Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
ZonnigeTijden voor de branche: van fax naar Facebook
Hanneke Harmeling – marketing- en communicatiemanager van Unilux

ZonnigeTijden voor de branche: van fax naar Facebook

Hanneke Harmelingmarketing- en communicatiemanager van Unilux

Ik val maar meteen met de deur in huis: in de huidige wereld kun je praktisch alle beschikbare informatie digitaal of via podcasts tot je nemen. Leuk! Maar alles heeft wel zijn tijd nodig. Zo liep de zonweringbranche flink achter op sociale media. De vele zonweringspecialisten hebben immers wel iets anders te doen. Ze zijn nog altijd liever bezig met het vak en de toekomst van hun bedrijf.

Toch zoom ik even in op de zonweringspecialisten die inmiddels hun weg wél wisten te vinden naar de wereld van sociale media. Het lijkt erop alsof de branche de sprong naar de moderne tijd heeft gewaagd en dat men de wonderen van Facebook, Twitter – X – en Instagram heeft omarmd. En dat de fax definitief naar de verleden tijd is verbannen. 

Het allerbelangrijkste is natuurlijk dat je goede content maakt. Zonweringspecialisten weten natuurlijk perfect hoe ze een zonnescherm moeten installeren, inmiddels hebben ze ook geleerd hoe ze een goede foto van een geïnstalleerd product kunnen maken. Je kunt je de verbazing van hun klanten wel voorstellen als ze een foto van het professioneel gemonteerde zonnescherm aan hun huis op de Facebookpagina van hun zonweringbedrijf terugzien. Mét recensie en een dikke duim! 

Je ziet dit ook volop op Instagram, voor de zonweringbranche misschien wel het snelst groeiende kanaal. De meeste zonweringspecialisten hebben goed in de smiezen dat het delen van foto’s, zowel voor als na hun projecten, een geweldige manier is om hun vakmanschap aan de wereld te laten zien. Inmiddels posten ze foto’s van hun klanten die lachend onder hun nieuwe zonnescherm genieten van de zomerzon. Of ze maken een filmpje van de collega die horren monteert. En daar ontstaat dan ineens een heuse Reel, eventueel voorzien van gekke emoticons en hashtags als #Goedwerkhor, #SunshineGoals, #ZonnigeTijden en #ShadeMasters. Wie had gedacht dat de producten op de sociale media zo trendy konden zijn! 

Twitter – X – is misschien wel de vreemdste plek voor zonweringspecialisten. Met een beperking van slechts 280 tekens per tweet, moet de boodschap kort en krachtig worden gehouden. ‘Wil je geen verbrande neus? Wees niet gek, kies voor ons als zonneschermreus!’. Klinkt misschien vreemd, maar het werkt. Dit soort berichten genereert retweets en likes van nieuwe mensen. En nieuwe mensen betekent de kans op nieuwe klanten! 

Het wordt wat dat betreft nog wel eens wat met onze zonweringbranche! De grote winst? Prachtige authentieke boodschappen van monteurs die met trots de resultaten van hun vakmanschap tonen en laten zien dat ze trots zijn op het eindresultaat. Gelukkig geen gelikte influencers die gesponsorde berichten de wereld insturen. 

Daarom hier mijn oproep aan de lezers van Z&R. De volgende keer dat u op de sociale media zit en een prachtig zonnescherm voorbij ziet komen, geef het dan een duimpje omhoog, stuur het bericht door en deel het zonovergoten verhaal. Om te laten zien dat deze vaklui hun vak verstaan én met hun tijd zijn meegegaan. Doe het ook om onze branche te promoten. Laat zien dat we heel veel moois voor in en om het huis hebben en bewijzen dat we én met ons vak bezig zijn én met de toekomst van onze bedrijven!  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details