verkoopargument. Met de juiste keuze kan de eindklant zorgen voor een besparing op de stookkosten, die – op jaarbasis – varieert van € 10 voor een appartement met dubbelglas en (rol)gordijnen, tot wel € 220 per jaar (prijspeil 2021) voor een vrijstaand huis met Luxaflex® Duette Shades. “Het is dus de zeker moeite waard om klanten tijdens het verkoopgesprek te wijzen op de isolerende werking van raambekleding”, benadrukt Richelle den Hartog. “Zeker in deze tijd van stijgende energieprijzen kan de consument zijn investering heel snel terugverdienen.” 

“Dat Luxaflex® Duette Shades een woning duurzamer maken, is het uitgangspunt bij de ontwikkeling van een nieuwe collectie geweest die eind 2021 is geïntroduceerd. Ze omvat stoffen met een nog betere warmteafvoer en isolatie, waarbij sommige kwaliteiten een A++-energielabel hebben.” 

Richelle den Hartog geeft ook nog een isolatietip. “Door raambekleding te combineren met mooie gordijnen wordt een extra isolerende laag gecreëerd. Let er in dat geval wel op dat de radiatoren van de centrale verwarming niet worden afgedekt en hun warmte vrij en onbelemmerd aan de ruimte kunnen blijven afgeven.”

“De nieuwe collecties gordijnen en vouwgordijnen van Luxaflex® bieden een breed aanbod soepel vallende stoffen. “Ze kenmerken zich door het gebruik van eigentijdse kleuren en rijke structuren. De collectie biedt een grote keuze in off-whites, naturellen en subtiele warme vergrijsde kleuren. Grijstinten van licht naar donker en glanzende metaaltinten zorgen voor uitgebreide combinatiemogelijkheden, ook met andere typen raambekleding.” 

De reactie van Luxaflex® op de Flexa Kleur van het jaar 2022 Bright Skies™.

Ventilatie

Om gezond en fris te blijven is voldoende verse, frisse lucht in huis van groot belang! Daarom zien we meer en meer draai-kiepramen. Het fijne aan een draai-kiepraam is dat het gedeeltelijk kan worden geopend, zodat er een constante stroom van frisse lucht mogelijk is. Door de kiepstand is echter niet alle traditionele raambekleding geschikt. Maar met TruFit en FrameFix profielen heeft Luxaflex® dé oplossing voor deze ramen. Beide systemen zijn heel geschikt voor kunststof en aluminium raamkozijnen en voor draai-kiepramen. 

Verse, frisse lucht in huis is fijn, maar insecten zijn binnen doorgaans minder welkom. “Met Luxaflex® Horren houd je insecten buiten terwijl je je huis wel kunt ventileren”, biedt Richelle den Hartog de oplossing. “Dat is toch net even iets prettiger wonen en thuiswerken! Luxaflex® biedt voor alle typen ramen en deuren een oplossing, ook voor bijvoorbeeld dak- en kiepramen. Dus welke plek in huis het ook betreft, voor wonen of werken, een oplossing voor ventilatie zonder overlast van insecten en pollen kan altijd worden geboden.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details