Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
‘Wij willen dé motorenspecialist voor plisségordijnen zijn’
De meest veelzijdige en karakteristieke vormen van raamdecoratie zijn toch wel plissé en honeycomb gordijnen. (Beeld: iStock.)

‘Wij willen dé motorenspecialist voor plisségordijnen zijn’

Volgens BREL HOME zijn de meest veelzijdige en karakteristieke vormen van raamdecoratie toch wel plissé en honeycomb. “Ze zijn functioneel en zorgen voor een sfeervolle uitstraling in de woning, waardoor ze perfect passen in de meeste moderne Nederlandse woningen”, zegt Michelle Termaat, marketingmanager bij BREL HOME. “Door de plooien in de stof wordt er een bijzonder lichtinval gecreëerd. Plissés en honeycombs geven een warme, gezellige huiselijkheid. Om naast het visuele comfort dat deze binnenzonweringen bieden ook meer bedieningscomfort te bewerkstelligen, werkt BREL HOME al jaren aan het uitbreiden van het gamma motoren en besturingen voor deze producten.” 

Maar liefst vijf typen motoren

Voor plissé en honeycombgordijnen heeft BREL HOME niet één, maar welgeteld vijf verschillende motoren in het assortiment. “Voor de standaard plisségordijnen heeft BREL HOME de BJE24S zij-motor en de BJE24D midden-motor en voor standaard plisségordijnen voor projecten is er de BJE24DD motor”, aldus Termaat. “Deze motor is ideaal voor binnenzonweringprojecten. Dat komt omdat hij is voorzien van een extra dry contact draad, waardoor hij heel geschikt is voor aansluiting op domotica- en gebouwbeheersystemen. Bovendien kan de motor eenvoudig worden geïnstalleerd dankzij het bi-directionele radioprotocol.” 

Naast de standard motoren heeft BREL HOME ook twee speciale motoren voorzien van gepatenteerde technologie voor plisségordijnen. “Dit zijn de top-down-bottom-up-motor en de Triangle-motor. De BJE24TD top-down-bottom-up-motor is een compacte 12 V radiomotor, waarbij de boven-, onder- en tussenposities elektronisch kunnen worden afgesteld. Uniek aan dit systeem is dat het elektronisch is geregeld dat de onder- en tussenlat elkaar niet kunnen passeren, waardoor een mechanische stopper overbodig is. Voor deze motor is ook een speciale afstandsbediening ontwikkeld, waarmee de onderlat en de tussenlat los van elkaar kunnen worden aangestuurd.” 

De BJE24TR – de Triangle-motor – is gemaakt in samenwerking met Benthin. “Deze motor is speciaal ontwikkeld voor schuine ramen, zodat deze kunnen worden voorzien van elektrisch bediende plisségordijnen”, legt Termaat uit. “De Triangle-motor zorgt ervoor dat de tussenlat van de plissé eerst naar beneden gaat totdat deze horizontaal staat. Vervolgens zakt de onderste lat naar de eindpositie. Dit voorkomt dat het schuine plissé gordijn vast kan komen te zitten in het raam.” 

Nieuwe ontwikkelingen komen eraan

Ondanks de vijf huidige motoren voor plisségordijnen zit BREL HOME niet stil. “We spelen bij BREL HOME altijd in op de vraag uit de markt”, zegt Michelle Termaat tot besluit. “Daarom is met de BJE24Q de nieuwste motor in ontwikkeling, speciaal gemaakt voor plisségordijnen in verandaoverkappingen. Die motor maakt een einde aan het met een bedienstok hengelen naar het handvat op de onderlijst.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details