Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
WAREMA: ‘Slecht weer bestaat niet (meer)’
Van boven zijn de twaalf geschakelde daken en de filigrane structuur van het geheel goed zichtbaar.

WAREMA: ‘Slecht weer bestaat niet (meer)’

Te midden van de wijngaarden bij Ravensburg in de Duitse deelstaat Baden-Württemberg is een heel speciaal restaurant met de naam Syrlin Speisewelt | MARKOS & KOSTBAR geopend. Mooie natuurlijke houtsoorten voor wanden en vloer, indirect verlichte, verlaagde plafonds, discreet op kleur afgestemd meubilair en een open haard bepalen de sfeer, waardoor het in de eetzaal van bijna 240 m2, ondanks zijn omvang en plafondhoogte tot 3,70 m, prettig vertoeven is. 

De lamellenoverkappingen zorgen voor een spel van licht en schaduw.

Met de verpachting aan de gerenommeerde topkok Marco Akuzun is ook de culinaire richting die het restaurant is ingeslagen duidelijk gedefinieerd. Het streven is gericht op een hoog culinair niveau met het potentieel om een sterrenrestaurant te worden. Deze uitgangssituatie was voor projectingenieur Traub.Ingenieure.Architekten zowel een stimulans als een verplichting bij het realiseren van een overkapping voor het buitenterras van Syrlin Speisewelt | MARKOS & KOSTBAR. Het ontwerpen van de overkapping was voor Traub.Ingenieure.Architekten overigens een behoorlijke uitdaging, want een flexibel systeem realiseren op een terras met een oppervlak van 200 m2 deden ze voor de eerste keer. 

Een gesloten dak beschermt het terras tegen weersinvloeden.

Om de hoogte van de ingang te evenaren werd gekozen voor een daksysteem van bijna 4 m hoog. De grootschalige installatie bestaat uit twaalf gekoppelde Lamaxa L50 lamellendaken van WAREMA. Zij vormen een filigraan ogende bescherming tegen zon en weersinvloeden, die via het draadloze systeem WMS aan elke weersituatie kan worden aangepast. Bij elk dak is de motor in de middelste lamel geïntegreerd. Ledverlichting en warmtestralers zorgen ervoor dat de overkapping ook als het donker of frisjes wordt nog kan worden gebruikt. Screens met de easyZIP-geleiding van WAREMA beschermen de gasten tegen een (laagstaande) zon of tegen de wind. 

Bij Syrlin Speisewelt | MARKOS & KOSTBAR zijn ze uiterst tevreden over de nieuwe overkapping. Met behoud van ambiance en comfort worden de gebruiksmogelijkheden van het terras er aanzienlijk door verruimt, tot elk jaargetijde en bij welhaast alle weersomstandigheden.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details