Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
‘We kunnen weer gaan ondernemen!’
Bloemen houden van mensen. De bloemenzaak valt meer op met markiezen.

‘We kunnen weer gaan ondernemen!’

Niet langer alleen meer de waan van de dag

Een terugblik op 2022 én een vooruitblik op 2023 is wel besteed aan Johan Hol en Aart van den Berg, directeur-eigenaren bij Markiezen Nederland uit Culemborg. Want, er valt veel te vertellen, ware het niet dat hun boodschap meteen helder is: “Wij hopen dat we met z’n allen weer kunnen gaan ondernemen na twee jaren van corona. In die hectiek renden we van het ene naar het andere uiterste. Het is fijn als er weer iets meer rust komt.” 

Een project in Veldhoven.

Met rust bedoelt Johan overigens niet dat het een kwestie wordt van achterover leunen. “Oh nee, zeker niet”, lacht hij. “Maar we waren door al die corona-ellende vooral aan het uitvoeren en regelen. We werden met z’n allen opgeslokt door de waan van de dag. Ik zag het ook bij onze klanten: de dynamiek beheerste hun dagelijkse reilen en zeilen, terwijl zij toch ook ooit hun zaak zijn gestart omdat ze graag wilden ondernemen.”

Al van ver is te zien dat hier ijs wordt verkocht.

Het ging in de afgelopen twee jaar namelijk allemaal best wel gemakkelijk. Iedereen in Nederland zat thuis en dus ontdekte de consumenten dat er wel wat gedaan kon worden aan de look and feel van de eigen woning. Nu is dat grote gemak voorbij. “Als ik heel eerlijk ben, verwacht ik ten opzichte van de coronajaren een stapje terug. Misschien krimp. Maar daar zit dan de uitdaging: ben je als ondernemer creatief genoeg om toch te kunnen groeien?”

“Omdat we er met z’n allen weer meer voor moeten werken, verwacht ik dat fabrikant en vakhandel veel meer van hun onderlinge samenwerking moeten laten zien”, legt Aart uit. “Aandacht voor maatwerk is nog steeds hard nodig, want de consument weet heel goed wat hij wil. Ik ben er daarnaast van overtuigd dat markiezen – in alle vormen en maten – nog steeds veel potentie hebben. Wij ontwikkelen dan ook gestaag door. We hebben in de afgelopen jaren veel geïnvesteerd, bijvoorbeeld in CNC-banken, andere nieuwe machines en een nieuwe vrachtwagen.” 

Strak vormgegeven markiezen.

“In de markiezenmarkt is het nu veel meer een gesprek over interieur en exterieur geworden”, vervolgt Johan. “We zien in de markiezenbranche dan ook veel meer verschillende varianten en modernere kleuren. Niet alles is nog heel traditioneel met strepen. Ook in de het materiaalgebruik is veel veranderd. Nu zie je 80% aluminium en 20% hout. Nog maar een paar jaar geleden was dat omgekeerd. Ook onze eigen collectie is wat dat betreft breder geworden.” 

De eigenaren van deze tapasbar zijn tevreden over het eindresultaat.

Op de vraag of hun bedrijf als voorloper in de markt mag worden gezien, knikt het tweetal bevestigend. “Toen wij enkele jaren geleden onze collectie en producten echt aan het doorontwikkelen waren, verklaarden sommigen ons voor gek. Maar achteraf bleek dat we het met onze inzichten bij het rechte eind hadden. We worden nu gewaardeerd om ons brede gamma. Maar los daarvan, 2023 wordt echter wel een spannend jaar. Maar we zien het toch wel zitten. De reden? We kunnen weer gaan ondernemen! En als je onderneemt, dan denk je weer vooruit!”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details