Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Zeilmakerij Witte: ‘WeatherMAX is een topproduct om mee te werken’
Met WeatherMAX worden de meest exclusieve ontwerpen gemaakt, zoals dit driedimensionale schaduwdoek.

Zeilmakerij Witte: ‘WeatherMAX is een topproduct om mee te werken’

Contender Sailcloth uit Mijdrecht, een begrip in de wereld van zeildoek, is de exclusieve distributeur van het textieldoek WeatherMAX™ in Europa. Het textieldoek kent tal van toepassingen door het bijzonder sterke en lichte weefsel. Voor bedrijven die zijn gespecialiseerd in schaduwdoeken, hoezen, hefdaken of andere exclusieve textielproducten maakt Zeilmakerij Witte uit Breda al sinds jaar en dag hoogwaardige oplossingen op maat.

Zeilmakerij Witte maakt ook hoezen voor exclusief tuinmeubilair.

Zeilmakerij Witte staat al sinds 110 jaar voor vakmanschap. Toen het bedrijf zo’n vijftien jaar geleden voor een van zijn klanten op zoek was naar een kwalitatief en bijzonder hoogwaardig doek viel de keus al snel op WeatherMAX. Sindsdien is dit polyester geweven textieldoek niet meer weg te denken uit de bedrijfsvoering van Zeilmakerij Witte, constateert directeur Rob van den Besselaar. “WeatherMAX bezit een aantal unieke eigenschappen. Het doek is licht, sterk, vormvast, waterdicht, kleurecht en ademend. Ook is dit product met zijn luxe uitstraling leverbaar in een brede kleurenrange. Kortom, het is een topproduct om mee te werken en niet voor niets zijn wij in Nederland een van de grootste afnemers van dit bijzondere textieldoek.”

Driedimensionale schaduwdoeken

Van den Besselaar legt uit dat WeatherMAX met name in trek is bij klanten die exclusieve producten met een hoogwaardig design op de markt brengen. “Daarbij moet je bijvoorbeeld denken aan een bedrijf dat is gespecialiseerd in driedimensionale schaduwdoeken. Om zo’n schaduwdoek mooi strak te krijgen, heb je een heel sterk materiaal nodig. WeatherMAX is daarvoor bij uitstek geschikt. Daarnaast maken wij onder meer hoezen voor lichtkoepels om in de zomer het zonlicht te weren. Maar bijvoorbeeld ook hoezen voor exclusief tuinmeubilair en buitenkeukens. Een andere heel specifieke toepassing zijn doeken voor een bedrijf in hefdaken, bedoeld om ruimte op een buscamper te creëren. Bij al deze producten gaat het om op maat gemaakte oplossingen die zijn afgestemd op de specifieke wens van de klant. Wil een fabrikant van exclusieve tuinmeubels bijvoorbeeld graag een hoes met een afwijkende kleur, dan kan dat, want wij hebben het volledige kleurenpalet van WeatherMAX op voorraad.”

WeatherMAX is geschikt voor uiteenlopende toepassingen. zoals hefdaken.

Ruimte voor maatwerk

In de loop der jaren heeft Zeilmakerij Witte veel ervaring opgedaan met het werken met WeatherMAX. “Doordat je het product steeds beter leert kennen, ga je ook steeds meer verschillende toepassingen ontwikkelen”, zegt Van den Besselaar. “Maar andersom geldt ook dat steeds meer bedrijven die overtuigd zijn van de unieke kwaliteiten van dit doek bij ons aankloppen. Dat is onze kracht als zeilmaker, dat wij voor die bedrijven echt maatwerk kunnen leveren. Want hoewel steeds meer bedrijven hun productie naar het buitenland verplaatsen, denk ik dat er in Nederland nog steeds ruimte is voor maatwerk. Zeker als je net als wij snelheid, kwaliteit en flexibiliteit qua maatvoering en kleuren hoog in het vaandel hebt staan. Wij zijn het levende bewijs dat je ook anno 2022 met maatwerk nog steeds mooie dingen kunt maken”, besluit hij.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details