Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Warema: ‘Outdoor Living met de Perea pergolazonwering en het Soneo zonnezeilsysteem’
Perea P70 vouwdak

Warema: ‘Outdoor Living met de Perea pergolazonwering en het Soneo zonnezeilsysteem’

Beschutting tegen weersinvloeden – met name de zon – is belangrijk om ten volle van een terras kunnen genieten. WAREMA heeft daarvoor onder andere de pergolazonwering Perea en het zonnezeil Sonea in het assortiment. 

De pergolazonwering Perea is dankzij de staanders bijzonder stabiel en uitstekend geschikt voor het beschaduwen van grotere oppervlakken. Het moderne design van deze zonwering past bij verschillende bouwstijlen en bij de smaak van de eindgebruiker, niet in de laatste plaats omdat hij met veel verschillende doeken en framekleuren leverbaar is. 

De Perea kan ook door zijn accessoires worden gepersonaliseerd. Daaronder een volant of screens met easyZIP geleiding als bescherming tegen de laagstaande zon, wind en inkijk. Warmtestralers maken het mogelijk om de overkapping ook op koele dagen, ‘s avonds en eerder of later in het seizoen te gebruiken. Daartoe dragen ook led-strips bij die voor functionele of sfeerverlichting kunnen zorgen. De besturing van alle accessoires gebeurt met het draadloze WAREMA Mobile System.

Het weerbestendige pergoladak Perea P60.

Perea P40: recht of gebogen

De Perea P40 combineert volgens WAREMA een filigrane uitstraling met een grote functionaliteit en een slimme bediening. De stabiele constructie zorgt zelfs bij stormachtig weer voor een betrouwbare zonwering en windbescherming. Bijzonder is dat de Perea P40 zowel met rechte als gebogen zijgeleiders kan worden uitgevoerd. 

De weerbestendige Perea P60

Met de Perea P60 pergolaoverkapping kan niet alleen tot 30 m² dak worden beschaduwd, maar kan ook sterkere wind en regen worden getrotseerd. Het regendichte doek heeft een onopvallend ingewerkt pvc-rooster dat het water naar de geïntegreerde regengoot leidt voor een gecontroleerde afvoer. Het gepatenteerde WAREMA secudrive® systeem zorgt voor een optimale doekspanning. Als het doek is opgerold, verdwijnt het volledig in de compacte cassette. 

Perea P70 vouwdak

Ook de Perea P70 heeft een weerbestendig doek. Het betreft een vouwdoek dat met een contra-trek-principe en met tandriemen op en neer kan worden bewogen. Meelopende, aan het doek bevestigde profielen verstevigen het doek in houden het strak in de breedte. In gedeeltelijk geopende toestand ontstaat door de vouwtechniek een attractief ‘wolkendoek’. Compleet ingetrokken wordt het gevouwen doek door een regendak beschermd. Met de Perea P70 kan een oppervlak tot maximaal 6 x 6 m worden beschaduwd en tegen regen beschermd. 

De zonnezeilen Sonea S40 en S50 worden met een draaistang bediend.

Nieuw ontwikkeld zonnezeilsysteem Sonea

 Met hun lichte gewicht en hun bijzondere design zijn zonnezeilen een elegante oplossing voor de beschaduwing van grote oppervlakken. WAREMA heeft zijn programma zonnezeilen Sonea in het jaar 2021 opnieuw vorm gegeven met drie noviteiten, handmatig en met een motor aangedreven, die met hun puristische design gemakkelijk in hun omgeving opgaan. 

De Sonea S40 is de variant voor de wat kleinere oppervlakken. Dit model wordt met een draaistang bediend die slechts een geringe krachtinspanning vergt. De parallelle beweging van het doek naar twee kanten zorgt voor een symmetrische aanzicht. 

De Sonea S50, die eveneens met een draaistang wordt uit- en ingerold, maakt verschillende symmetrische en asymmetrische zeilvormen mogelijk, zoals trapezium of vierkant, en wordt individueel, afhankelijk van de situatie ter plaatse gefabriceerd. Ook een uitrolmogelijkheid naar één zijde is mogelijk. Door zijn design, functionaliteit en groot beschaduwd oppervlak draagt de Sonea S50 bij aan een luxueuze uitstraling van de buitenruimte. 

Nieuwe technologie en design

Met een in de doekas geïntegreerde motor is de elektrisch aangedreven S70 het paradepaardje in de collectie zonnezeilen van WAREMA, dat met deze zonwering hoogwaardige techniek, design en comfort heeft willen koppelen. In de uittrekstangen is een nieuw, plaatsbesparend veermechanisme met katrollen opgenomen, waardoor de Sonea S70 een ranker uiterlijk heeft gekregen, gecombineerd met een hoge windstabiliteit. Net als met de S50 biedt de S70 de mogelijkheid om verschillende symmetrische en asymmetrische zeilvormen te maken. Het maximaal te beschaduwen oppervlak is 56 m2. 

De zonnezeilen kunnen met de bekende standaard acryldoeken en met een groot aantal Acryl Lumera doeken worden uitgerust. De staanders zijn gepoedercoat of als rvs variant verkrijgbaar. Optioneel zijn de zonnezeilen ook met handmatige hoogteverstelling leverbaar, om de zeilpositie bij laagstaande zon te kunnen aanpassen. 

De nieuwe Sonea zonnezeilen zijn volgens WAREMA geschikt voor een groot aantal toepassingen, van grote balkons tot tuin of horecaterras. Ze kunnen zowel vrijstaand als halfvrijstaand worden gebruikt. De plaatsing wordt door WAREMA met een breed opgezet serviceprogramma met meet- en montagehulp ondersteund. Daarnaast heeft WAREMA de nieuwe zonnezeilen in de WAREMA configurator opgenomen, om ze bij een verkoopgesprek gemakkelijk te kunnen visualiseren.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details