Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Winsol Innovaties 2021 – Klaar voor het nieuwe voorjaar!

Winsol Innovaties 2021 – Klaar voor het nieuwe voorjaar!

Dat hadden ze graag in een plenaire bijeenkomst gedaan, maar dat was vanwege het coronavirus helaas niet mogelijk. Dus werd het een online bijeenkomst. Een lange zit, maar het was de moeite waard.

Twee jaar geleden heeft Winsol de Pergola SO! gelanceerd. Tot op vandaag een groot succes, maar de SO! is een high end product. Met de Pergola Z!P en de Z!P CUBE biedt Winsol nu ook een designoplossing in het middelhoge prijssegment aan. Nieuw zijn ook de twee nieuwe knikarmen die Winsol lanceert. Ze kunnen een hogere windbelasting aan en hebben een langere levensduur. Ook nieuw een voorzetrolluik met zonnepanelen dat vanaf maart 2021 leverbaar is. Tot slot zijn er nieuwe stijlen voor de Pergola SO! en Z!P en is er het volgend jaar extra aandacht voor sfeerwanden. 

De Pergola Z!P is ook geschikt voor horecatoepassingen.

Pergola Z!P: nieuwe terrasoverkapping met de features en sfeerwanden van de SO!

De Z!P is een aangebouwde terrasoverkapping met een Orchestra of Orchestra Max doek die vanaf maart 2021 de Patiolina en Patiola vervangt. Er zijn twee modellen: de regenwerende versie Z!P met hellend dak en geïntegreerde waterafvoer in de staanders en de zonwerende versie Z!P CUBE met een modern, strak en horizontaal dak. De Z!P wordt – net als de SO! – bediend met de eigen smartphone, tablet of druktoetsen. 

De Pergola Z!P heeft een compleet nieuw design, met strakke hoeken en weggewerkte schroeven. De overkapping is leverbaar in de standaardkleuren verkeerswit structuur (RAL 9016 ST), antracietgrijs structuur (RAL 7016 ST) en gitzwart structuur (RAL 9005 ST). Andere RAL kleuren tegen meerprijs. Bepaalde profielen, zoals de palen, kunnen van een hoogkwalitatieve houtfolie worden voorzien.

De constructie van de Z!P maakt grotere oppervlakken mogelijk. De palen en de verbeterde geleiders maken een maximale uitval van 5 m mogelijk. De maximale afmetingen per unit zijn 6 x 4 m of 5 x 5 m. Een dwarsbalk onder het doek zorgt bij constructies vanaf 4 à 4,5 m voor extra ondersteuning. Bijzonder is ook dat de spleet tussen kast en gevel nog maar 1 cm is. Optioneel is een regenkap leverbaar om doorsijpelende regendruppels helemaal te vermijden. 

Knikarm met led-verlichting

Verlichting

De Pergola Z!P heeft meerdere verlichtingsmogelijkheden. De eindklant kan kiezen voor een led-strip alleen op de geleiders, alleen op de voorlijst of volledig rondom. Het licht is dimbaar direct warmwit of regelbaar warm-koudwit. In de optiepakketten Chic en Star is verlichting standaard, in Cosy een optie. 

De dwarsbalk onder het doek kan ook van verlichting worden voorzien, in de vorm van spots en/of led-strips. Daarbij zijn er verschillende opties met led-strips aan de bovenkant van de balk voor indirecte verlichting of aan de onderkant (diverse lichtsoorten). Desgewenst is aan de onderkant van de balk ruimte voor twee tot vijf dimbare spots. 

Opties en mogelijkheden

Typerend voor Winsol is dat de Pergola Z!P υ met diverse opties kan worden opgewaardeerd. Een daarvan is een volant-plus screen op zonne-energie in de voorlijst. Twee zonnepanelen zijn discreet weggewerkt volgens het SolarFix Black Belt principe. De bestaande sfeerwanden voor de SO! passen ook onder de Pergola Z!P en Z!P CUBE. Een andere optie betreft de ingebouwde stereo Bluetooth geluidsinstallatie van 2 x 50 Watt, eveneens bediend met smartphone of tablet. 

Om het voor de eindklant gemakkelijker te maken, heeft Winsol voor de Z!P de drie optiepakketten Cosy, Chic en Star voorzien. Veel van de features, zoals regen-, wind- en zonnesensoren, usb-laadpunten enzovoorts zijn al bekend van de Pergola SO! 

Het Winsol SolarShutter voorzetrolluik op zonne-energie.

Snellere installatie

Tot slot: Winsol heeft veel aandacht besteed aan het montagegemak van de Z!P. Net als bij de SO! zijn er filmpjes beschikbaar om daarbij te helpen. Een belangrijke aspect is dat zo veel mogelijk is voorgemonteerd. Dat moet resulteren in een snelle montage in van enkele uren. 

Sterkere knikarmen voor de Squaro, Linasol, Lumisol en Luno zonneschermen

Winsol heeft zijn knikarmen verbeterd om in te spelen op bepaalde trends, zoals bredere schermen met een grotere uitval en de vraag naar een grotere windbestendigheid en een langere levensduur, ook rekening houdend met frequenter gebruik door het gebruik van wind-, regen- en zonnesensoren. 

Het gemiddelde scherm is tegenwoordig breder dan 5 m en heeft een uitval van bijna 3,5 m. Deze gemiddelde afmetingen nemen nog elk jaar toe. Maar ook zwaardere doeken en accessoires, zoals volant, verlichting en verwarming spelen een rol. Dan is de keuze tussen meer óf sterkere armen. Winsol kiest voor die laatste optie en heeft twee nieuwe armen met 20% tot 40% dikkere profielen gelanceerd. Dankzij deze nieuwe armen voegt Winsol een USP toe aan de knikarmschermen Squaro, Linasol, Lumisol en Luno. 

Afhankelijk van de uitval stelt Winsol nu voor elk knikarmscherm de ideale arm te hebben, waarbij de klant optioneel kan kiezen voor een upgrade. Het gamma knikarmen voor 2021: 

1. Standaard arm met tweevoudige, droge staalkabels. 

2. Nieuwe arm met viervoudige, zelfsmerende staalkabels. Het in- en uitklappen verloopt soepeler, met minder weerstand, waardoor de levensduur van de arm tot vier maal wordt verlengd. Geschikt voor windklasse 3 (6 Beaufort) bij uitvallen van meer dan 3 m en grotere oppervlaktes zoals 7 x 4 m. 

3. Nieuwe arm met geweven Dyneema Power-band. Dyneema is een sterke kunststofvezel die onder andere in de ruimtevaart wordt gebruikt. Deze arm gaat volgens Winsol tot tien keer langer mee en is daarom heel geschikt voor intensief gebruik, bijvoorbeeld in de horeca, voor gebruik in kustgebieden, bij hogere windbelastingen (windklasse 3 bij uitvallen van meer dan 3 m), voor grotere oppervlaktes zoals 7 x 4 m of met zwaardere doeken en/of accessoires. 

Alle scharnieren zijn uit smeedaluminium en daardoor sterker en vormvaster. Alle armen zijn beschikbaar in elke RAL kleur. 

Led-verlichting

De nieuwe armen met viervoudige kabel of geweven Dyneema Powerband kunnen optioneel worden uitgevoerd met een geïntegreerde led-strip (120 leds; 720 lumen per meter), die gemakkelijk achteraf kan worden toegevoegd of vervangen. De eindklant kan kiezen uit on/off warmwit licht (3000 K), dimbaar warmwit licht (3000 K) en instelbaar warm-koudwit licht (2700 K – 6000 K) (alleen voor de Linasol). 

Extra USP’s van de nieuwe armen volgens Winsol: een grotere doorloophoogte door een 50% kleinere ellebooghoek, een betere doekspanning – ook bij een gedeeltelijke opening van de luifel, geen smering meer nodig om krakende veren en kettingen te vermijden en alle elektrische kabels liggen vast in de arm. 

SolarShutter, voorzetrolluik op zonne-energie

Een rolluik met zonnepanelen heeft natuurlijk als groot voordeel dat het snel, zonder hak- en breekwerk kan worden geplaatst. De lancering van de SolarFix, door zonne-energie aangedreven screens, was volgens Winsol een groot succes. Ze leverden Winsol in 2020 een felbegeerde Red Dot Award op. Daarom is deze technologie nu ook toegepast bij een voorzetrolluik, met onderaan in de kast een extra profiel, waarin de zonnepanelen en de batterij zijn geïntegreerd. Winsol constateert dat bij screens de rechte kast (SolFix 90/110/125 RE) het populairst is. Het voorzetrolluik op zonne-energie wordt daarom alleen aangeboden met rechte kast en in kastdieptes 137, 150, 165 en 180 mm en met de XSMAX kast met 40% extra oprolhoogte. Deze kast heeft een speciale as en een kleinere motor, waardoor ook rolluiken voor hoge ramen erin opgerold kunnen worden. 

Twee zonnepanelen en een 4 Ah batterij

Het rolluik op zonne-energie werkt met dezelfde twee zonnepanelen en inbouwwijze als de SolarFix. De 4 Ah batterij heeft volgens Winsol een grote opslagcapaciteit. Daardoor blijft een rolluik ook werken als de zon minder schijnt. De bediening gebeurt met een hand- of wandzender. 

Pergola Z!P in de stijl Romantisch.

Vier afwerkingen

Het voorzetrolluik op zonne-energie kan zowel in als op de dag worden geplaatst. Kast, geleiders en onderlat worden in dezelfde kleur uitgevoerd. Winsol biedt zes standaardkleuren aan: wit (± RAL 9016), bruin (± RAL 8019), metaalgrijs (± RAL 9006), antraciet (± RAL 7016), zwart (± RAL 9005) en licht beige (andere kleuren tegen meerprijs). De lamellen worden vanaf 2021 standaard in wit aangeboden. 

Net zoals de SolarFix heeft het rolluik op zonne-energie twee zonnepanelen die op vier manieren kunnen worden gemonteerd: links en rechts, links en rechts met Black Belt, links en rechts, waarbij de panelen zijn bedrukt in de kleur van de kast en twee zonnepanelen allebei links of allebei rechts. 

What’s your style? Cottage, Romantisch of Modern

Het huidige gamma sfeerwanden van Winsol is ook beschikbaar voor de nieuwe Pergola Z!P en de Z!P CUBE. Ze zorgen voor beschutting en privacy en zijn bovendien decoratief en een goede manier om een pergola te personaliseren. De wanden kunnen ook altijd nog achteraf worden toegevoegd. In totaal biedt Winsol zeven sfeerwanden aan: buitengordijnen, steellook glaswanden, Ambiente lamellenwanden, Perspective glaswanden, SolFix screens, glazen schuifwanden en houten schuifwand. Niet alle sfeerwanden kunnen zomaar worden gecombineerd. Om partner én eindgebruiker te helpen, heeft Winsol voor de Pergola SO! en de Z!P drie stijlen Cottage, Romantisch of Modernen bijhorende moodboards voor particuliere gebruik van de Pergola SO! en Z!P ontwikkeld en een vierde voor de horeca.   


"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details