Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Winsol: ‘SolarFix, onze bekroonde voorzetscreens op zonne-energie’
Screens houden de warmte effectief buiten.

Winsol: ‘SolarFix, onze bekroonde voorzetscreens op zonne-energie’

“Met de zomer in aantocht is iedereen op zoek naar manieren om de eigen woning lekker fris te houden”, aldus Xavier Costenoble, CEO van Winsol. “Dat ze daarbij energie én geld besparen, is uiteraard mooi meegenomen. Het is algemeen bekend dat screens de warmte effectief tegenhouden en voorkomen dat een woning opwarmt. De SolarFix voorzetscreens van Winsol bieden ook nog eens financieel voordeel.” 

De SolarFix heeft in 2020 een Red Dot Design Award gewonnen.

‘Meet SolarFix’

Deze voorzetscreens op zonne-energie zijn volgens Costenoble de ideale oplossing voor wie screens wenst te plaatsen op bestaande ramen. “Hun compacte kast van 90, 110 of 125 millimeter past perfect in de dag van de meeste gevels, wat ze uitermate geschikt maakt voor zowel renovatie- als nieuwbouwprojecten. De kast past volledig in de dag, waardoor de screens niet uit de gevel steken. Bovendien blokkeert de onderlat geen licht, aangezien die volledig in de kast verdwijnt als de screens zijn opgehaald.” 

Door de slanke vormgeving passen de SolarFix voorzetscreens mooi in de dag.

“Wat SolarFix het meest onderscheidt, zijn de twee zonnepanelen die subtiel in de kast zijn geïntegreerd. Die laden de krachtige 4 Ah-batterij op, die bijna dubbel zo performant is als andere systemen. Dankzij de grote opslagcapaciteit van de batterij werkt SolarFix tot tweemaal langer, ook op bewolkte en winterse dagen, en kunnen deze screens een doekoppervlakte tot wel 15 vierkante meter aan. Daar sluit de Silent Solar motor van 20 Nm, die SolarFix aanstuurt, perfect op aan. Die is geschikt voor screens met een breedte of hoogte tot wel 5 meter. Met SolarFix gebruiken eindgebruikers dus gratis zonne-energie om hun zonwering te bedienen. Omdat de screens niet zijn aangesloten op het elektriciteitsnet, hebben ze dus geen invloed op de hoogte van de energiefactuur.” 

‘Geweldig design’

“Wie kiest voor voorzetscreens, wil natuurlijk dat het er uitstekend uitziet”, vervolgt Costenoble. “Dat de behuizing qua dimensies naadloos bij de woning past, is al aangegeven. Daarnaast zorgt Winsol ervoor dat de zonnepanelen zo discreet mogelijk in het screen­systeem zijn geïntegreerd. Zo kan de eindgebruiker kiezen voor een symmetrisch design met zowel links als rechts een zonnepaneel. Bij het assymmetrisch design zitten beide panelen dan weer aan een kant van de kast. Wie een heel strak effect wenst, kan kiezen voor de Black Belt-afwerking. Daarbij wordt de onderzijde van de behuizing gelakt in de kleur van de zonnepanelen, zodat ze bijna onzichtbaar zijn. Een laatste optie is het colour-design. Daarbij worden de zonnepanelen bedrukt in dezelfde kleur als de kast. Al deze designopties hebben de SolarFix in 2020 een Red Dot Design Award opgelverd!”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details