Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Weinor: ‘Ons assortiment is nog volledig actueel!’

Weinor: ‘Ons assortiment is nog volledig actueel!’

Weinor lanceert dit seizoen geen nieuw knikarmscherm. Niet nodig volgens verkoopleider Benelux Martijn Westenbrink, omdat het huidige assortiment nog actueel is en tegemoetkomt aan alle verwachtingen die consumenten hebben van de bestaande Weinor-producten. “De belangrijkste schermen in ons huidige gamma zijn de Opal Design II, de Cassita II, de Kubata en de Semina Life.”

Opal Design II.

Opal Design II

“De Opal Design II is ontworpen voor grote oppervlakken en past dankzij zijn tijdloos klassieke vormgeving harmonieus in de architectuur van een gevel”, aldus Westenbrink. Dit scherm is gecertificeerd tot windkracht 5 en is uitgerust met Weinor LongLife knikarmen die zich onderscheiden door hun lage gewicht lange levensduur en stille loop. Wanneer de zijdelingse sikkelelementen van het uitvalprofiel gesloten zijn, is het zonnescherm beschermd tegen vocht en vuil. “De Opal Design II is groot, krachtig en veilig”, constateert Westenbrink. “Daardoor wordt dit scherm ook door de meest veeleisende terrasliefhebbers gewaardeerd.”

De Cassita II bij een appartement in Sydney, Australië.

Cassita II

Het cassettescherm Cassita II heeft volgens Westenbrink een modern, minimalistisch en slank design in vlakke ovaalvorm. “Het heeft fraaie aluminium kappen, verborgen schroeven en voldoende aan slechts twee wandaansluitingen. Ook de Cassita II is uitgerust met de belastbare en stille Weinor LongLife knikarmen. De stijve OptiNut as zorgt voor een optimale doekstand. De Cassita II combineert design met moderne techniek en comfort.”

De gesloten cassette van de Opal Design II met ingebouwde led-spots.

Kubata

Met moderne architectuurstijlen worden graag kubistische designs gecombineerd. Weinor speelt daarop in met zijn cassettescherm Kubata. In gesloten toestand heeft de cassette van dit zonnescherm een vrijwel vierkante vorm. Ze komt voort uit een esthetisch totaalconcept dat wordt gedomineerd door gladde, schroefloze oppervlakken. Als een extra pluspunt van dit scherm benadrukt Weinor het hoogwaardige, textiele karakter van het doek.

“De Kubata is gebaseerd op de al vele jaren beproefde zonneschermmodellen I/K 2000 van Weinor”, aldus Westenbrink. “Het scherm beschikt over een draagbuis met flexibele bevestiging van de consoles die een eenvoudige en snelle montage mogelijk maakt. Ook dit scherm is voorzien van LongLife knikarmen. De windbeveiliging beschermt de Kubata als de wind onder het scherm mocht slaan. Het Opti-Flow systeem van de Kubata, waarbij de doekas is voorzien van zwevende lagers, zorgt voor een optimale stand van het doek. De Kubata wordt standaard met motoraandrijving geleverd.”

De Kubata is met een maximale breedte van 6,5 m en een maximale uitval van 4 m geschikt om grote oppervlakken te beschaduwen.

“De Kubata biedt ook nog een aantal snufjes”, vervolgt Westenbrink. “Zo is het uitvalprofiel uitgerust met een afwateringssysteem dat het doek bij gesloten cassette betrouwbaar beschermt tegen binnendringend vocht. Twee goten nemen het regenwater op en voeren het aan de zijkant af. Daarnaast kunnen de afdekkappen van de cassette dankzij klemtechniek heel eenvoudig worden verwijderd voor eventuele onderhoudswerkzaamheden.” De Kubata kan optioneel met led-spots in de cassette worden geleverd. De spots hebben een levensduur van 30.000 lichturen en volgens opgave een laag energieverbruik. Met de Weinor besturing BiConnect kunnen ze traploos worden gedimd.   u

De perfect kubistische Kubata gesloten, met led-spots in de cassette.

Semina Life

De Semina Life wordt door Westenbrink gezien als de allrounder onder de knikarmschermen. “Dit scherm combineert een modern, fris design met bewezen Weinor-techniek. Door de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding is de Semina Life een perfect alternatief voor een halfcassette.” Behalve door zijn vorm valt het scherm volgens de verkoopleider ook op door de mooie kopplaatringen uit aluminium in edelstaal-look. “Ze zorgen voor een optisch accent en zijn een extra accent dat de combinatie van hardwarekleur en doek ondersteunt.”

Semina Life.

De cassette van de Semina Life beschermt het scherm tegen weersinvloeden. Door de gedempte inlooprollen sluit het scherm volgens Westenbrink nagenoeg slijtvrij. Ook dit Weinor-scherm is uitgerust met de beproefde LongLife knikarmen. Verder wordt de Semina Life gekenmerkt door een hoge windbestendigheid: het scherm is zonder problemen bestand tegen belastingen tot 5 Beaufort.

Om de gebruiksmogelijkheden van het scherm te vergroten, kan de cassette van de Semina Life naar wens van geïntegreerde led-verlichting worden voorzien. “De zuinige led-spotjes kenmerken zich door een laag energieverbruik en kunnen met een BiConnect besturing of Somfy IO homecontrol® worden gedimd”, licht Westenbrink toe.

In het uitvalprofiel van de Semina Life kan optioneel een VolantPlus plus met motor- of slingeraandrijving worden geïntegreerd. De uitgerolde volant beschermt gebruikers van het zonnescherm tegen een laagstaande zon en/of tegen inkijk.

Gesloten cassette van de Semina Life.

Alle Weinor knikarmschermen kunnen behalve met verschillende accessoires en opties ook worden gepersonaliseerd doordat er kan worden gekozen uit een groot aantal doeken in diverse – ook duurzame – kwaliteiten en een eveneens groot aantal framekleuren. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details