Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Winsol 3de jaar op rij bekroond met maar liefst 2 Red Dot Design Awards

Winsol 3de jaar op rij bekroond met maar liefst 2 Red Dot Design Awards

Winsol, zonweringsspecialist sinds 1876, blijft ook in 2021 zijn stempel drukken op de markt van de innovatieve en design zonwering. En dat is ook de internationale jury van Red Dot niet ontgaan. Winsol sleept dit jaar maar liefst 2 Red Dot Design Awards in de wacht: eentje voor de SolarBox rolluiken op zonne-energie en onze eerste Best of The Best award voor de Pergola Z!P. Beide worden voorgesteld tijdens de Red Dot Design Week van 21 tot 25 juni.

Winsol Helios, de productie-eenheid van zonwering in Aalter.

Pergola Z!P en Z!P CUBE: Best of The Best

De Red Dot: Best of The Best award is de hoogste onderscheiding en wordt alleen maar aan de beste designs in elke categorie toegereikt. Deze producten onderscheiden zich op innovatievlak en zijn future-proof. Het naadloze en moderne design en de innovatieve functionaliteiten van de Pergola Z!P zijn de belangrijkste redenen waarom deze terrasoverkapping dit jaar een Red Dot: Best of the Best award ontving.

De Pergola Z!P bestaat in 2 modellen: de Z!P met hellend dak en ge ntegreerde regenafvoer en de Z!P CUBE (zie foto) met horizontaal dak en modernere look. Beide terrasoverkappingen worden aangebouwd aan de woning en bevatten een uitschuifbaar zonwerend doek.

Net zoals de in 2019 bekroonde Pergola SO!, is de Z!P voorzien van alle comfort zoals ledverlichting, Bluetooth speakers en verwarming. Dankzij de Pergola Z!P heeft Winsol een oplossing voor elke architecturale stijl en elk budget.

SolarBox voorzetrolluiken: Red Dot Design Award

Naast de Pergola Z!P werden ook de SolarBox rolluiken aangeduid als winnaar. Eerder dit jaar ontvingen we ook al een R+T Gold Innovation award voor dit product. Deze voorzetrolluiken bevatten 2 subtiel ge ntegreerde zonnepanelen die op 4 design manieren afgewerkt kunnen worden. Naast een krachtige batterij en lange levensduur typeert SolarBox zich ook dankzij de snelle installatie zonder elektrische kabels en kap- en breekwerk.

Pergola Z!P en SolarBox tijdens de Red Dot Design Week

Vanaf 21 juni t.e.m. 25 juni zet de Red Dot organisatie alle winnaars in de kijker tijdens de Red Dot Design Week. Dit gebeurt via een online tentoonstelling op de website, social media posts, de fysieke tentoonstelling “Milestones in Contemporary Design” in het Red Dot Design Museum Essen en een expos  in het Red Dot Design Jaarboek 2021/2022. Beide Winsol producten zullen hier ook aan bod komen.

Winsol staat ook internationaal op de kaart

Deze Red Dot bekroningen droegen de afgelopen jaren bij aan de internationalisering van Winsol. Ondertussen zijn we met het zonweringsgamma actief in verschillende Europese landen zoals Frankrijk, Nederland, Duitsland, Zwitserland, Spanje, Verenigd Koninkrijk, Oostenrijk, maar ook buiten de continentgrenzen heen zoals in Canada en de VAE.

Extra uitdaging voor Winsol: we werken momenteel hard aan onze partnernetwerken in Frankrijk, Nederland, Duitsland en Zwitserland. Binnenkort opent de eerste Winsol Concept Store in Dubai en begin volgend jaar een Winsol Concept Store in Lille, Noord-Frankrijk, waar Winsol sinds de jaren 80 actief is met buitenschrijnwerk en zonwering.

Forse investeringen in productie-eenheid zonwering

Zonwering zit nog altijd in de lift en om aan de stijgende vraag te voldoen investeerde Winsol dit jaar flink in het machinepark en magazijn van zijn productieeenheid in Aalter, waar alle Winsol zonwering op maat wordt gelakt en geassembleerd.

Via deze investeringen zoals 2 en zelfs 3 shiften, extra opslagcapaciteit en op maat gemaakte machines willen we effici nter werken, zoveel mogelijk automatiseren en levertermijnen zo kort mogelijk houden. Iets wat naar aanleiding van COVID-19 en het tekort aan grondstoffen op dit moment een heikel punt is in de bouwsector.

Tot slot willen we met deze upgrades ook inspelen op een andere trend van het moment: de steeds groter wordende ramen die ook zonwering nodig hebben. Dankzij de nieuwe screenconfectiemachine produceren we nu nóg efficiënter grote zonwerende screens.

Dit alles zal bijdragen aan Winsol’s verwachte omzet van 100 mio in 2021.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details