Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
‘Wij verleggen dagelijks onze grenzen!’
Beeld: Leonie van Someren

‘Wij verleggen dagelijks onze grenzen!’

Thijs van Woensel (commercieel directeur)

In dit artikel gaan we in gesprek met Thijs van Woensel, commercieel directeur van Deponti Group, om meer te weten te komen over de laatste ontwikkelingen bij Deponti Group en Palmiye Benelux. Het zijn twee toonaangevende namen in de wereld van terrasoverkappingen. Een gesprek over continu vernieuwen, een sterke internationaliseringslag en het dagelijks verleggen van grenzen.

Beeld: Leonie van Someren

Pinela Glass en Pinela Deluxe Plus

“Terrasoverkappingen zijn een essentieel onderdeel geworden van modern wonen. Voor ons draait alles in essentie om de eindgebruiker op dit vlak alles uit het buitenleven te laten halen. Dat vraagt van ons als Deponti Group om innovatie en snelheid”, aldus Thijs van Woensel. Hij geeft aan dat het bedrijf continu streeft naar het verbeteren van producten en het bedenken van nieuwe oplossingen die aansluiten bij de behoeften van de eindgebruiker. 

Een mooi voorbeeld hiervan is de recente lancering van Pinela Glass en Pinela Deluxe Plus. “Deze toevoegingen aan ons assortiment zijn het resultaat van de kracht van ons R&D team, gesprekken met onze dealers en eindgebruikers. Het proces leidde tot een strak en stijlvol ontwerp, waarbij de brede glaspanelen zorgen voor maximale inval van natuurlijk licht. Ook hierbij willen we eindgebruikers voorzien van optimale mogelijkheden. Daarin zorgt de Pinela Deluxe Plus ervoor dat de eindgebruiker kan spelen met de lamellen om zo de meest aangename lichtinval te creëren. Binnenkort worden de eerste showrooms ermee gevuld.”

Internationaliseringslag 

Deponti Group is grenzeloos ambitieus. Het leidt tot een sterke internationaliseringslag. Van Woensel: “Ook over grenzen heen kijken we naar mogelijkheden om het beste aan huis te bieden. Ik ben trots op ons hele team dat we recent een FD Gazelle Internationaal Award (2024) ontvingen.” Naast de Nederlandse vestiging in Oss, kent het bedrijf vestigingen in Pelt (België), en in Rugby (Verenigd Koninkrijk). Ook opende Deponti Group een nieuwe locatie in Artern (Duitsland). “We zien een sterke groei in de vraag naar terrasoverkappingen en glazen schuifwanden in het buitenland. Zo kunnen we ook vanuit onze meest recent geopende locatie klanten succesvol bedienen. Dat doen we door vast te houden aan onze ambitie om uit voorraad en snel te kunnen leveren.”

Van Palmiye Benelux naar Palmiye Global: maatwerk en modernisering

Als onderdeel van Deponti Group is het assortiment van het merk Palmiye recentelijk uitgebreid. Van Woensel: “We streven naar het bieden van perfectie als het gaat om deze specifieke terrasoverkappingen. We focussen ons hier op grote projecten, denk daarbij aan horeca en andersoortige recreatie. Recent hebben we onze filosofie rond Palmiye onder de loep genomen. Daarin stonden we met name stil bij de vraag welke beleving we willen bieden met Palmiye. Het leidde tot twee pijlers waar we de focus op leggen: maatwerk en modernisering”, aldus Van Woensel. Een eerste stap is de vertaling van de filosofie naar een website in een nieuwe jas. Van Woensel: “Kenmerkend is de wijze waarop we eindgebruikers hier veel meer helpen bij het kiezen van hun maatwerk overkapping. Van materiaal, tot het type overkapping, vorm en afwerking.”

Grenzen verleggen

Helder is dat Deponti Group zich continu aanpast aan een snel evoluerende markt. Wat is daarin het geheim van de smid? Van Woensel: “Het klinkt cliché, maar ik zie dat wij met ons hele team dagelijks grenzen verleggen. De focus op innovatie, maatwerk en klantgerichtheid, zorgt ervoor dat we blijven anticiperen op de veranderende behoeften van onze dealers en eindgebruikers.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details