Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Weinor presenteert Modern basics blue. De eerste collectie zonweringdoeken van gerecycled pet

Weinor presenteert Modern basics blue. De eerste collectie zonweringdoeken van gerecycled pet

Het modern basics blue zonweringdoek is gemaakt van Tempotest Starlight Blue, een zonwerende stof van Parà Tempotest dat is gecertificeerd volgens de Global Recycled Standard (GRS).

De modern basics blue collectie – modern basics blue is een gedeponeerd handelsmerk – is ontwikkeld in nauwe samenwerking tussen de weinor designstudio’s en Parà Tempotest. In vergelijking met gangbare zonweringdoeken van polyester, heeft de collectie volgens weinor een aanzienlijk betere milieubalans op het gebied van energieverbruik, CO2-uitstoot en waterverbruik. “Modern basics blue voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen en haakt met aantrekkelijke dessins voor het moderne buitenleven in op het succes van de vorige collectie modern basics”, stelt directeur Thilo Weiermann van weinor. 

De modern basics blue doeken zijn ook leverbaar in effen dessins in krachtige zonnekleuren.

“Met de nieuwe collectie zonweringdoeken biedt weinor momenteel de meest duurzame zonweringdoeken op de markt aan en zet daarmee nieuwe maatstaven in de branche”, gaat de directeur verder. “Hier komt 60 jaar ervaring in zonweringdoeken en design van weinor samen met 100 jaar knowhow in textiel van onze Italiaanse productiepartner Parà.” 

“Op basis van een jarenlange samenwerking, succesvolle eerdere collecties en de uitgebreide ervaring van weinor met onze spindopgeverfde polyesterstof Tempotest Starlight, hebben we samen het project van een duurzame kwaliteit zonweringdoek gelanceerd”, reageert directeur Matteo Parravicini van Parà. “De collectie modern basics blue made of Tempotest Starlight blue is het succesvolle resultaat van deze samenwerking.” 

Hanger met doekstalen om de modern basics blue doeken in de showroom van de weinor dealer te kunnen presenteren.

Duurzame en hoogwaardige zonwerende stof

“Modern basics blue bestaat uit een hoogwaardige zonwerende stof van polyester, die duurzaam en met hergebruik van materialen wordt geproduceerd”, aldus Parravicini. “De stof draagt aanzienlijk bij aan de vermindering van de ecologische voetafdruk, aangezien de productie ervan bijzonder energie-efficiënt is door het hergebruik van pet. Door de recycling van wegwerpflessen wordt voor de productie van dit doek ongeveer 60% minder energie gebruikt en wordt er circa 45% minder CO2 uitgestoten dan bij de productie van andere polyesterweefsels.” 

“Voor het spindopverven – dat voor alle zonweringdoeken van weinor wordt toegepast – is daarnaast ongeveer 90% minder water nodig dan voor het conventionele garen- of stukverven”, vult Weiermann aan. “Qua producteigenschappen doet modern basics blue in geen enkel opzicht onder voor de gangbare duurzame polyesterdoeken uit de bestaande weinor doekencollectie en heeft het dezelfde, blijvend stralende kleuren.” 

Hoogste kwaliteit in materiaal en afwerking

Het gerecyclede basismateriaal is een voor levensmiddelen geschikte pet, een thermoplast uit de polyesterfamilie. Dankzij de hoge elasticiteit van polyester keert het weefsel steeds goed terug in zijn oorspronkelijke vorm. “Dat resulteert in een optimale doekstand bij een uitgeschoven zonnescherm”, aldus Weiermann. Door spindopverven wordt het kleurpigment al tijdens het spinnen in de vezel gebracht. Dit betekent dat het doek, anders dan bij het conventionele garen- of stukverven, door en door geverfd wordt en dus blijvend zijn kleur houdt. 

Een hoogwaardige afwerking met teflon maakt de stof volgens Weiermann ongevoelig voor vervuiling, omdat het oppervlak er olie-, water- en vuilafstotend en rotwerend door wordt. Aangezien alle doeken in de collectie zonweringdoeken zijn gemaakt van Tempotest Starlight blue, zijn ze gecertificeerd volgens de Oeko-Tex 100 norm en houden ze met een Ultraviolet Protection Factor (UPF) van 50+ ongeveer 98% van de uv-straling tegen. 

Zestien moderne dessins voor nieuwe kopers

De nieuwe modern basics blue collectie zonweringdoeken van de weinor designstudio bestaat uit zestien moderne dessins. “Net als de zeer succesvolle voorloper uit de creatieve studio van weinor is ook modern basics blue gericht op een groep kopers met een duidelijke voorkeur voor modern woondesign”, licht Weiermann toe. De effen kleuren in tijdloze grijs- en zandtinten zijn gebaseerd op populaire bestsellers van weinor. Naast deze klassiekers zijn ook nieuwe trendkleuren leverbaar. Een ander effen dessin in modern petrol grijpt terug op kleurtrends uit de interieurinrichting.   

Daarnaast zijn er effen dessins in krachtige zonnekleuren of chic zilvergrijs met nieuw slubeffect, een robuuste structuur die vergelijkbaar is met die van ruw linnen. Deze dessins zijn bijzonder duurzaam en hebben een natuurlijke uitstraling. De populaire weinor blokdessins in grijstinten met contrasterende, gekleurde krijtstrepen zijn nu verkrijgbaar in vier varianten met 30 cm rapport, waardoor ze ook geschikt zijn voor grote systemen. “Voor iedereen die het wat levendiger wil, maar ook hecht aan een eigentijdse uitstraling, biedt weinor een nieuwe interpretatie van klassieke motieven met fantasiedessins die bijzonder gewild zijn”, aldus Weiermann. 

De duurzame collectie zonweringdoeken modern basics blue: zestien nieuwe dessins voor het moderne buitenleven

Duurzaamheid als onderdeel van maatschappelijk verantwoord ondernemen

De Italiaanse doekproducent Parà, waarmee weinor zo intensief samenwerkt, investeert al geruime tijd in duurzame productie en bescherming van het milieu, benadrukt Matteo Parravicini. “In onze fabriek in Pontirolo wordt het proceswater gerecycled in een zuiveringsinstallatie, wordt de elektriciteit geleverd door zonnepanelen en produceert een warmtekrachtcentrale warmte en stoom. Tempotest Starlight blue is een nieuwe mijlpaal voor Parà omdat dit doek op een duurzame, milieuvriendelijke manier met hergebruik van grondstoffen wordt geproduceerd.” 

In het algemeen zijn producten voor zonwering en weerbescherming sterk verbonden met het idee van een zo energie-efficiënt mogelijke klimaatregeling. Met name geautomatiseerde zonweringsystemen voorkomen oververhitting van woonruimtes en zorgen ervoor dat er minder energie nodig is voor klimaatregeling. “Maar ook de bijzondere duurzaamheid van de weinor producten – die van oudsher worden ontworpen voor een maximale levensduur – draagt bij aan dit idee van duurzaamheid”, vindt Weiermann. “Achter dit idee gaan hoogwaardige technologieën en eersteklas materialen schuil.” 

“Het thema duurzaamheid en verantwoordelijkheid – of in modern Nederlands: Corporate Social Responsability – loopt als een rode draad door vele afdelingen van onze onderneming”, bevestigt directeur Thilo Weiermann. “Als weinor hechten we aan stabiele groei, het welzijn van onze medewerkers, de omgeving van de locaties en aan milieu- en klimaatbescherming. Daarbij moeten we telkens een afweging maken welke handeling het beste past binnen onze algemene verantwoordelijkheid. We moeten nog meer toekomstgerichte oplossingen ontwikkelen voor het milieu. We zijn ervan overtuigd dat we met de doeken van modern basics blue een stap in de goede richting zetten.” 

De nieuwe modern basics blue collectie zonweringdoeken is ontwikkeld voor buitengebruik en is geschikt voor alle knikarm- en serreschermen van weinor, alsmede voor de pergolazonwering Plaza Viva en het zijzonnescherm Paravento. De duurzame doeken zijn uitsluitend verkrijgbaar bij weinor.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details