Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Winsol: ‘Knikarmen die tot 10x langer meegaan!
Winsol Lumisol cassettescherm.

Winsol: ‘Knikarmen die tot 10x langer meegaan!

“We verwachten veel van een knikarmscherm anno 2023”, constateert CEO Xavier Costenoble van Winsol. “Het gemiddelde zonnescherm is vandaag breder dan 5 meter en heeft een gemiddelde uitval van bijna 3,5 meter. Deze afmetingen nemen trouwens elk jaar toe. Daarnaast zorgen ook zwaardere doeken en een stijgende vraag naar comfortoplossingen, zoals geïntegreerde verlichting of luidsprekers en een hogere windresistentie, voor een aanzienlijke belasting van de armen.” 

Winsol knikarm met Dyneema Powerband en ledstrips.

Windklasse 3, tot 4 meter uitval

“Dankzij de nieuwe knikarmen met vier zelfsmerende staalkabels en de nog performantere Powerband-armen met band uit geweven Dyneema-vezels in de ellebogen zijn Winsol zonneschermen voorbereid op zowel grote afmetingen als de andere uitdagingen van vandaag. De kunststof Dyneema-vezel wordt overigens ook in de ruimtevaart en de zeil- en klimsport gebruikt en is dus oersterk. Door het gebruik ervan in knikarmen verloopt het in- en uitklappen van het doek bijzonder soepel en stil.”

“Daarnaast gebruiken we scharnieren uit gesmeed aluminium en 20% dikkere profielen. Dit alles resulteert in een knikarmscherm met een windbestendigheid tot 6 Beaufort – windklasse 3 – bij een uitval tot 4 meter. Deze knikarmen gaan trouwens tot 10 keer langer mee!” 

Een passende knikarm voor elk zonnescherm

“We werken met vier types knikarmen, waarbij we per project steeds de passende arm kiezen”, vervolgt Costenoble. “Welke knikarm de meest optimale is, hangt onder andere af van het type zonnescherm, de breedte en uitval ervan, de locatie – een windrijk kustgebied of in de stad, het gewicht van het doek, opties zoals ledverlichting in de arm en tot slot ook het gebruik: intensief voor bijvoorbeeld de horeca of occasioneel voor particulier gebruik.”

“Overigens hebben onze sterke knikarmen nog meer voordelen. Zo hebben ze een kleinere ellebooghoek, waardoor de doorloophoogte hoger wordt. Daarnaast zorgen ze voor een betere doekspanning en zijn grotere overspanningen mogelijk. En we hebben ook aan de installateurs gedacht, want alle elektrische kabels zitten al kant-en-klaar vast in de arm!” 

“Wie graag ook een streepje licht onder zijn zonnescherm heeft kan kiezen uit verschillende types licht in de kast, de voorlijst en/of de knikarmen”, besluit Costenoble. De ledstrips in de knikarmen kunnen trouwens ook nog later worden toegevoegd. Ons hele aanbod knikarmschermen is terug te vinden op winsol.eu. Wie Winsol-schermen wil verdelen, kan contact opnemen via [email protected].”

Winsol Powerband knikarmen met Dyneema vezels: een Nederlandse uitvinding!

De schier onverwoestbare Dyneema kunststofvezel, gemaakt op basis van polyetheen, is een Nederlandse uitvinding. Het proces voor de productie van deze zogenaamde ‘supervezel’ is ontwikkeld door Piet Lemstra en Paul Smith van het DSM-laboratorium in het Nederlandse Geleen. De eerste Nederlandse fabriek voor de productie van Dyneema vezels is in 1990 opgestart in Heerlen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details