Screenweefsels voor zonwering zien er erg gelijkaardig uit. Alleen het weefpatroon en de gebruikte kleuren geven er een ander uitzicht aan. Vanaf het moment dat ze in een scherm of rolgordijn gemonteerd zitten, kan je niet meer zien wie de fabrikant van het weefsel was. Elke huiseigenaar gaat ervan uit dat welke afgewerkte zonwering men ook aanschaft, het allemaal om ongeveer dezelfde kwaliteit screendoek gaat. Maar is dat ook zo? Aan het woord is Ann van Neer, Marketing Executive bij Helioscreen.
Bij de Belgische wever van glasvezel screendoek Helioscreen vinden ze overduidelijk van niet. Het begint namelijk al bij de keuze van het garen. “We gebruiken sinds jaar en dag glasvezelgaren gecoat met pvc”, vertelt Ann. “Dat heeft uitstekende eigenschappen. Zo geven deze garens de doeken een evenwichtiger en zuiverder doorzicht dan lookalikes met een polyester kerndraad. Glasvezel is bovendien weinig elastisch, waardoor de doeken zelfs onder extremere omstandigheden beter hun vorm behouden.”
“Bovendien zorgt ons unieke productieproces genaamd Dynamic Stability Weaving voor een superieure kwaliteit. Het zijn doeken die strak hangen en recht op- en afrollen gedurende hun hele levensduur. Dit kan enkel omdat we werken met gedreven mensen die hun vak door en door kennen. Wij zorgen immers voor een degelijke opleiding voor elke werknemer en optimaliseren onze processen voortdurend.”
Helioscreen ziet zijn klanten als partners. “Vooraf bespreken we met hen wat hun behoeften zijn, zodat we altijd het juiste weefsel in de juiste kleuren en breedtes op voorraad hebben”, legt Ann uit. “Dat maakt deel uit van onze uitstekende dienstverlening. Om oplossingen te bieden, gaan onze customer service en ons salesteam voor hun klanten door het vuur. Verder hebben we heel wat technische kennis in huis: van welk soort doek het best geschikt is voor welke toepassing tot alle fysica achter warmtewering en daglichtbeheersing. Wil een opdrachtgever de doekeigenschappen bewezen zien, dan kunnen we alles staven met degelijke rapporten en betrouwbare berekeningen.”
Ann voegt hier nog aan toe dat die expertise aan de hele sector ter beschikking wordt gesteld. “Dat geschiedt via onze bijdrage aan de Europese Zonweringsorganisatie ES-SO waar we in onder andere het Technisch Comité vertegenwoordigd zijn. Zo tonen we elke dag aan dat onze screenweefsels meer te bieden hebben dan wat je aan de oppervlakte kunt zien. Helioscreen is dus echt: ‘More than meets the eye’!”