Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Weinor stelt voor: Moderne basics blue®, een duurzame collectie zonweringdoeken uit gerecycled PET

Weinor stelt voor: Moderne basics blue®, een duurzame collectie zonweringdoeken uit gerecycled PET

De collectie is ontwikkeld in samenwerking tussen de weinor designstudio’s en PARÀ Tempotest. In vergelijking met gangbare zonweringdoeken van polyester laat de nieuwe collectie een aanzienlijk betere milieubalans zien voor wat betreft energieverbruik, CO2-uitstoot en waterverbruik. 

Het hoogwaardige polyesterweefsel wordt duurzaam en met besparing van grondstoffen geproduceerd, met een verkleinde ecologische voetafdruk. De productie van het doek is bijzonder energie-efficiënt door het hergebruik van pet. Door pet-flessen te recyclen wordt ongeveer 60% minder energie verbruikt en ongeveer 45% minder CO2 uitgestoten dan bij de productie van andere polyesterweefsels. Voor het spindopverven, dat bij alle zonweringdoeken van weinor wordt toegepast, is daarnaast ongeveer 90% minder water nodig dan voor het conventionele garen- of stukverven. Qua producteigenschappen – duurzaamheid, blijvend stralende kleuren – doet modern basics blue® in geen enkel opzicht onder voor de gangbare polyesterdoeken uit de weinor doekcollectie. 

De hoogste kwaliteit in materiaal en afwerking

Het gerecyclede basismateriaal is hoogwaardig polyester, waarvan de elasticiteit zorgt voor de best mogelijke stabiliteit van het weefsel. Door het spindopverven blijft het doek permanent briljant van kleur. Een hoogwaardige afwerking met Teflon maakt het ongevoelig voor vuil. Het oppervlak is olie-, water- en vuilafstotend en rotvrij. Bovendien is het Tempotest Starlight Blue zonweringdoek gecertificeerd volgens Oeko-Tex Standaard 100 en blokkeert het ongeveer 98% van de uv-straling met een Ultraviolet Protection Factor (UPF) van 50+. 

Zestien moderne dessins voor nieuwe kopersgroepen

De zestien moderne dessins van de weinor Design Studio passen uitstekend bij het hedendaagse buitenleven. Stoffen gebaseerd op populaire bestsellers zijn uitgevoerd in tijdloze grijs- en zandtinten. Naast de klassiekers zijn ook nieuwe trendkleuren verkrijgbaar. Verder omvat de collectie effen dessins in krachtige zonnekleuren of elegant zilvergrijs met een slub-effect, een robuuste structuur die lijkt op ruw linnen. Deze ontwerpen zijn bijzonder slijtvast en hebben een natuurlijke uitstraling. 

De populaire weinor blokdessins in grijstinten met kleurcontrasterende krijtstrepen zijn nu verkrijgbaar in vier varianten als 30 cm-rapport. Voor iedereen die het wat levendiger wil, maar ook hecht aan een eigentijdse uitstraling, biedt weinor een nieuwe interpretatie van klassieke motieven met fantasiedessins die bijzonder gewild zijn. De duurzame modern basics blue® doeken zijn exclusief verkrijgbaar bij weinor.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details