Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Weinor: ‘Aanbod terrasproducten gecompleteerd met lamellendak Artares’
Lamellendak Artares verschaft individueel instelbare bescherming tegen weersinvloeden en maakt een spel van licht en schaduw mogelijk.

Weinor: ‘Aanbod terrasproducten gecompleteerd met lamellendak Artares’

Met zonneschermen, pergolazonweringen, terrasoverkappingen, glas­oases en een breed assortiment accessoires biedt fabrikant Weinor zijn gespecialiseerde klanten nu al een omvangrijk portfolio voor zon­wering en regen- en windbescherming op het terras. Nu heeft de fabrikant zijn assortiment verder aangevuld met het lamellendak Artares. “Dit technisch hoogwaardige product onderscheidt zich door zijn eenvoudige montage, de hoge mate van voormontage en de stekkerklare bekabeling”, zegt marketing manager Benelux Freddy Kroes van Weinor. “Bij de eindgebruiker valt het lamellendak op door zijn kubistische design, standaard automatische weersafhankelijke bediening en een breed scala aan individuele mogelijkheden. Zo biedt het lamellendak de perfecte oplossing voor het moderne buitenleven.” 

Sfeerverlichting met ledstrips: dimbaar en gekleurd in liggers en staanders, warmwit licht in de lamellen.

Het belastbare lamellendak Artares is verkrijgbaar als vrijstaande of als halfvrijstaande variant, die tegen de gevel van een huis of gebouw wordt gemonteerd. De constructie, die is ontworpen voor een sneeuwbelasting van 52 tot 160 kg/m2, heeft bij testen een belasting van meer dan 200 kg/m2 doorstaan. Met zijn kubistische vormgeving, zonder optisch waarneembare helling, voldoet het lamellendak volgens CEO Thilo Weiermann van Weinor aan de hoogste eisen van een modern design. “Met het lamellendak Artares komen we tegemoet aan de wens van onze klanten om een zo compleet mogelijk assortiment aan oplossingen voor zonwering en regen- en windbescherming uit één hand aan te bieden”, licht Weiermann de achtergrond van het nieuwe dak toe. 

Lamellen van hoge kwaliteit en een geluidsarme, snelle aandrijving

De belastbare statische lamellen zorgen volgens Weinor ook bij harde wind voor een grote stabiliteit. Om het klimaat flexibel te regelen, kunnen ze nauwkeurig en in een grote openingshoek tot 140° in de gewenste stand worden gedraaid. In een van de statische lamellen is een buismotor ingebouwd die de lamellen tot 40 seconden sneller laat draaien dan conventionele aandrijvingen. Moderne dempingstechniek zorgt ervoor dat de lamellen veilig en stil draaien. Bovendien wordt zo voorkomen dat de lamellen in de wind bewegen en geluid maken. 

Bescherming van het product en bescherming tegen weersinvloeden

Doorslaggevend voor de veiligheid van het systeem is de standaard besturing met diverse beschermingsfuncties tegen weersinvloeden. Ze worden geactiveerd door een sensor die reageert op zon, regen, wind, vorst en sneeuw. Als de sensor bijvoorbeeld zonlicht detecteert, worden de lamellen op ongeveer 13° gezet. Dit voorkomt hittestuwing en zorgt voor een natuurlijk bioklimaat, waarin de warme lucht kan ontsnappen. 

Als het regent, worden de lamellen volledig gesloten en loopt het water betrouwbaar weg via de helling in de dakconstructie en het gootsysteem in liggers en staanders. Bij temperaturen onder het vriespunt worden de lamellen in de vorstbeschermingsstand iets opgericht om vastvriezen te voorkomen. De sneeuwbeschermingsstand kan optioneel zo worden ingesteld dat de lamellen open staan, bijvoorbeeld als de klant dat wenst of als de statische specificaties dat vereisen in verband met de maximale sneeuwbelasting. Naast de weersafhankelijke beschermingsinstellingen kan het dak ook altijd handmatig via de handzender worden bediend. 

Geïntegreerde verticale zonwering als bescherming tegen de zon, hitte, nieuwsgierige blikken en tocht.

Montage- en onderhoudsvriendelijke constructie

Voor een tijdbesparende montage zijn de lamellen en de aandrijving van het dak onderhoudsvriendelijk geplaatst en is ook geen ingewikkelde instelling van de eindposities van de motor vereist. Als onderdeel van het doordachte bekabelingsconcept zijn alle elektrische componenten stekkerklaar gemonteerd en bij levering al in de profielen geïntegreerd, beschermd tegen weersinvloeden en uit het zicht. Dat maakt een eenvoudige montage mogelijk en zorgt bovendien voor een design als uit één stuk. Een serviceklep biedt toegang tot bekabeling en elektrische componenten en vergemakkelijkt installatie en onderhoud. Om oneffenheden in de grond te compenseren, kunnen de voeten van de staanders in hoogte worden versteld.   

De verticale zonwering aan alle zijden onzichtbaar in het frame verwerkt.

Een plus aan comfort

Aan alle zijden van het lamellendak kunnen verticale zonweringen worden aangebracht. Ze vormen optisch een geheel met de constructie en verdwijnen in ingeschoven toestand volledig in de liggers. De zonweringen kunnen ook nog op een later tijdstip worden aangebracht. Voor licht in diverse kleuren zijn staanders en liggers uitgerust met kleurenledstrips in 48 dimbare tinten. De lamellen zijn voorzien van ledstrips in warmwit. Onder het dak kan het verwarmingssysteem Tempura worden gemonteerd. Net als alle elektrisch bediende componenten kunnen ledstrips en verwarming gemakkelijk op afstand worden bediend met een en dezelfde handzender. 

Grote verscheidenheid aan ontwerpopties

Voor de kleurstelling van lamellendak en accessoires kan de eindklant kiezen uit meer dan 50 standaardkleuren en 150 extra RAL-kleuren. De lamellen kunnen daarbij passend bij het frame of in een andere kleur worden uitgevoerd. Als beide kleuren standaardkleuren zijn, kan deze combinatie zonder extra kosten worden gerealiseerd. In de hoekstaanders kunnen decoratieve sierlijsten van geanodiseerd aluminium in edele metallickleuren worden aangebracht. “Voor de opvallende attiek zijn twee ontwerpvarianten met en zonder gravure beschikbaar”, aldus Weiermann. 

Betrouwbaar bestellen via de Weinor E-shop

“We hebben veel tijd en knowhow geïnvesteerd, opdat onze klanten hun Artares veilig, snel en gemakkelijk via de Weinor E-shop kunnen bestellen” legt productmanager Stefan Brüggemann van Weinor uit. “Het lamellendak is het eerste product met een nieuwe, intuïtieve configuratiemogelijkheid met een tweedimensionaal drag-and-dropmenu. Zo kan het complexe product met zijn vele opties overzichtelijk worden geconfigureerd en foutloos worden besteld.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details