Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Copaco Screenweavers: ‘Nog steeds dé referentie voor insectengaas’​

Copaco Screenweavers: ‘Nog steeds dé referentie voor insectengaas’​

Copaco produceert een breed gamma screendoeken, variërend van doeken voor binnen- en buitenzonwering en van blockoutdoeken tot insectengaas. “Dat laatste lag van bij het begin aan de basis van de groei van het bedrijf en heeft er uiteindelijk onrechtstreeks voor gezorgd dat Copaco ook de markt van zonweringdoek uit geplastificeerd glasvezel is gaan betreden”, vertelt marketingmanager Veronique Kindt van Copaco Sreenweavers. “Met 70% van de productie bestemd voor export, geniet Copaco wereldwijde faam als belangrijke speler in de markt van zonwering en insectengaas.” 

Insectengaas

“Glasvezel insectengaas is ideaal voor plaatsen waar veel naar binnen en naar buiten wordt gelopen”, vervolgt Veronique Kindt. “Het is namelijk bestand tegen deuken en doorhangen, ook als het eens wat ruwer wordt behandeld. Met zijn duurzame pvc-coating is glasvezel sterk en duurzaam. Bovendien kan het niet oxideren of rotten en is het bijzonder uv bestendig.” 

Grijs horrengaas van Copaco.

Soft mesh of zacht gaas wordt in de professionele verwerking vooral gebruikt voor vaste kaders, waar het gaas ingerold wordt en met een rubberen pees wordt opgespannen. Dit gaas kan gemakkelijker worden gemanipuleerd en scheurt minder snel. “Stiff’ mesh of hard gaas wordt gebruikt voor rolhorren en rolsystemen, waarbij de hardheid bij het oprollen voor een grotere stabiliteit zorgt en het gaas beter op zijn plaats blijft.” 

Xtra screen

Dit gaas is bestand tegen huisdieren, bijvoorbeeld tegen huisdieren met scherpe nagels die het insectengaas kunnen beschadigen of zelfs scheuren. Veronique Kindt beveelt in die gevallen Xtra screen aan. “Dit materiaal is duurzaam, kan bijna niet scheuren en is niet schadelijk voor huisdieren. Daarom is het niet alleen uitstekend geschikt voor horren in ramen en deuren, maar ook voor afrasteringen van terrassen en veranda’s. Een bijkomend voordeel is dat Xtra Screen een uitstekend doorzicht biedt.” 

Bellavista

Het succesproduct bij uitstek van Copaco is Bellavista insectengaas dat niet opvalt, aldus Veronique Kindt. “Bellavista insectengaas biedt een optimaal doorzicht en is nauwelijks zichtbaar. Dunnere garens, een zwarte kleur en een grotere densiteit zorgen voor een optimale transparantie. Waar vroeger het grijze insectengaas de standaard was, blijkt nu het zwarte Bellavista gaas meer en meer de norm te worden.” 

Trends

Copaco ziet insectengaas als een vaste waarde voor de toekomst. Ontwikkelingen als het groeiende belang van ventilatie en de opkomst van tropische insecten zoals de tijgermug dragen daartoe bij. Ecologische insectenwering middels allerhande soorten horren is dan de oplossing. Copaco draagt daar met zijn verschillende insectengazen graag zijn steentje aan bij.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details