Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Warema: ‘Signaalzender SenSigna voor buitenjaloezieën in geeft akoestisch signaal bij inbraakpoging’
Het waarschuwingssysteem detecteert ook hindernissen.

Warema: ‘Signaalzender SenSigna voor buitenjaloezieën in geeft akoestisch signaal bij inbraakpoging’

Het bieden van geborgenheid en veiligheid zijn belangrijke functies van eenieders woning. Daar staat tegenover dat er per jaar in Nederland ongeveer 65.000 inbraken zijn. Het goede nieuws is dat de kans op een inbraak met 95% afneemt als de richtlijnen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen worden gevolgd. Veiligheidsmaatregelen helpen dus om inbraak te voorkomen. WAREMA heeft het alarmsysteem SenSigna geïntroduceerd om inbraakpogingen bij buitenjaloezieën te voorkomen. Het systeem reageert met een luid signaal op ongewone bewegingen van de buitenjaloezieën. 

SenSigna registreert alle bewegingen van de buitenjaloezie en analyseert die. Mocht een inbreker de buitenjaloezie manipuleren, dan ontstaan atypische bewegingen die zich van normale gebruiksbewegingen en weersinvloeden onderscheiden. Die worden door SenSigna herkend, waarna het systeem middels een geïntegreerde luidspreker een luid waarschuwingssignaal van circa 90 dB afgeeft. Potentiële indringers zullen daardoor op de vlucht worden gejaagd en bewoners en omwonende gewaarschuwd, voordat er schade aan de gevel kan ontstaan, is de verwachting van WAREMA. 

In geval van ongewone bewegingen geeft SenSigna een luid waarschuwingssignaal.

Onopvallend geïntegreerd

SenSigna kan bij aankoop van alle gebruikelijke buitenjaloeziesystemen en lamellenmaten van WAREMA als aanvullende uitrusting worden meebesteld. De signaalgever wordt veilig voor sabotage en onopvallend geïntegreerd in een in de fabriek voorbereide verlaging van de onderrail. SenSigna kan daarnaast ook achteraf worden gemonteerd, mede omdat het een eigen spanningsvoorziening heeft en dus onafhankelijk van het stroomnet functioneert. In dat geval wordt het systeem eenvoudigweg op de onderzijde van de geleider gemonteerd. De SenSigna kan eenvoudig via twee druktoetsen met led-display worden bediend. De beveiliging wordt door een individuele codering tegen sabotage beschermd. 

Extra functie hindernisherkenning

Naast de inbraakbeveiliging biedt SenSigna ook hindernisherkenning. Als de buitenjaloezie bij het omlaag bewegen een hindernis raakt, klinkt een signaaltoon met verminderde luidsterkte. De bewoners worden er zo op geattendeerd dat de buitenjaloezie niet vrij kan bewegen. 

WAREMA heeft zijn innovatieve SenSigna precies op het sensorsysteem van zijn buitenjaloezieën afgestemd. Met het onopvallend geïntegreerd alarmsysteem tegen inbraakpogingen streeft het bedrijf ernaar om ook binnen het segment buitenjaloezieën baanbrekend bezig te zijn.  


Buitenjaloezielamel Zetra

Voor een harmonisch, modern gevelbeeld biedt WAREMA – in combinatie met het nieuwe rolluikprofiel A 37 – de nieuwe buitenjaloezielamel Zetra 80 Z aan, die optimaal bij de actuele kubistische architectuur past. Deze gehoekte lamel van 80 mm is gebaseerd op de vertrouwde 80 S lamel. Omdat de nieuwe lamel beter verduistert dan de huidige verduisteringslamel is ze ook heel geschikt voor slaapkamers. In gesloten toestand verhoogt de Zetra lamel de verduistering met maximaal 25% ten opzichte van de vorige verduisteringslamel. Daarnaast biedt hij in geopende toestand een duidelijk verbeterde doorkijk. Verder zorgen de hol gewelfde reflectievlakken voor een betrouwbare zonwering met een uitstekende lichtsturing. 

Buitenjaloezieën met WAREMA Zetra lamellen.

Volgens WAREMA heeft de Zetra lamel een hoge stabiliteit en is hij heel robuust. Tests hebben dat uitgewezen. Die hebben ook aangetoond dat de lamel windbestendig is en windsnelheden tot 80 km per uur aankan. Daarmee voldoet de Zetra lamel aan de eisen die eindgebruikers tegenwoordig aan een buitenjaloezielamel stellen, zowel voor particulier toepassingen als voor projecten, zowel voor nieuwbouw als renovatie. De lamel kan behalve in de standaardkleuren van de nieuwe collectie in vier matte oppervlaktekleuren worden geleverd. 

Met de combinatie Zetra buitenjaloezie- en A 37 rolluiklamel wil WAREMA een volledig programma aanleveren, zodat eindgebruikers een harmonisch gevelbeeld kunnen realiseren dat aan hoge designeisen voldoet. Meer over de nieuwe presentatiekoffers voor de collecties buitenjaloezie- en rolluiklamellen in de bijdrage van WAREMA in het Thema Buitenjaloezieën in deze Z&R. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details