Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Weinor: ‘Verticale zonwering VertiTex II is klein maar fijn’
VertiTex II kan worden gebruikt voor ramen, terrasoverkappingen, balkons en serres.

Weinor: ‘Verticale zonwering VertiTex II is klein maar fijn’

De verticale zonwering VertiTex II heeft een bijzonder kleine cassette die zowel in een ronde als een vierkante uitvoering leverbaar is. De screen heeft volgens Weinor bovendien een vereenvoudigde montage. “Met zijn onopvallende en tegelijkertijd moderne vormgeving is de VertiTex II geschikt als uniforme zonwering voor het hele huis”, aldus verkoopleider Benelux Martijn Westenbrink van Weinor. 

De VertiTex II is geschikt voor elke (inbouw)situatie, zoals nissen of in de dag.

“Of het nu gaat om een terrasoverkapping, pergolazonwering, raam, balkon of serre, de VertiTex II blijkt dankzij zijn compacte ontwerp, talrijke varianten en veelzijdige bescherming tegen inkijk en tegen het weer een echte alleskunner”, meent Westenbrink. “De slimme oplossing met het krachtige design beschermt tegen verblindende zon, het opwarmen van terras en binnenruimtes en tegen nieuwsgierige blikken. Dankzij passende geleiderails, nieuwe bevestigings­technieken en de bijzonder kleine vorm van de cassette is de VertiTex II ook geschikt voor meer uitdagende situaties, zoals de inbouw in uitsparingen in de gevel of de dagkanten van ramen.” 

Het Opti-Flow-systeem met een zwevend gelagerde doekas zorgt altijd voor een optimale stand van het doek.

‘Kleinste cassette – overal inzetbaar’

De VertiTex II heeft een uiterst kleine cassette, ook bij grote breedtes en voor uiteenlopende toepassingen. Dankzij het gepatenteerde Weinor Opti-Flow-systeem, dat het doorbuigen van de as voorkomt en voor een optimale doekstand zorgt, zijn doekbreedtes tot 6 m mogelijk. De kleine doekas van de VertiTex II is zwevend gelagerd en geeft mee bij het afrollen van het doek. Daardoor wordt de as over de gehele breedte van het zonnescherm ondersteund en buigt ze niet door, wat er volgens Weinor voor zorgt dat de doekstand altijd optimaal is. 

Het uitvalprofiel van de Zip- en railvariant is draaibaar gelagerd, zodat de screen ook bij wind veilig wordt geleid.

Probleemloos achteraf te monteren

Zelfdragende montage van de cassette, zonder consoles, maar alleen door middel van een geleiderail, is mogelijk bij breedtes tot 2,5 m. “Hierdoor kan de verticale zonwering ook in de kleinste nissen worden aangebracht”, aldus Westenbrink. “Hierdoor is de VertiTex II geschikt voor elke inbouwsituatie en bijzonder aantrekkelijk als vervangingsproduct en voor aanpassingen van bestaande systemen.” 

De verticale zonwering kan worden bediend met de Weinor afstandsbediening BiConnect en kan daarnaast worden opgenomen in het smart home-systeem van Somfy. Afhankelijk van wat de eindklant wenst, is er ook een kabelgebonden versie beschikbaar. 

Hoge windstabiliteit en variatie in kleuren

Elke gevel en elk terras heeft zijn eigen kenmerken wat betreft verschijningsvorm, constructiewijze en oriëntatie. Daarom heeft Weinor drie verschillende technieken beschikbaar om het doek van een screen te geleiden. Bij de zip- en de railvariant is de onderlat draaibaar gelagerd en door middel van glijders in de geleiderail gefixeerd. Hierdoor kan de verticale zonwering ook bij windbelasting veilig worden in- en uitgeschoven. De kabel- en railvarianten van Weinor zijn bestand tegen belastingen tot windkracht 5 (tot 10,8 m/s), de zipvariant zelfs tot windkracht 6 (tot 13,9 m/s). “Daarom hoeven deze screens bij sterkere wind niet onmiddellijk omhoog te worden gedaan”, constateert Westenbrink. 

De cassette van de VertiTex II is maar 75 mm hoog. Weinor maakt met die uiterst kleine zonweringcassette doekbreedtes tot 6 m mogelijk.

Weinor biedt een grote keuze aan doeken om heel uiteenlopende (kleur)ontwerpen van een verticale zonwering mogelijk te maken. Voor de VertiTex II is er met ‘screens by weinor’ een aparte doekcollectie beschikbaar. Ze biedt de keuze uit hoogwaardige stoffen in vier verschillende uitvoeringen, waaronder ook robuuste glasvezelscreens. Het type doek bepaalt de luchtdoorlatendheid en de mate waarin (overmatige) opwarming van binnenruimtes wordt voorkomen. 

Montage en onderhoud

VertiTex II is uitgerust met een vereenvoudigd bevestigingssysteem voor de cassette. Daarbij wordt de cassette in de wandconsole gehaakt en door de geleiderail vastgezet. Vanaf een breedte van 2,6 m kan de middenconsole met behulp van een schroef worden versteld om het eventueel doorbuigen van de cassette en montagetoleranties te compenseren. De afdekkappen van de cassette kunnen heel eenvoudig met een druk op de knop worden gefixeerd. De voedingskabel kan achter een van deze afdekkappen worden weggewerkt, wat een snelle montage garandeert omdat schroeven niet nodig is.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details