Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Winsol presenteert innovaties voor 2021 plus Pergola SO! en SolarFix

Winsol presenteert innovaties voor 2021 plus Pergola SO! en SolarFix

Uiteraard waren daar ook producten als de Pergola SO! en SolarFix screens op zonne-energie aanwezig. Winsol heeft met zijn innovaties SolarShutter en SolarFix ook meegedongen naar de R+T Innovation Award.

Pergola SO! met led-sterrenhemel.

Pergola Z!P en Z!P CUBE

De Pergola Z!P en Z!P CUBE zijn de nieuwe terrasoverkappingen van Winsol. De Pergola Z!P heeft een hellend dak met geïntegreerde regenafvoer, de Z!P CUBE heeft een plat dak en een moderne look. Dankzij het gamma sfeerwanden, met onder andere outdoor gordijnen, Ambiente lamellenwand, steellook glaswand en houten schuifwanden, passen de Winsol pergola’s bij elke bouwstijl. De profielen kunnen ook worden afgewerkt in houtlook: eik natuur, eik lichtgrijs en eik donkerbruin. 

Winsol besteedt veel aandacht aan design. De Pergola Z!P heeft een afwerking zonder zichtbare schroeven, staanders van 90 mm voor een grotere uitval en een minimale ruimte tussen kast en muur. 

Voor verlichting levert Winsol led-strips rondom met dimbaar warm of regelbaar warm-koud licht. De dwarsbalk zorgt niet alleen voor extra stabiliteit bij grote afmetingen, maar kan ook worden uitgerust met spots en led-strips voor directe verlichting of als witte of RGB sfeerverlichting. 

De Pergola Z!P kan worden bediend met de Casambi-app op smartphone of tablet, of via de verlichte design drukknoppen in de staander. Verder kan de Z!P worden uitgevoerd met stopcontacten, usb- laadpoorten, infraroodverwarming, Bluetooth speakers en regen-, wind- en zonnesensoren. Net zoals bij de Pergola SO! zijn er de optiepakketten Cosy, Chic en Star. 

Tegen de laagstaande zon is een volant-plus op zonne-energie leverbaar. De twee zonnepanelen zijn in de voorlijst geïntegreerd volgens het SolarFix Black Belt principe: links en rechts een zonnepaneel met als esthetische verbinding een zwarte band. 

Sterkere knikarmen

De knikarmen van zonneschermen moeten steeds beter presteren door onder andere grotere afmetingen en zwaardere doeken. Daarom biedt Winsol twee nieuwe knikarmen aan met een langere levensduur, hogere windbelasting, betere doekspanning en een grotere doorloophoogte. Optioneel kan in de armen – ook achteraf – led-verlichting worden geïntegreerd. 

De eerste arm bevat dubbel zoveel staalkabels als de standaardarm van Winsol. Bovendien zijn de kabels zelfsmerend, waardoor het in- en uitklappen van het scherm soepeler en zonder weerstand gaat. Nieuw is ook de Dyneema Powerband arm. De geweven kunststof van de band heeft een tien keer langere levensduur. Beide armen zijn bestand tot 6 Beaufort (windklasse 3) en toepasbaar op de Winsol luifels Squaro, Linasol, Lumisol en Luno. 

SolarShutter rolluiken op zonne-energie

Winsol heeft op de R+T digital ook zijn SolarShutter gamma voorgesteld, voorzetrolluiken op zonne-energie met rechte kast en twee geïntegreerde zonnepanelen. Design en prestaties zijn gebaseerd op de Winsol SolarFix screens (Red Dot Award Winner 2020). De SolarShutter werkt met twee zonnepanelen, een 4 Ah batterij met grote opslagcapaciteit en lange levensduur en heeft vier designopties: 

  • Standard symmetrisch – zonnepaneel links en rechts
  • Standard asymmetrisch – beide zonnepanelen links of rechts
  • Black Belt – de zonnepanelen zijn verbonden met elkaar via een zwart profiel
  • Colour – de zonnepanelen zijn bedrukt in dezelfde kleur als de kast

De SolarShutter is beschikbaar in vijf kastdieptes. Dankzij de XSMAX kast met kleinere motor en ander type oprolas is er 40% extra oprolhoogte. Groter rolluiken in een kleinere kast dus. 

SolarFix screens op zonne-energie

SolarFix screens zijn het vorig jaar gelanceerd en ondertussen een bestseller in het Winsol gamma. Dankzij de rechte kast van 90 mm past de SolarFix in de dag van de meeste woningen en steekt daardoor niet uit. De onderlat verdwijnt volledig in de kast. De designopties zijn dezelfde als bij de SolarShutter. 

Pergola SO!

De Pergola SO! – winnaar van een Red Dot Design Award in 2019 – is een populair product binnen het Winsol gamma en mocht op de R+T digital dus niet ontbreken. In 2020 zijn aan dit concept lamellen in houtlook (eik natuur, eik lichtgrijs en eik donkerbruin) en nieuwe sfeerwanden toegevoegd. Dankzij de zeven beschikbare types afsluitingen past de Pergola SO! volgens Winsol bij elke bouwstijl. 

Winsol heeft vier moodboards en drie stijlen ontwikkeld om de sfeerwanden in de markt zetten. De verschillende stijlen met de bijhorende sfeerwanden – cottage & landelijk, modern & minimalistisch, romantisch & huiselijk en horeca – waren ook te zien op de R+T digital. 

Pergola SO! solar tracker: automatische besturing van de lamellen volgens de stand van de zon

De SO! Star en SO! Chic zijn standaard uitgerust met een motor met automatische solar tracker. De tracker volgt de stand van de zon en kantelt de lamellen elke 4 minuten met 1°. Dat gebeurt volledig automatisch, het hele jaar door. Deze solar tracker wordt bij de SO! Cosy als optie aangeboden. Dankzij de automatische besturing verliest de eindgebruiker amper invallend daglicht wanneer de pergola aan het huis is aangebouwd. 


"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details