Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Harol: ‘Knikarmscherm Lux combineert design met comfort’

Harol: ‘Knikarmscherm Lux combineert design met comfort’

“In de schaduw was het nog nooit zo luxueus vertoeven als vandaag”, zegt marketingmanager Isabelle Wintmolders van Harol. “Met het knikarmscherm Lux bewijzen we ons talent voor trendsettende zonwering van de allerhoogste kwaliteit. Dit high end knikarmscherm beschermt de eindgebruiker tegen de zon. Maar het is niet louter functioneel, want ook door zijn architecturale uitstraling verlegt de Lux grenzen.”

De volant beschermt tegen een laagstaande zon en tegen inkijk.

Harol heeft de zonweringcollecties Minimal, Elegant en Curved. Ze zijn het resultaat van twee jaar intensief ontwikkelen onder het motto Smarter. Simpler. Sustainable. Binnen dat uitgebreide assortiment beschouwt Harol de Lux zonder meer als een blikvanger.

Strakke look

Met zijn strakke lijnen en vierkante kast heeft de Lux een moderne uitstraling. Het zonnescherm past volgens Harol uitstekend bij een minimalistische architectuurstijl, maar is ook heel geschikt om klassiekere woningen een eigentijds accent te geven. De Lux heeft Invisibly Wired-armen. “Die zien er strak uit omdat de staalkabels niet langer zichtbaar zijn en laten de sobere vormen van de knikarmen helemaal tot hun recht komen”, aldus Wintmolders.

Detailbeeld van de gesloten cassette van de Lux.

De Lux gaat tot 7 m breed met een uitval tot 4 m, waarmee een terras tot 28 m2 kan worden beschaduwd. Gekoppeld is een beschaduwde breedte van 12 m mogelijk. Een praktische optie is een automatisch bedienbare volant (variovolant) van 2 m in de voorlijst. Daarmee kan de warmte-instraling en het verblindende effect van een laagstaande zon worden geweerd en/of privacy gecreëerd.

Een gesloten Lux met in de cassette geïntegreerde ledverlichting.

Comfort

Het high end zonnescherm Lux zorgt niet alleen voor uv-bescherming en schaduw, maar geeft het terras ook alle gezelligheid en comfort, meent Isabelle Wintmolders. “Voor maximaal genieten tot ’s avonds laat kan de Lux worden uitgerust met dimbare, directe of indirecte ledverlichting. Daarbij zorgt de unieke combinatie van indirecte verlichting in de voorlijst en de kast voor nog meer sfeer op het terras. Ook verwarming onder het zonnescherm is een optie, waardoor het mogelijk wordt langer van het buitengevoel te genieten.”

Sensoren

De Lux is uitgerust met een windsensor, waardoor hij automatisch dichtgaat als het te hard waait. Het zonnescherm voldoet aan de Europese normen voor windklasse 2, oftewel 5 Beaufort. Schijnt de zon, dan kan de zonnesensor ervoor zorgen dat het vanzelf weer uitrolt. “De Lux heeft een hoogtechnologisch geweven acryldoek”, vertelt Isabelle Wintmolders. “Het beschermt niet alleen tegen de zon, maar ook tegen lichte regen.” Het hemelwater dat op het doek valt, vloeit af via een in de voorlijst geïntegreerde waterafvoer. Als het doek droog is, kan het weer veilig in de gesloten kast worden opgerold, waar het het jaar rond beschermd is tegen weer en wind.

Duurzaam

Harol benadrukt dat voor de Lux uitsluitend kwalitatief hoogwaardige materialen worden gebruikt: van hoogwaardig roestvast staal voor de bevestiging tot extra stevig aluminium voor de kast en voorlijst. Daarbij werkt Harol zo duurzaam mogelijk aldus Wintmolders: “Het aluminium is 100% gerecycleerd materiaal, de poederlakkerij hergebruikt het water en voldoet aan de hoogste milieustandaarden. Binnenkort zal alle verbruikte energie op de site ook 100% groen zijn door de eigen windmolen op ons terrein.” Tot slot: de nieuwe knikarmen van Lux zijn ontwikkeld en getest op meer dan 25.000 cycli, wat overeenkomt met 25 jaar lang twee keer per dag openen en sluiten. Ook een vorm van duurzaamheid. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details