Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Z&R Product of the Year Award 2020 uitgereikt

Z&R Product of the Year Award 2020 uitgereikt

VELUX pakt voor het eerst de hoofdprijs

Meer en meer komt het Daglicht Advies Centrum van VELUX Nederland in De Meern bij Utrecht weer tot leven. Toen Nederland vanwege corona werd geadviseerd om zoveel mogelijk thuis te blijven, lag een bezoek een tijdlang niet zo voor de hand en werden consumenten naar de virtuele variant verwezen. Maar inmiddels is bezoek op afspraak weer mogelijk en dus kon ook de uitreiking van de Z&R Product of the Year Award 2020 gewoon plaatsvinden. Gelukkig maar! 

Er is een dag geprikt dat Claudia van Veenendaal-Bleij, Manager PR en Jolanda de Gooijer, Product Group Manager bij VELUX Nederland beiden in De Meern zijn. “Want zo vooruitstrevend als we bij VELUX zijn als het om productontwikkeling gaat, zo vooruitstrevend zijn we ook geweest in thuiswerken”, merkt Claudia van Veenendaal op. “Wij zijn al eerder thuis gaan werken dan door de overheid werd geadviseerd. Thuiswerken doen we nog steeds voor een deel van de tijd en dat bevalt uitstekend, want het heeft zeker ook voordelen.”

Z&R Product of the Year Award 2020

Wie zijn thuiswerkplek op zolder heeft, zou zomaar eens onder een dakraam van VELUX kunnen zitten. Maar dat is dan nog zonder de prijswinnende, VELUX INTEGRA® verduisterende buitenzonwering. Die is namelijk iets vertraagd omdat de productie een tijdje heeft stilgelegen en is nu vanaf 1 augustus leverbaar.

In zijn toelichting op het prijswinnende product wees bladmanager Ronald Klein van Z&R nog maar eens op het feit dat VELUX met de verduisterende buitenzonwering op diverse criteria in de jurering hoog had gescoord – anders win je ook niet! – en dat daarbij ook het duurzaamheidsaspect een belangrijke rol had gespeeld. VELUX zet zich al jaren in voor het belang van ventilatie, frisse lucht en daglicht in huis.

Wie hem nog heeft kan Z&R 8 van 2009 erop naslaan. Daarin staat een verhaal over ‘Home for Life’, een Active House proefwoning in Lystrup, niet ver van Aarhus in Denemarken, waar VELUX deze principes toen al volop in praktijk bracht en uittestte. Sindsdien is er door nieuwe ontwikkelingen en inzichten natuurlijk een heleboel veranderd, maar wat toen al door VELUX werd gepropageerd, staat op de dag van vandaag nog ferm overeind.

Zoveel mogelijk natuurlijk licht binnenlaten is een andere drijfveer voor VELUX. “Daarom maken we veel van onze raamdecoratie zonder cassette, zodat er zo weinig mogelijk is dat het raamoppervlak verkleint en daarmee de mogelijkheid vermindert voor daglicht – en frisse lucht – om binnen te treden”, aldus Claudia van Veenendaal.

Z&R Product of the Year Award 2020De steeds warmere zomers en steeds beter geïsoleerde woningen – waardoor het risico op oververhitting groter wordt – hebben zonwering een extra impuls gegeven. VELUX had natuurlijk al een ruim assortiment raamdecoratie, buitenzonweringen en rolluiken voor zijn dakramen, waar nu dus een nieuwe variant buitenzonwering bijkomt. Tot nu bood VELUX voor zijn dakramen de keuze uit een buitenzonwering met screendoek en een rolluik dat behalve voor warmtewering ook voor verduistering en inbraakpreventie zorgt.

“Aan die twee oplossingen is de verduisterende zonwering nu als een derde optie toegevoegd”, licht Jolanda de Gooijer toe. “Je zou kunnen zeggen, tussen de twee al bestaande producten in. De verduisterende buitenzonwering weert de zon en de warmte als een buitenzonwering én verduistert voor een betere nachtrust als een rolluik. Met als grote voordeel dat het dakraam niet helemaal wordt afgesloten, zoals een rolluik wel doet. Met de verduisterende zonwering – die het HR Ready Label heeft – hebben we daar nu dus een tussenoplossing, overigens ook qua prijs. Op de Nederlandse markt was er zeker behoefte aan een product dat de warmte weert, maar niet helemaal afsluit, wat betekent dat we nu een heel compleet aanbod hebben.”

De graphics laten zien dat de nieuwe verduisterende buitenzonwering voor wat betreft prestaties een middenpositie inneemt tussen de andere twee producten en dus heel duidelijk in een behoefte voorziet. Warmtewering en verduistering zijn uitstekend – bijna van hetzelfde niveau als bij een rolluik – en daarnaast heeft de verduisterende buitenzonwering ook een beperkte isolerende, geluidsreducerende en inbraakwerende functie. Net als de overige zonweringen zit ook de verduisterende buitenzonwering op het VELUX INTEGRA® platform. Ze kan daardoor van afstand worden bediend, gekoppeld met de huisautomatisering VELUX ACTIVE with NETATMO en gevoed door zonne-energie.

En dan is het tijd voor de overhandiging van de prijs en het fotomoment. Dat kan in het VELUX Daglicht Advies Centrum, bij een verduisterende buitenzonwering die is aangebracht op een dakkapel basis die behalve voor daglicht voor extra ruimte zorgt. De prijsuitreiking markeert het slot van de verkiezing van de Z&R Product of the Year Award 2020. Vanaf augustus is de verduisterende zonwering leverbaar en wordt duidelijk of de jury van de Z&R Product of the Year Award het goed heeft gezien.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details