Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Zonwering en garagedeuren & -poorten
(Collectie Soprofen.)

Zonwering en garagedeuren & -poorten

Het blijft een moeilijk huwelijk

De combinatie kan en bestaat ook wel, maar het blijft een moeilijk huwelijk tussen zonwering en garagepoorten en -deuren. In ieder geval voor de zonweringspecialist. Maar de twee aanbieders die zich in dit bescheiden thema presenteren bieden hoop! Zowel heroal als Soprofen zijn namelijk niet alleen producenten van garagepoorten en -deuren, maar ook prominente producenten van rolluiken en zonwering. Misschien dat het kan helpen om de zonweringspecialist ervan te overtuigen dat de garage er ook bij hoort én omzetmogelijkheden biedt.

De garagepoorten die het dichtst bij de zonweringspecialist staan, zijn waarschijnlijk de rolpoorten, omdat het in feite grote rolluiken zijn. Heroal heeft ze in het assortiment en stelt ze voor in dit thema Garagepoorten & -deuren. Ze hebben een aantal voordelen, maar ook het nadeel dat ze minder goed isoleren. Als de garage verwarmd is, is dat in deze tijd waarin energiebesparing steeds belangrijker wordt natuurlijk een nadeel. Anderzijds, zeker als een woning rolluiken heeft, is natuurlijk een voordeel van een rolpoort dat die visueel mooi bij de rolluiken aansluit. Een woning krijgt daardoor een mooi, eenvormig gevelbeeld. 

Soprofen op zijn beurt presenteert zijn sectionaalpoorten voor garages. De panelen ervan zijn dikker en kunnen daardoor beter worden geïsoleerd. sectionaalpoorten zijn tegenwoordig de meest toegepaste garagedeuren, al is er ook een tendens om voor openslaande garagedeuren te kiezen omdat de garage dan makkelijker toegankelijk is, bijvoorbeeld om een fiets of de grasmaaier binnen te zetten. 

Soprofen heeft ook een aantal laterale sectionaalpoorten in het assortiment. Ze hebben in plaats van horizontale, verticale panelen, waardoor ze gemakkelijk een stukje kunnen worden geopend om dezelfde functionaliteit te bieden als een openslaande garagedeur. Een geslaagd compromis derhalve. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details