Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
BECKER beweegt de wereld

BECKER beweegt de wereld

Kwaliteit ‘Made in Germany’

BECKER timmert stevig aan de weg in de Benelux. Overigens niet alleen binnen de zonweringwereld, want BECKER-producten worden heel breed toegepast, onder andere in rook- en brandmeldingssystemen, de kassenbouw, zwembadafdekkingen en de gezondheidszorg. Maar voor het Z&R Jaarboek zijn uiteraard met name de toepassingen voor zonwering, rolluiken en terrasoplossingen van belang. Dan gaat het nadrukkelijk niet alleen om motoren, maar ook om afstandsbedieningen en (huis)besturingen. 

BECKER heeft de ontwikkeling van de buismotor van dichtbij meegemaakt, wat heeft geleid tot de nieuwste ontwikkeling, de Centronic Plus buismotor. Deze buismotoren zijn bidirectioneel en de actuele status van een apparaat of installatie die erdoor wordt aangedreven, kan altijd via de app worden opgevraagd. Deze motoren zijn compatibel met bestaande zenders en motoren van het Centronic-programma. 

Het Belgische familiebedrijf Pyfferoen werkt al een kwart eeuw samen met BECKER Benelux.

Evolutie buismotoren

In de afgelopen kwart eeuw heeft Karl Pyfferoen van zonweringspecialist Pyfferoen uit Heule bij Kortrijk de evolutie van de buismotoren van BECKER gevolgd: van één type buismotor met een mechanische eindschakelaar tot de beproefde, eenvoudig te bedienen draadloze Centronic-technologie van nu. “Wij kiezen voor samenwerking voor de lange termijn met sterke merken”, zegt Karl Pyfferoen. Dus doen we al sinds 1999 zaken met BECKER Benelux. Dankzij de continue productinnovatie bij BECKER kunnen wij onze klanten steeds de nieuwste technologieën en systemen aanbieden.” 

“Zoals dus de Centronic Plus, de nieuwste generatie motoren en besturingen voor bediening op afstand van rolluiken en zonweringen op de markt, die gebruikmaakt van mesh-technologie. Daarbij is elk apparaat binnen het netwerk met elk ander apparaat verbonden. Is er een verbinding geblokkeerd, kan er altijd een andere worden gevonden.” 

Huiscentrale CC41 CentralControl

Met de nieuwe smarthome huiscentrale CC41 CentralControl worden de bedienings- en besturingsmogelijkheden die BECKER Benelux aanbiedt nu nog completer. De huiscentrale maakt het mogelijk om rolluiken of zonwering heel eenvoudig met de BECKER-app op smartphone, tablet of computer vanuit thuis of elders te bedienen. 

SolarKit SK460

BECKER speelt ook in op energiebesparing en duurzaamheid. Een goed voorbeeld daarvan is de nieuwe Solar-Kit SK460, waarbij rolluik- en screentoepassingen middels een solar paneel van stroom worden voorzien. Het gaat om gelijkstroom buismotoren van 6 of 10 Nm, voorzien van een elektronische eindschakelaar, softstart-softstop-systeem en blokkeerfunctie. De motoren kunnen van afstand worden bestuurd met een Centronic-zender. 

Met de aandrijvingen E33 en C33 van BECKER kan een geopende zonwering in geval van stroomuitval toch worden gesloten.

E33 en C33 mét handbediening

Becker ontwikkelt en produceert al zijn producten zelf en dat levert geregeld innovaties op. Een recent voorbeeld zijn de motoren E33 en C33 voor zonneschermen. Stroomuitvallen lijken een actueel probleem te worden en dat kan ook voor zonwering vervelend zijn. Stel dat het elektrisch aangedreven terrasscherm is uitgeklapt en er breekt een onweer los, waarbij de stroom uitvalt. Dan is het bijzonder handig als een zonnescherm met elektrische aandrijving ook met de hand kan worden ingedraaid om het voor beschadiging te behoeden. Daarvoor hebben ze een extra noodhandbediening met een eenvoudig te hanteren zwengel. 

SMI-motor en actor.

SMI-buismotoren: dé oplossing voor projectzonwering

Met zijn aandrijvingen en besturingen voor rolluiken en zonwering, ‘Made in Germany’, biedt BECKER oplossingen die leven, wonen en werken vereenvoudigen. Zowel voor particuliere als grootschalige utiliteitsprojecten kiezen opdrachtgevers steeds vaker voor geautomatiseerde rolluiken en zonwering. Voor projecten integreert BECKER zijn SMI-buismotoren – SMI staat voor Standaard Motor Interface – daarbij in een KNX-omgeving, de wereldwijde standaard voor gebouwautomatisering.

Het gebruik van SMI-buismotoren speelt daarbij een doorslaggevende rol, omdat ze bij uitstek geschikt zijn om in een KNX-omgeving te worden geïntegreerd: ze zijn montagevriendelijk, hebben meerdere aanstuurmogelijkheden, een nauwkeurige statusmelding, automatische doekcompensatie, doekontlasting en blokkeerherkenning en ze zijn energiezuinig. Een voordeel is dat ze geen externe KNX-module nodig hebben, want die zit in de SMI-motoren geïntegreerd. Bovendien zijn de motoren gebruiksvriendelijk, waardoor de zonweringspecialist ze eenvoudig zelf kan afstellen. 

Centronic Plus is de nieuwste generatie buismotoren van BECKER.

Slotakkoord

Het slotakkoord wordt gegeven door Karl Pyfferoen. Hij is zeer te spreken over de samenwerking met BECKER Benelux. “Er is veel persoonlijke aandacht voor ons en als er bijvoorbeeld eens een technisch probleem is, staat BECKER altijd voor ons klaar om dat snel op te lossen. Daarnaast houdt BECKER ons goed op de hoogte van productinnovaties. Om onze medewerkers te leren werken met een nieuw systeem, verzorgen zij geregeld producttrainingen. Daardoor kunnen wij onze klanten steeds de nieuwste technologieën en systemen aanbieden.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details