Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Wat bepaalt de keuze voor een terrasoverkapping?

Wat bepaalt de keuze voor een terrasoverkapping?

Sunflex, optimaal doordacht!

Heel veel particuliere woningen, maar ook horecazaken hebben een balkon of terras. Dat maakt het mogelijk om lange avonden buiten door te brengen, waarbij een terras met aangrenzende tuin nabijheid tot de natuur betekent. Om ook bij uiteenlopende weersomstandig­heden – hitte, regen of zelfs bij sterke wind – toch in de frisse lucht te kunnen zijn, is een terrasoverkapping een goede oplossing. Alle Sunflex glasdaken worden naar klantspecificaties op maat gemaakt. Door de keuzemogelijkheid uit een groot aantal kleuren kan een overkapping optimaal aan een woning of gebouw worden aangepast. 

Bij de keuze voor een terrasoverkapping moet met een aantal factoren rekening worden gehouden, benadrukt directeur Ernst Schneider van Sunflex Aluminiumsysteme GmbH. “In de eerste plaats moet een geschikt materiaal voor het dak worden gekozen. Opties zijn plexiglas, polycarbonaat en veiligheidsglas, die allemaal hun voor- en nadelen hebben, al vinden meeste mensen een glasdak veelal het mooiste.” 

Terrasoverkapping? Safety first!
Sunflex gebruikt voor zijn terrasoverkappingen veiligheidsglas dat aan de DIN-normering voldoet. Het bestaat uit een laag vlakglas en een laag gelaagd veiligheidsglas met daartussen een folie die het versplinteren van het glas bij glasbreuk moet voorkomen. De glasdikte is minimaal 8 mm, terwijl de folie 0,76 mm is. 

“De Sunflex terrasoverkappingen SF 112 en SF 115 zonder overstek en SF 112 Plus en SF 152 Plus met dakoverstek zijn met glas van 8, 10, 12, 16 en 24 mm leverbaar”, aldus Ernst Schneider. “De aantallen staanders en dakliggers zijn afhankelijk van de grootte en het gewicht van het dak en moeten altijd in overleg met de specialist die het dak plaatst worden bepaald.” 

Wanneer te weinig staanders en dakliggers zijn toegepast, bestaat het gevaar dat een dak niet tegen een grotere sneeuwlast of hoosbui opgewassen is, met alle gevolgen van dien. Daarom is het verstandig dat de statica door een specialist wordt berekend, waarbij rekening wordt gehouden met sterkte, stijfheid en stabiliteit. Aspecten daarbij zijn behalve de (materiaal)eigenschappen van de terrasoverkapping zelf ook de maximale bodembelasting, de sterkte van de wand, de vereiste weerbestendigheid en eventuele andere belastingen. Bij daken die om de hoek worden gebouwd of met een bijzondere bouwwijze moet met nog meer aspecten rekening worden gehouden. Daarom adviseren Sunflex dealers hun klanten altijd heel uitvoerig over de dakvorm en de mogelijkheden. 

Duurzaam en beschermend
Sommige mensen zien af van een dakconstructie met glas omdat ze opzien tegen het schoonhouden ervan. Inmiddels zijn er echter verschillende manieren om de schoonmaakwerkzaamheden beperkt te houden. Bijvoorbeeld zelfreinigend glas dat een fotokatalytische en een hydrofobe coating heeft, waardoor een lotuseffect ontstaat en vuil en water niet hechten maar afstromen. Zo’n coating beschermt het glas en maakt het reinigen eenvoudiger. 

Gesloten buitenruimte
Door een terrasdak uit te breiden met een Sunflex schuif- of draai-schuifsysteem uit glas kan een comfortabele, beschutte buitenruimte worden gecreëerd. “Daardoor kan een terras – in de privésfeer of in een horecaomgeving – zelfs bij lagere temperaturen in voor- of najaar gewoon worden gebruikt”, aldus Ernst Schneider. “Met verwarming en verlichting kunnen de gebruiksmogelijkheden zelfs nog verder worden uitgebreid.”     


Sunflex:
SF 152 en SF 152 Plus

Sunflex heeft enige tijd geleden de terrasoverkappingen SF 152 en SF 152 Plus geïntroduceerd. Om ze sterker, weerbestendiger en geschikt voor grote overspanningen te maken, kunnen de aluminium profielen van deze nieuwe overkappingen van Sunflex met staal worden versterkt. 

Sunflex

Eigenschappen van de glasdaken SF 152 en SF 152 Plus: 

  • Aluminium constructie. 
  • SF 152: zonder dakoverstek aan de voorzijde. 
  • SF 152 Plus: met dakoverstek aan de voorzijde. 
  • De daken worden op maat gemaakt. 
  • Glasdiktes van 8, 10, 12, 16 en 24 mm. 
  • Dakhelling 5° tot 45°. 
  • SF 152 Plus: naar keuze zonder, met hoekige of met ronde goot. 
  • Liggers vanaf 3000 mm. 
  • Staanders kunnen maximaal 1000 mm naar binnen worden geplaatst. 
  • Het oppervlak van de constructie heeft standaard een RAL standaardglansgraad, E6-EV1, DB703 of DB703 FS.

SUNFLEX Aluminiumsysteme GmbH
Hr. E de Jong
Im Ruttenberge 12
57482 Wenden
M: +31 612739541
F: +49 2762 9253-280
E: [email protected][email protected]
W: www.sunflex.nl

Tekst en beeld: Sunflex

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details