Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Winsol: ‘SolFix IN is een inbouw­screen die zichzelf automatisch kalibreert’

Winsol: ‘SolFix IN is een inbouw­screen die zichzelf automatisch kalibreert’

“Stel je voor, een screen waar na installatie geen technicus meer nodig is om het doek bij te stellen”, schetst CEO Xavier Costenoble een ideaalbeeld. “Maak kennis met de SolFix IN, de nieuwe inbouwscreen van Winsol. Deze screen met onzichtbare kast is speciaal ontwikkeld voor nieuwbouw, waarbij alle componenten in de spouwmuur worden verwerkt.” 

Design van SolFix IN

Net als bij zijn bekroonde SolarFix screens op zonne-energie heeft Winsol ook bij de nieuwe inbouwscreen de nodige aandacht besteed aan het design. Door constructie en inbouwmethode is de kast van de SolFix IN onzichtbaar, zowel aan de binnen- als aan de buitenkant van de woning. Wat daaraan bijdraagt is dat de onderlat van de screen volledig in de spouw verdwijnt als de screen is opgehaald. Hierdoor wordt een maximum aan daglicht binnengelaten, wat vooral tijdens iets donkere dagen een voordeel is. Verder heeft Winsol voor de zijgeleiders en de onderlat gekozen voor speciale profielen zonder zichtbare schroeven. “Dit alles resulteert in een strakke screen die harmoniseert met de gevel van elke woning”, aldus Costenoble. 

Horizontale doorsnede van een Winsol Allura+81 raam met een SolFix IN screen.

Kenmerken van SolFix IN

SolFix IN screens zijn beschikbaar met een maximale breedte van 5 m en een maximale hoogte van 3,5 m. De maximale doekoppervlakte is 12 m². De rechthoekige kast meet hoogte x breedte 155 x 110 mm. Winsol geeft aan dat deze zipscreens voldoen aan de Europese norm EN13561 en vallen windklasse 3. Voor nog grotere ramen zijn Winsol voorzetscreens beschikbaar, desgewenst met solar-aandrijving, gevoed door zonne-energie. 

Veiligheid en gebruiksgemak

SolFix IN heeft een ingebouwd veiligheidsmechanisme, in eerste instantie om gebruikers te beschermen, maar ook om ervoor te zorgen dat de screen niet zal beschadigen. De obstakeldetectie stopt de screen wanneer iets het neerlaten blokkeert en voorkomt zo dat er schade kan optreden. Windsensoren zorgen ervoor dat het doek bij hevige windstoten in een veilige positie wordt geplaatst. 

Verder is de SolFix IN voorzien van een automatische afregeling om de doekspanning van de screen aan te passen. Elke 100 cycli controleert de motor of het doek nog steeds strakgespannen is. Indien nodig volgt er een herkalibratie, waardoor er geen zonweringmonteur hoeft langs te komen om de doekspanning bij te regelen. “Wie nog meer wil weten over de SolFix IN kan terecht op winsol.eu”, besluit Xavier Costenoble.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details