Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Weinor: ‘Onze pergolazonweringen zijn de allrounders voor het weer’
De windvaste pergola-zonwering beschermt betrouwbaar tegen neerslag. De verticale zonwering weert de laagstaande zon en beschermt tegen inkijk.

Weinor: ‘Onze pergolazonweringen zijn de allrounders voor het weer’

De staanders aan de voorzijde van pergola-zonweringen verhogen de stabiliteit van deze systemen. Dat maakt dat ze beter bestand zijn tegen winderige omstandigheden. Bovendien kunnen met een pergola-zonwering grote oppervlakken worden beschaduwd zonder aan stabiliteit in te leveren. 

Mede dankzij de neerlaatbare telescopische staander kan de Plaza Viva een buitje aan.

De Weinor pergola-zonweringen PergoTex II en Plaza Viva bieden in uitgeschoven toestand bescherming tegen zon en andere weersinvloeden. Ingeschoven laten ze de zon toe en maken ze een vrij zicht op de hemel mogelijk. “Het zijn solide constructies die zorgen voor extreme stabiliteit en een perfecte positie van het doek, zelfs wanneer grotere oppervlakken moeten worden overdekt”, aldus verkoopleider Benelux Martijn Westenbrink van Weinor. “Om ze optimaal in te passen in hun omgeving zijn de PergoTex II en de Plaza Viva verkrijgbaar in meer dan tweehonderd framekleuren.” 

Dankzij het toegepaste pvc-gecoate doek biedt het weerbestendige pergolasysteem met vouwtechniek Weinor PergoTex II volgens Westenbrink volledige bescherming tegen regen. Het aluminium beschermdak, de grote goot in de voorlijst en de waterafvoer in de staander zorgen daarnaast voor een betrouwbare afwatering. Voor nog meer bescherming tegen alle weersomstandigheden kan het pergola-systeem worden uitgebreid met glazen schuifwanden en/of de VertiTex II verticale zonwering. 

Plaza Viva

De slanke pergola-zonwering Plaza Viva biedt niet alleen bescherming tegen de zon, maar ook tegen korte regenbuien. Hij is uitgerust met een neerlaatbare telescopische staander om het doek extra te laten zakken, zodat het doek meer helt en regenwater gemakkelijker kan aflopen. Weinor biedt voor deze overkapping meer dan 150 doekvarianten aan voor een verscheidenheid aan ontwerpmogelijkheden. De met een zwengel bediende Volant Plus biedt betrouwbare bescherming tegen inkijk en verblinding door een laagstaande zon. 

De functionaliteit van de Plaza Viva kan op verschillende manieren worden vergroot. Voor bescherming tegen (de laagstaande) zon, wind en nieuwsgierige blikken kan de overkapping aan de voor- en zijkanten worden voorzien van VertiTex II verticale zonwering, die windstabiel is tot windkracht 5. Meer over VertiTex II verderop in deze bijdrage van Weinor. 

De gebruiksmogelijkheden van de Plaza Viva kunnen verder worden uitgebreid door de integratie van dimbare led-spots die in de baleinen kunnen worden ingebouwd. De zonwering, de verticale zonwering en de verlichting kunnen middels de Weinor BiConnect afstandsbediening of bedraad worden bediend.  

Het glazen terrasdak Terrazza Sempra.

“De glazen terrasoverkapping Terrazza Sempra combineert beproefde Weinor technologie met een tijdloos design en een vertrouwde dakhelling”, aldus Martijn Westenbrink. Deze overkapping is gebaseerd op de beproefde Terrazza Originale die al bijna twintig jaar met succes wordt verkocht. Anders dan de Originale hebben de staanders, dakliggers en goten van de Sempra een rechte vorm. De door hun omgekeerde T-vorm heel stabiele dakdragers worden aan de voorzijde afgesloten met een hoekige afdekkap, en ook de vormgeving van de glaslatten is aangepast. 

“De rechthoekige staander 115 met geïntegreerde regenpijp en openingsfunctie voor eenvoudige installatie en onderhoud is bijzonder praktisch voor de installateur”, vervolgt de verkoopleider. “De hoogte van de waterafvoer kan worden aangepast aan de wensen van de eindgebruiker en de bouwkundige omstandigheden. Zonder verdere versteviging is met de goot 220 een tot twintig procent grotere overspanningen mogelijk, afhankelijk van de diepte en de sneeuwbelasting. Dat betekent er geen middenstaander nodig is en eindgebruikers kunnen genieten van een onbelemmerd zicht naar buiten. De Terrazza Sempra kan met verschillende dakvormen worden gerealiseerd, bijvoorbeeld als lessenaarsdak met muurafdekking of balkonuitsparing.” 

Detailbeeld van het dak met dakdragers met de herkenbare omgekeerde T-vorm.

Voor de glazen terrasoverkapping heeft Weinor de bijpassende LED Design lichtlijst in een hoekig design. De led-strip RGB Stripe heeft 48 kleuren en 3 wittinten en kan ter plaatse worden geïnstalleerd, net als het Tempura Quadra verwarmingssysteem, dat met zijn kubusvormige uiterlijk past bij het design van de Sempra. De verticale zonwering Weinor VertiTex II en de onderliggende serrezonwering Sottezza II of de bovenliggende WGM Top kunnen eenvoudig later worden toegevoegd. Voor de bediening levert Weinor de BiConnect afstandsbediening. Om nog meer bescherming te bieden tegen weersinvloeden zijn de op maat gemaakte, volledig afsluitbare glazen schuifwanden w17 easy leverbaar, die ook later nog kunnen worden toegevoegd.    

Met de genoemde VertiTex II verticale zonweringen kan een terras van de zij- en voorkant worden beschermd tegen zon, wind, regen én nieuwsgierige blikken. De verticale zonweringen kunnen zoals al aangegeven gemakkelijk worden gecombineerd met de terrasoverkappingen van Weinor, zoals de pergola-overkappingen. 

Optionele verticale screens bieden bescherming in alle richtingen met behoud van doorzicht op de tuin en de omgeving.

VertiTex II

Westenbrink noemt een viertal aandachtspunten die belangrijk zijn bij het kiezen van de juiste verticale zonwering. “Het doek van verticale zonweringen wordt meestal goed beschermd opgerold in een weerbestendige cassette. Hoe geringer de afmetingen van de cassette, hoe discreter ze opgaat in het samenspel met de pergola en de gevel van het huis. De VertiTex II zonneschermen van Weinor hebben bijzonder slanke cassettes die in een ronde of een vierkante vorm kunnen worden gekozen. Deze verticale zonweringen gaan tot 6 m breed. 

“Er zijn verschillende systemen voor het geleiden van het doek. Met railgeleiding aan beide zijden wordt de onderlat aan de zijkanten geleid. Bij deze optie blijven smalle lichtspleten aan weerzijden van het doek zichtbaar. Bij de zipversie wordt behalve de onderlat ook het doek geleid middels de bekende ritsgeleiding. 

“Verticale zonneschermen zijn meestal voorzien van een lichtdoorlatend doek dat doorkijk naar buiten biedt. De lichtstemming en het klimaat achter de zonwering kunnen worden beïnvloed door de keuze van het doek en de kleuren. Eindgebruikers kunnen kiezen tussen stoffen die niet-, laag- of hoogtransparant zijn. Bovendien zijn er stoffen beschikbaar die luchtdoorlatend zijn, waardoor een constante luchtstroming wordt gewaarborgd. De doeken kunnen optisch worden afgestemd op het doek van de pergola-zonwering. 

“Hoogwaardige verticale zonweringen en pergolazonweringen zijn meestal standaard voorzien van een motoraandrijving met wandschakelaar of afstandsbediening. Als eindgebruikers nog meer comfort en veiligheid wensen, kan de bediening ook worden gecombineerd met zon- en windsensoren.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details