Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Becker presenteert nieuwe aandrijvingen C33 en E33

Becker presenteert nieuwe aandrijvingen C33 en E33

Zonneschermen kunnen ook bij stroomuitval eenvoudig worden bediend

Het klinkt raar, want eigenlijk is de verwachting dat alles altijd beter wordt, maar door allerhande omstandigheden lijkt het dat stroomonderbrekingen in de toekomst een belangrijkere rol gaan spelen en vaker zullen voorkomen dan voorheen. Het elektriciteitsnet wordt immers steeds zwaarder belast, bijvoorbeeld door het toenemende gebruik van airco’s en elektrische auto’s. Een verzwarende factor is dat elektriciteitsnetten gevoelig reageren op schommelingen. Een onweer of een storm kunnen bijvoorbeeld al tot kleine stroomstoringen leiden. 

Dat kan heel vervelend zijn, niet in de laatste plaats voor de zonwering. Stel dat het elektrisch aangedreven terrasscherm is uitgeklapt en er breekt een onweer los, waarbij de stroom uitvalt. Dan is het bijzonder handig als een zonnescherm met elektrische aandrijving ook met de hand kan worden bediend. Dan blijft het immers mogelijk om op storm of regen te reageren, waardoor kan worden voorkomen dat een uitgeklapte terraszonwering wordt beschadigd. 

De aandrijvingen E33 en C33 van Becker Antriebe bieden meer bescherming voor een zonnescherm omdat ze ook met de hand kunnen worden bediend.

Daarom heeft Becker de nieuwe aandrijvingen E33 (met elektronische eindschakeling) en C33 (met geïntegreerde radio-ontvanger voor afstandsbediening) ontwikkeld. Ze zijn uitgerust met een extra noodhandbediening met een eenvoudig te hanteren zwengel en kunnen dus ook bij stroomuitval worden gebruikt om een zonnescherm te sluiten om schade te voorkomen. Becker heeft deze aandrijvingen ontworpen voor zowel particuliere als zakelijke gebruikers, zoals de horeca. Bij de ontwikkeling ervan heeft het bedrijf naar eigen zeggen bijzondere aandacht besteed aan een eenvoudige bediening. 

Soepele en snelle terugkeer naar de eindpositie

In vergelijking met eerdere aandrijvingen voor zonneschermen die in geval van nood met de hand kunnen worden bediend, heeft Becker de overbrengingsverhouding aanzienlijk geoptimaliseerd. Dat betekent dat de nieuwe aandrijvingen dus sneller kunnen worden gesloten. 

Becker Antriebe beschouwt gebruiksgemak als een belangrijk aandachtspunt bij de ontwikkeling van zijn producten. Dat geldt vanzelfsprekend ook voor de motoren E33 en C33. De zonwering in een noodgeval sluiten, gaat nu absoluut moeiteloos: volgens Becker kan geen enkele andere elektronische aandrijving zo gemakkelijk met de hand worden bewogen. Een bijkomend voordeel is dat de twee aandrijvingen hun eindposities automatisch terugvinden nadat ze in een noodgeval met de hand zijn bediend. Herprogrammering door de zonweringspecialist is dus niet nodig. 

Speciale functies geïntegreerd

Becker heeft de nieuwe motoren E33 en C33 uitgerust met enkele belangrijke, optioneel activeerbare functies. Zo hebben ze een handige doekspanfunctie om ertoe bij te dragen dat een eindgebruiker zo lang mogelijk van zijn zonweringdoek kan genieten. Vooral bij serrezonweringen is het belangrijk dat het zonweringdoek na het bereiken van de onderste eindstand nog even wordt aangespannen, weten ze bij Becker. De E33 en de C33 trekken het doek iets terug, zodat het niet uitzakt, waardoor het kan gaan golven. 

Om het doek van een zonnescherm extra te beschermen, hebben de aandrijvingen E33 en de C33 een optionele doekontlasting. Het zonnescherm beweegt na het volledig inrollen dan even in tegengestelde richting, zodat het niet te strak wordt opgerold en overmatige spanning op het doek wordt weggenomen. Bovendien kan het stopgedrag van beide aandrijvingen worden omgeschakeld tussen ‘zacht’, wat meestal wordt vereist voor open knikarmschermen, en ‘hard’, voor cassetteschermen, om ervoor te zorgen dat de cassette altijd stevig gesloten is om het opgerolde schermdoek te beschermen tegen weersinvloeden.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details