Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Wilms NV: Wilms optimaliseert collectie screendoeken voor snellere levertijden
“We zijn gestart met drie medewerkers, ondertussen draaien we in twee ploegen van vier schaduwmeesters en er is marge om te groeien tot twaalf.” (Beeld: Stefan Kerkhofs.)

Wilms NV: Wilms optimaliseert collectie screendoeken voor snellere levertijden

Screendoeken die bij een externe leverancier geconfectioneerd worden, vormen vaak een bottleneck bij het snel uitleveren van screens. Door het gamma te beperken en de confectie in eigen huis te organiseren, slaagt Wilms erin om de doorlooptijden in te korten én onder controle te houden.

De Wilms Collection

Marketing manager Andres Lesire: “We analyseerden al onze bestellingen van screens van de voorbije drie jaar. Daaruit bleek dat ongeveer 20% van ons gamma screendoeken goed was voor meer dan 90% van de bestellingen. Daarom realiseerden we de ‘Wilms Collection’ met onze elf meest verkochte doeken. Dat is makkelijk voor onze verdelers, weinig kans op vergissingen en minder keuzestress voor de eindklant. Ons team van tien vertegenwoordigers zorgde ervoor dat de nieuwe stalenwaaiers bij onze klanten verdeeld werden. Met een woordje uitleg.”

Wilms besliste om een eigen confectie-atelier uit te bouwen voor haar screendoeken. (Beeld: medialife.be.)

Eigen confectieafdeling

Wilms beperkte zich niet tot het verfijnen van de collectie, ook het productieproces werd aangepakt. Productiemanager Pascal Vandeplas verduidelijkt: “De confectie van screendoeken verliep in het verleden via een externe leverancier in West-Vlaanderen. Dat had ingrijpende consequenties voor onze productie. Zo waren we afhankelijk van de voorraad en de planning van onze leverancier. We verloren heel wat tijd met transport. Dat maakte het erg moeilijk als er snel geschakeld moest worden.”

Daarom besliste Wilms om een eigen confectie-atelier uit te bouwen voor haar screendoeken. Naast de aankoop van een hypermoderne snijmachine en lasapparaten investeerde Wilms in het opleiden van een gespecialiseerd team. De eerste twee medewerkers werden extern opgeleid en zij gingen vervolgens intern aan de slag met de andere collega’s.

Na zes maanden is de afdeling flink gegroeid, vult Vandeplas aan: “We zijn gestart met drie medewerkers, ondertussen draaien we in twee ploegen van vier schaduwmeesters en er is marge om te groeien tot twaalf. Afhankelijk van de vraag en de afmetingen produceren zij vandaag tussen de 100 en 120 screendoeken per dag.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details