Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
WAREMA: Nieuw modulair daksysteem Lamaxa L50 met lamellen, doek of glas
De bovenliggende serrezonwering Climara W20.

WAREMA: Nieuw modulair daksysteem Lamaxa L50 met lamellen, doek of glas

“Met attractieve daksystemen voor terras of tuin kunnen fantastische, beschutte plekken buiten worden gerealiseerd”, zegt algemeen directeur Roelof Rozema van WAREMA Nederland. “Om nog meer variatiemogelijkheden voor een lievelingsplek buiten te kunnen aanbieden, hebben wij ons assortiment daken van het type Lamaxa uitgebreid met de slanke Lamaxa L50. Dit daksysteem ‘made in Germany’ kan met een dak uit aluminium lamellen, doek of glas worden uitgevoerd en voldoet qua design aan de hoogste eisen.” 

Pergolazonwering P20.

“Met de introductie van de Lamaxa L50 behoort WAREMA nu tot de full-service providers op het gebied van daksystemen”, meent Rozema. WAREMA presenteert de nieuwe Lamaxa L50 als een holistisch dakconcept met verschillende beschaduwingsvarianten. Dit dak moet het voor dealers mogelijk maken om ook actief te worden in het lagere prijssegment. 

Warema heeft een compleet zonweringprogramma met een kubistisch design.

“De Lamaxa L50 heeft een slank basisontwerp met smalle liggers en staanders”, aldus Rozema. “Dit moderne daksysteem kan zowel vrijstaand, halfvrijstaand tegen een wand of in meerdere richtingen gekoppeld worden gebruikt. Door een passend bijscholingsaanbod zorgen we ervoor dat onze partners dit dak snelle en probleemloos kunnen plaatsen.” 

Modulair systeem in drie varianten

De nieuwe Lamaxa L50 kan worden uitgerust met draaibare, door een motor aangedreven aluminium lamellen. Daarnaast biedt WAREMA de Lamaxa L50 Tex aan met dak uit textieldoek in verschillende uitvoeringen. Dit middels secudrive® geleide doek kan naar wens als zonwering of als waterbestendig dak met geïntegreerd waterafvoersysteem worden gekozen. Beschaduwing met doek én lamellen – voor extra gebruiksmogelijkheden – kan in een gekoppelde installatie, bestaande uit een Lamaxa L50 met lamellen en een L50 Tex. 

De Lamaxa L50 is verkrijgbaar tot maximaal 6 x 4,5 m, de Lamaxa L50 Tex tot maximaal 6 x 4 m. De Lamaxa L50 View met een glazen dak heeft een kubistisch design. Voor de beschaduwing biedt WAREMA de keuze tussen een binnen- of een buitenliggende serrezonwering van het type Climara. Die wordt eveneens in een kubistisch design aangeboden. De maximale afmetingen van de Lamaxa L50 View zijn 6 x 4,5 m voor een enkelvoudige installatie zonder extra middenstijl. 

Om hun daksysteem individueel vorm te geven, hebben opdrachtgevers niet alleen de keuze tussen lamellen, glas of doek. “Er staat hen ook een groot assortiment aan accessoires ter beschikking”, benadrukt Rozema. “Speciaal voor de Lamaxa L50 heeft WAREMA bijvoorbeeld de screen GranTex met easyZIP-geleiding ontworpen, een ritsscreen die leverbaar is tot maximaal 6 m breed en betrouwbare bescherming biedt tegen inkijk en wind. Omdat er maar één installatie voor de hele breedte van een overkapping nodig is, vormt de screen optisch een geheel met het daksysteem.” 

Daarnaast introduceert WAREMA ook glazen schuifwanden en schuifframes met een invulling uit hout of aluminium om een, meerdere of alle zijdes van de overkapping af te sluiten. Om de gebruiksmogelijkheden verder te vergroten, zijn ook ledverlichting rondom en warmtestralers leverbaar. Alle functies kunnen, zoals altijd bij Lamaxa, via WMS WebControl pro comfortabel met tablet of smartphone worden bediend. 

Uitbreidingen van het Lamaxa-assortiment

Het Lamaxa-assortiment omvat naast de L50 de lamellendaken Lamaxa L60 met draaibare lamellen en L70 met lamellen die kunnen draaien en schuiven. Ook over deze overkappingen is nieuws te melden. Ze kunnen namelijk onder de naam Lamaxa Free zonder staanders in reeds aanwezige constructies worden geïntegreerd. Bovendien kunnen de lamellendaken middels een staander in het midden worden gekoppeld om een groter oppervlak te kunnen beschaduwen. Bij gekoppelde Lamaxa Free-installaties – Line – en wandbevestiging bevindt de elektrische verdeler zich indien gewenst aan één van de liggers in plaats van in de staander. “Daardoor kan ook bij installaties met meer dan 16 m2 regenklasse 2 worden gerealiseerd”, besluit Rozema. “Bovendien reduceren borstel-inrolpezen in de liggers van de lamellendaken het ongewenste binnendringen van vuil.”

Compleet zonweringprogramma in kubistisch design

NIEUWE WAREMA PERGOLAZONWERING P20

De kubistische trend die veel tergkomt in de moderne architectuur vraagt om zonweringen, rolluiken en terrasoplossingen die daarbij passen. WAREMA heeft daarom zijn programma kubistisch gevormde zonweringen uitgebreid met de nieuwe pergolazonwering Perea P20. Bovendien kunnen de serrezonweringen Climara W10 en W20 sinds 2021 optioneel ook met hoekige kappen worden gekozen. 

“Tot de bijzonder veelgevraagde outdoor living producten van WAREMA behoren de terrasschermen Terrea K50 en K70 met hun hoekig vormgegeven cassettes”, constateert Roelof Rozema. “Ze voldoen aan de eisen voor een uniform puristisch en rechtlijnig design.” Om het assortiment aan kubistische zonweringsoplossingen af te ronden, biedt WAREMA nu de nieuwe pergolazonwering Perea P20 aan. “Met de nieuw ontworpen hoekige kap, staanderbevestiging en dienovereenkomstige versterkingsprofielen is een samenhangend totaalbeeld ontstaan, dat harmonisch in een op de kubusvorm geconcentreerde architectuur past”, meent Rozema. Met het zonnescherm kan een oppervlak van maximaal 30 m2 worden beschaduwd. “Het scherm verbindt een modern design met de vertrouwde secudrive® technologie”, aldus Rozema. “Daardoor is het doek optimaal gespannen en zorgt het voor een hoge functionele betrouwbaarheid en een attractieve uitstraling.” Als aanvullende uitrusting zijn in de geleiderail ingebouwde ledverlichting, geïntegreerde besturing en een hoekige afdekking van de basisplaat van de staander leverbaar. 

WAREMA heeft zijn aanbod serrezonweringen eveneens met kubistische varianten uitgebreid. Sinds het voorjaar van 2021 biedt de zonweringspecialist de Climara W10 en W20 optioneel met hoekige kappen aan. Ook een nieuw versterkingsprofiel voor zonneschermen is in een hoekige variant verkrijgbaar. Het profiel onderscheidt zich door zijn geringe maten van slechts 50 x 50 mm. 

Met de uitbreiding van het zonneschermprogramma met kubistische designvarianten biedt WAREMA-klanten en architecten producten die volgens Roelof Rozema uitstekend passen bij elke bouwstijl. “Deze schermen passen uitstekend bij de tijdloze elegante vormentaal van ieder huis!”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details