Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Windvaste zonwering voor elke toepassing
Basisschool Desselgem: de zonwering van de school kan integraal, maar ook per klas individueel worden bediend.

Windvaste zonwering voor elke toepassing

Elke glaspartij brengt een oververhittingsrisico met zich mee. Daarom heeft Renson voor elk type beglazing een passende doekzonwering. Of de klant nu verticale of horizontale ramen, schuif-, dak-, hoekramen of een lichtstraat heeft… met Renson hebt de zonweringspecialist alles in huis om met screens de temperatuur in het gebouw van de klant onder controle te houden. Het installatiegemak komt er gratis bovenop! 

De windvaste screens zijn uitgerust met een zonne- én een windsensor.

Windvast, subtiel te integreren op de gevel, verkrijgbaar in een brede kleurenwaaier en met gemak te installeren… het zijn maar enkele van de voordelen die de Renson-doekzonwering demonstreert op allerhande toepassingen. Tot tevredenheid van zowel installateur als eindgebruiker. Zo blijkt uit de getuigenissen van collega-zonweringspecialisten over respectievelijk het vervangen van doekzonwering in een basisschool, het plaatsen van screens op de dakkoepel van een restaurant en het montagegemak bij na-installatie van doekzonwering op zonne-energie. 

Pakhuis Gent: de dakkoepel is voorzien van dertien windbestendige screens.

Een windbestendig alternatief voor gescheurde doeken

De doekzonwering van de Stedelijke basisschool in Desselgem dateerde al van begin jaren 90, toen er van windvaste screens nog geen sprake was. Dat was na al die jaren ook te merken en dus werd ze recent vervangen door nieuwe Fixscreen doekzonwering van Renson. Omdat de doeken in de zijgeleiders zijn gefixeerd, zijn ze een veel langer leven beschoren. 

“Met de oude doekzonwering had de wind vrij spel”, weet Maxim Demaeght van Renson Premium Ambassador Demaeght Zonwering. “En dat had natuurlijk zijn weerslag op de duurzaamheid. Met de keuze voor Fixscreens van Renson zit de school op dat vlak voor de komende jaren zeker goed. Zeker ook omdat de nieuwe windvaste screens niet alleen zijn uitgerust met een zonne-, maar ook met een windsensor. Die laatste zorgt ervoor dat de doeken bij te hevige wind automatisch oprollen. Het handige aan de nieuwe screens is dat ze ook per klas individueel bediend kunnen worden, naargelang de gewenste schaduw of lichtinval. Met steeds warmere voorjaren en zomers is dat geen overbodige luxe.”  

Vanuit het restaurantinterieur is de doekzonwering amper te zien.

Een aangenaam binnenklimaat met zonwering op de dakkoepel

Met een glazen dakkoepel centraal boven het opengewerkte interieur baarde de felle zon op warme zomerdagen de eigenaar van het Gentse restaurant Pakhuis zorgen. Om op een duurzame en ecologische manier te voorkomen dat de binnentemperatuur te hoog oploopt, heeft hij gekozen voor Topfix doekzonwering van Renson. De vier ‘straten’ van de dakkoepel hebben dertien windbestendige screenzonweringen gekregen. 

“Het voordeel van buitenzonwering kan niet duidelijker geïllustreerd worden als hier”, vult Tim Isebaert van Renson Premium Ambassador Torck aan. “Met de zon vol op de glazen koepel is met binnenzonwering het kwaad al geschied omdat de warmte dan al binnen zit. De keuze voor Topfix doekzonwering van Renson was de enige logische om aan de eisen qua windbestendigheid te voldoen én als esthetische oplossing om het historisch karakter van het pand te eren. Dankzij de doekkasten en zijgeleiders in dezelfde groene kleur van de stalen koepelstructuur is van de doekzonwering van binnenuit amper te zien. Voortaan hebben restaurantbezoekers hier dus geen last meer van felle, rechtstreeks binnenvallende zon, terwijl de transparantie van de doeken wel zorgt dat er steeds voldoende daglicht binnenkomt.”  

Villa Vosselaar; de geïntegreerde zonnecel zorgt voor energie voor de screenmotor.

Eenvoudige en duurzame na-installatie van screens

De eigenaresse van een plattelandsvilla in Vosselaar heeft amper drie jaar na de bouw van het huis voor buitendoekzonwering gekozen om te voorkomen dat het vooral op de bovenverdieping te warm wordt. Met de voorbouwscreens Fixscreen Solar van Renson is die na-installatie eenvoudig gebleken, mede omdat de geïntegreerde zonnecel met batterij de screenmotor van energie voorziet. Boren door muren en het trekken van leidingen om aan te sluiten op het elektriciteitsnet is hiermee niet nodig: gewoon monteren en klaar. De opdrachtgever hoeft er zelfs niet voor thuis te zijn. 

“Het installeren van zes Fixscreens Solar op de verdieping van deze villa heeft slechts een halve dag in beslag genomen”, herinnert Bart Damen van zonweringspecialist Walbers zich. “De plaatsing zelf gaat zeer vlug en vlot. Renson maakt alle onderdelen volledig op maat. Wanneer de opmetingen goed zijn uitgevoerd, hebben wij amper werk bij de assemblage en plaatsing. De geleiders worden ter plekke eerst op de doekkast gemonteerd en het geheel wordt vervolgens in de dag van het raam geplaatst en vastgeschroefd.” 

Na snelle montage ter plekke kan de doekkast worden vastgezet.

“De zonnecel zit naar keuze links of rechts op de doekkast”, vervolgt Damen. “De screen wordt geleverd met een radiogestuurde motor en de batterij bevindt zich in een kokerprofiel onderaan de kast. Wanneer wij ter plaatse komen, hoeven we enkel te controleren of alle onderdelen passen in het raam, enkele gaten voor te boren voor de geleiders en die vervolgens vast te zetten met pluggen en schroeven. De plaatsing is voor een ervaren vakman dus een fluitje van een cent. Wel is het belangrijk om voldoende oog voor detail te hebben. Alles moet immers mooi waterpas en recht zitten, zodat het doek niet rimpelt of doorhangt. Daarna volgt nog een laatste belangrijke taak: het testen van de motor. We controleren of de motor goed functioneert, of hij in de juiste richting op- en afrolt én we stellen de eindpunten van de screen correct in. Hoewel het mogelijk is om alle screens op een circuit aan te sluiten, is het voor ons toch belangrijk om ze een voor een te testen, zodat we zeker weten dat elke screen doet wat hij moet doen.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details