Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Zonwering & Overkappingen

Winsol: ‘Onze sfeerwanden zijn de kers op de taart voor een pergola’

Winsol-gekoppelde-Pergola-SO-glaswanden-horeca
Pergola SO! met glaswanden bij een horecaterras.

15 oktober 2021 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel

“Aluminium pergola’s bestaan in alle maten en kleuren en passen we volledig aan volgens de noden en wensen van de eindklant”, zegt Xavier Costenoble, CEO van Winsol. “Om nog een stap verder te zetten, bieden wij daarnaast een groot gamma afsluitingen aan: onze sfeerwanden. Dankzij deze afsluitingen transformeren we elke Pergola SO! of Pergola Z!P tot de perfecte outdoor living ruimte!” 

De voordelen van sfeerwanden

Sfeerwanden of zijdelingse afsluitingen zorgen behalve voor privacy ook voor extra bescherming en beschutting tegen weersinvloeden. Ze maken het mogelijk om een terrasoverkapping het hele jaar door te gebruiken, met praktisch hetzelfde comfort buiten als binnen. Bovendien voegen ze aan de pergola een decoratief element toe. 

Sfeerwanden die passen bij elke stijl

Op dit moment bestaat het aanbod van Winsol uit zeven sfeerwanden, elk met hun eigen eigenschappen en uitstraling: 

 1. Ambiente lamellenwand – Voor extra privacy en ventilatie dankzij de verticale lamellen, die met de hand of gemotoriseerd via de smartphone app kunnen worden versteld. Optioneel kan sfeerverhogende led-verlichting in de lamellen worden aangebracht. 

2. Steellook glazen schuifwand – Dankzij de eigen ramen- en deurenafdeling kan Winsol ook een steellook glaswand aanbieden, naar analogie met de populaire steellook ramen. De slanke profielen op het glas zorgen voor een cottage of industriële look.

3. Outdoor gordijnen – Gordijnen geven een overkapping een meer huiselijke en romantische touch. De buitengordijnen van Winsol zijn beschikbaar in 58 kleuren en in 4 stoffen met verschillende patronen. Xe kunnen worden gecombineerd met de Winsol glazen schuifwanden en screens. 

4. Houten schuifwand – Voor een meer en landelijke look heeft Winsol schuifwanden uit onderhoudsvrij Thermowood met een beschermend Sergé-doek aan de buitenzijde. De handgrepen en profielen worden in dezelfde kleur als de pergola geleverd. 

5. Klassieke glazen schuifwand – Glazen schuifwanden beschermen tegen weersinvloeden, zonder in te boeten op het zicht. Ze zijn opgebouwd uit 10 mm dik veiligheidsglas en hebben geïntegreerde meenemers voor extra gebruiksgemak. De glazen schuifwanden kunnen worden gecombineerd met screens en gordijnen voor extra privacy en zijn ook heel geschikt voor horecaterrassen. 

6. Windvaste SolFix screens – Screens zijn een populaire bescherming tegen inkijk bij pergola’s. Daarnaast helpen ze volgens Winsol ook mee om het ideale microklimaat te creëren: niet te warm, maar ook niet te koud. Sergé doeken zijn beschikbaar in meer dan 50 kleuren en met openingsfactor van 1, 5 of 10%. 

7. Perspective glaswand – Een verticaal instelbare glaswand om de buitengrens van horecaterrassen af te bakenen en comfort en beschutting te bieden aan de gasten. Deze gemotoriseerde glaswand uit veiligheidsglas heeft drie glaspanelen, waardoor een Winsol pergola het hele jaar door kan worden gebruikt: helemaal gesloten om een serre te creëren, halfopen voor beschutting tegen de wind, maar wel met voldoende ventilatie, en open als balustradeafbakening. 

Te combineren met elke overkapping

“De Winsol sfeerwanden kunnen worden gecombineerd met onze bekroonde Winsol terrasoverkappingen Pergola SO! met aluminium lamellen en Pergola Z!P en Z!P CUBE met oproldoek”, aldus Costenoble. “Naast de andere revolutionaire snufjes, zoals de lamellen die automatisch de positie van de zon volgen, led-verlichting, een bluetooth geluidsinstallatie en volant-plus, kunnen ook de sfeerwanden worden bediend, zoals de screens, Ambiente lamellenwanden en Perspective glaswanden, middels de handige smartphone app! Meer over onze Winsol sfeerwanden en pergola’s op winsol.eu en pergola-so.com.”  

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details