Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Exterieur

weinor: ‘Het kubistisch cassettescherm Kubata kenmerkt zich door heldere lijnen’

weinor_Kubata_1 kopiëren
Detailbeeld van de gesloten cassette van de Kubata.

17 maart 2021 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

Het kenmerkende aspect van deze zonweringen is de kubusvormige cassette. Met deze vormgeving richt weinor zich op consumenten die een zonwering zoeken die optimaal aansluit bij hun moderne huisarchitectuur. 

“Kubistische vormen zijn geliefd als stijlelement in combinatie met moderne gevels”, constateert Martijn Westenbrink, verkoopleider Benelux van weinor. “Het cassettescherm Kubata sluit dan ook harmonieus aan bij een in een moderne architectuurstijl vormgegeven gevel. Uitgeklapt overtuigt het doek van de Kubata door zijn hoogwaardige, textiele karakter.” 

“In gesloten toestand trekt de cassette van dit zonnescherm met zijn vrijwel vierkante vorm heldere lijnen aan het gebouw”, vervolgt Westenbrink. “De vorm van de Kubata komt overigens niet uit de lucht vallen. Aan de basis ervan ligt een esthetisch totaalconcept, waarbij gladde, schroefloze oppervlakken domineren.” 

De Kubata is met een maximale breedte van 6,5 m en een maximale uitval van 4 m geschikt om grote oppervlakken te beschaduwen.

Beproefde techniek

De Kubata is volgens weinor gebaseerd op zijn al vele jaren beproefde zonneschermmodellen I/K 2000. Het scherm beschikt over een draagbuis met flexibele bevestiging van de consoles. De bekende techniek met een draagbuis maakt volgens weinor een eenvoudige en snelle montage mogelijk. 

“Eveneens al jaren betrouwbaar werkt de weinor LongLife knikarm, waarmee het cassettescherm is uitgerust”, vult Westenbrink aan. “Deze arm onderscheidt zich door zijn lange levensduur en zijn stille loop. De windbeveiliging beschermt het scherm als de wind onder het scherm mocht slaan. Het Opti-Flow systeem van de Kubata, waarbij de doekas is voorzien van zwevende lagers, heeft een nieuw steunprofiel gekregen, wat zorgt voor een optimale stand van het doek.” De Kubata wordt standaard met een motoraandrijving geleverd. 

De perfect kubistische Kubata gesloten, met led-spots in de cassette.

Betrouwbare afwatering en afneembare afdekplaten

Naast de gebruikelijke kwaliteit van bestaande producteigenschappen biedt de Kubata ook andere snufjes, vervolgt Westenbrink. “Zo is het uitvalprofiel uitgerust met een afwateringssysteem dat het doek bij gesloten cassette betrouwbaar beschermt tegen binnendringend vocht. Twee goten nemen het regenwater op en voeren het aan de zijkant af. Bovendien kunnen de afdekkappen aan beide zijden van de cassette dankzij klemtechniek heel eenvoudig worden verwijderd. Daardoor kan de kabelaansluiting van de besturing gemakkelijker worden bereikt, wat onderhoudswerkzaamheden aanzienlijk eenvoudiger maakt.” 

Geïntegreerde led-verlichting

De Kubata is optioneel ook leverbaar met led-spots, die in de cassette zijn geïntegreerd. “De hoogwaardige spots zorgen voor een sfeervolle verlichting op het terras en hebben een levensduur van wel 30.000 lichturen bij een zeer laag energieverbruik”, besluit Westenbrink. “Met de weinor besturing BiConnect kunnen ze heel eenvoudig traploos worden gedimd.”    

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Erik Imming

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details