Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Zonweringsector groeit opnieuw met 30%

Zonweringsector groeit opnieuw met 30%

Dat de warmere zomers goed nieuws zijn voor de sector van de zonwering, was al duidelijk in 2020: toen groeide de vraag zo explosief, dat fabrikanten nauwelijks konden volgen. En die tendens zet zich ook door in de eerste helft van 2021, met een groei van opnieuw 30%. De verklaring daarvoor is onder meer te zoeken in de tendens om na de lockdowns met thuiswerk ook nu steeds meer hybride te blijven werken, zo zegt de beroepsvereniging.

“Door de klimaatopwarming en de beter geïsoleerde woningen en gebouwen is zonwering niet meer weg te denken uit onze huizen”, licht Ann Van Eycken, secretaris-generaal van Verozo, toe. “Bij ons mag het dan wel een kwakkelzomer geweest zijn, elders liepen de temperaturen tot boven de 40 graden op. Nu we met zijn allen bovendien het hybride werken steeds meer omarmen, verwachten we dan ook dat de vraag naar koeling alleen maar verder zal toenemen. Dat maakt van de bedrijven in onze sector werkzekere werkgevers, met een stabiele toekomst.”

Volgens Verozo kiezen gezinnen steeds vaker voor beweegbare zonwering die zich aanpast aan de omstandigheden, wat de energiekost voor koeling en verwarming verlaagt. “Niet onbelangrijk, wetend dat we op een toekomst met steeds hogere energieprijzen afstevenen”, zo zegt Van Eycken. “Vanuit een groeiend klimaatbewustzijn merken we daarnaast ook dat veel eigenaars kiezen voor zonwering aangedreven door groene energie”.  

TIP voor de consument: Wil je zonwering bestellen? Zorg er dan voor dat je dit tijdig doet. Door de toenemende vraag lopen de wachttijden al eens op.

En tot slot, ook de vraag naar zonweringtoepassingen voor in de tuin of op het terras stijgt sterk. “Op de huizenmarkt zien we dat kopers resoluut kiezen voor een woning met tuin, of voor een appartement met een groot terras. Daar creëren we steeds vaker een aangename open ruimte met een zonweringconstructie op maat”, aldus nog Verozo.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details