Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
BREL HOME: ‘Ook smallere screens kunnen vanaf nu met een accumotor worden uitgevoerd’
Screen uitgevoerd met BREL HOME accumotor en zonnepaneel.

BREL HOME: ‘Ook smallere screens kunnen vanaf nu met een accumotor worden uitgevoerd’

De vakhandel wordt steeds vaker geconfronteerd met smalle, hoge ramen. Architectonisch gezien misschien fraai, maar een uitdaging voor de zonweringspecialist. Gezien het feit dat handbediende zonwering geen voorkeur meer heeft, groeit de behoefte aan elektrisch bediende screens. Met de toegenomen vraag naar door zonnepanelen gevoede accumotoren ontstaat de wens om ook deze smalle ramen van screens met accumotoren te voorzien. In de praktijk bleken solar motoren vaak te lang te zijn voor smalle screens. Een probleem dat BREL HOME met een nieuw type motor heeft opgelost.

BREL HOME BCE 35-06 motor voor aansluiting op een externe accu (boven).

Smalle motor dankzij externe accu

Ondanks het feit dat BREL HOME bekend staat om zijn accumotoren met geïntegreerd accupakket, heeft het Doetinchemse bedrijf toch een uitzondering in het leven geroepen. De nieuwe BCE 35-06 is slechts 503 mm lang en voorzien van een externe accu. “Het accupakket is weerbestendig en meet 590 x 30 x 30 mm”, zegt Erik Budding van BREL HOME. “Als er rekening wordt gehouden met de afmetingen van de kast van een screen, kan dit accupakket in de kast worden gemonteerd. Met een langere kabel kan het ook op afstand van het screen worden aangebracht.” 

Ook projecten met traditionele uitvalschermen worden inmiddels opgeleverd met accumotoren en zonnepanelen. (Foto: Bonlite Zonwering.)

Elke zonwering een accumotor met zonnepaneel

Met de introductie van de 50 Nm accumotor biedt BREL HOME de mogelijkheid om ook knikarmschermen te voorzien van een accumotor die wordt gevoed door een zonnepaneel. “De vakhandelaren die deze motor al hebben omarmd, zijn er zeer over te spreken, omdat nu ook de installatie van een terrasscherm zonder boor-, hak- of breekwerk naar binnen kan geschieden”, aldus Budding. “Voor alle accumotoren van BREL HOME geldt dat met de toepassing van deze techniek ook een mooi scala aan besturingsopties beschikbaar komt. Via de handige BREL HOME-app en toevoeging van een wifi of bluetooth HUB wordt bediening een peulenschil en kunnen er hele scenario’s worden geprogrammeerd. Wie een steuntje in de rug nodig heeft om te bepalen wat de ideale positie voor het zonnepaneel is, kan daarvoor de handige BREL SOLAR-app downloaden. Met de mobiele telefoon kan de lichtopbrengst lokaal worden gemeten, waarna de app advies uitbrengt of de accumotor voldoende kan worden opgeladen.” 

Waar in eerste instantie de accumotoren met zonnepanelen vooral werden toegepast bij rolluiken en screens, daar ziet BREL HOME nu ook dat zonweringprofessionals deze motoren toepassen bij andere vormen van zonwering. Zoals gezegd bij knikarmschermen, maar ook projecten met traditionele uitvalschermen worden inmiddels opgeleverd met accumotoren en zonnepanelen, constateert Erik Budding. “Bij dergelijke projecten, waarbij er sprake is van afzonderlijke ruimtes/woonruimtes is het natuurlijk geweldig dat je alleen maar aan de buitenkant van het pand hoeft te zijn om de schermen te monteren en in te regelen. Dat werkt netjes en spaart veel montagetijd uit.” 

De HUB-03 kan op twee manieren met de internetrouter worden verbonden, rechtstreeks via een UTP-kabel of via wifi.

Naast wifi nu ook een bluetooth HUB

Meer connectiviteit betekent meer mogelijkheden. Dat is terug te zien in de nieuwe HUB die BREL HOME onder de naam HUB-03 heeft gelanceerd. “De HUB-03 kan op twee manieren aan de internetrouter worden verbonden”, licht Michelle Termaat van BREL HOME toe. “Dat kan rechtstreeks via een UTP-kabel, of via wifi. Het toevoegen van motoren gebeurt via bluetooth, via de BREL HOME-app. Dat werkt directer en sneller dan voorheen. Zodra de smartphone of tablet via bluetooth is gekoppeld, verschijnen de motoren in beeld en kunnen ze worden toegewezen en hernoemd. Zo werken we bij BREL HOME voortdurend aan nieuwe toepassingen en kijken we daarnaast naar verbetermogelijkheden op het gebied van installatie en gebruikersgemak.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details