Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Winsol wint voor het tweede jaar op rij Red Dot Design Award

Winsol wint voor het tweede jaar op rij Red Dot Design Award

In 2020 valt de SolarFix in de prijzen

In 2019 heeft Winsol met het bijzonder design van de Pergola SO! al een eerste Red Dot Design Award gewonnen. Dit jaar is het opnieuw raak voor de Belgische fabrikant en is de SolarFix collectie voorzetscreens op zonne-energie in de prijzen gevallen. Een beloning voor Winsol dat inzet op zonweringproducten die technologische vernieuwing en gebruiksgemak combineren met uitgesproken design.

De zomers worden langer én warmer, waardoor zonwering meer en meer een noodzaak in plaats van een luxe wordt. Screens zijn volgens CEO Xavier Costenoble van Winsol een duurzame oplossing om een woning tijdens warme dagen koel te houden. “Een energieverslindende airco is dan niet nodig en dus blijft de energiefactuur en de CO2-uitstoot laag. Daarnaast geven zonwerende screens ook nog eens een extra stijlvolle finishing touch aan een huis.”

De SolarFix heeft twee fotovoltaïsche panelen die discreet in de onderste lijst van de kast zijn ingewerkt. Ze laden de batterij op die energie levert aan de motor. De kast heeft een diepte van 9 of 11 cm en past dus precies in de dagmaat van het raam, waardoor het aanzien van de gevel niet wordt verstoord.

solarfix-picture_reddot-kopieren

De vier designmogelijkheden van de SolarFix®.

 

“Omdat we bij Winsol prioriteit geven aan kwaliteit en duurzaamheid, hebben we gekozen voor een krachtige 4 Ah batterij met een zeer lange levensduur”, aldus Costenoble. “De motor werkt altijd, ook bij langere periodes zonder zonlicht. Dit type batterij zorgt er verder voor dat ook screens met grote afmetingen moeiteloos, snel en zeer stil neergelaten en opgehaald kunnen worden.”

SolarFix screens werken volledig op zonne-energie, waardoor er geen verbinding met het elektriciteitsnet nodig is. De installatie verloopt daardoor zonder breekwerk en dus sneller. Omdat de monteurs voor plaatsing niet binnen hoeven te zijn, hoeft er zelfs niemand aanwezig te zijn. “Dat wordt nu zéker geapprecieerd door eindklanten”, meent Costenoble.

Voor de afwerking van de SolarFix biedt Winsol de volgende designopties aan:

Standard asymmetrisch – de twee zonnepanelen worden links of rechts naast elkaar geplaatst

Standard symmetrisch – een zonnepaneel wordt uiterst links geplaatst, het andere uiterst rechts

  Black belt – tussen de zonnepanelen links en rechts wordt een zwarte band aangebracht zodat er één kleurvlak ontstaat

Colour – de zonnepanelen links en rechts zijn bedrukt in dezelfde kleur als de behuizing

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details